Recept Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Každý řízek nakrájíme na čtyři díly, osolíme, opepříme a případně zasypeme oblíbenou kořenící směsí. Zacákneme olejem a necháme chvíli odpočinout. Mezitím nakrájíme šunku na kostky a chleba na malé plátky, které budou 1,5 cm silné a velké přibližně jako maso. Všechno včetně bobkových listů poctivě rozdělíme na čtyři díly a střídavě napícháme na jehly. Špízy položíme na plech, pokapeme olejem a pečeme v hodně vyhřáté troubě 30-40 minut. Během pečení jednou obrátíme.

Recept je z kategorií: Stehna

Nahlásit recept

  • 25.04.07 vloženo
  • 3617x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 stehenní kuřecí řízky
  • světlý chléb, veka nebo bageta (nejlépe minimálně den stará)
  • 200 g šunky vcelku
  • bobkový list
  • olivový olej
  • grilovací kořenící směs
  • pepř
  • sůl
  • 4 dlouhé kovové špízové jehly

Doporučená příloha

  • čerstvá zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

Já Vám to holky říkala…:-))))))
Krásný večer všem
Bona

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

Tak už jsem nevrdržela čekat na nějakou sešlost, je to vynikající, Boni díky, díky, díky…,

pacicka
12 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem - Bona

Boni, moc děkujeme za bezva receptík. Řídila jsem se všemi Tvými radami a bylo to výborné, maso měkoučké a večka křupavá. Se šopským salátem paráda. Děkujeme.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem¨-whitesnake,

Tvoje varianta by také mohla stát za vyzkoušení, ale je to už úplně jiný recept…
Stejně děkuji za inspiraci.
Bona

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

Ještě:

  1. Špízy kladu do rozpálené trouby na rozpálený plech.
  2. Je možné použít i starší bílý toustový chleba.
    B.
bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem-všichni,

kdo jste v pokušení recept vyzkoušet…vynikající je koření Gyros od Kotányi!
A ještě pár rad: olejem nešetřete, dobré je i průběžné potírání špízu štětcem omočeným v oleji. Tady je skutečně lepší olivový olej (extra panenský). Šunka je lepší trochu prorostlejší (např. plec) a je dobré ji nakrájet na čtverečky cca 2×2 cm o síle 1 cm. Odolejte nápadu zabalit špíz do alobalu; jednou jsem to zkusila. Maso je spíš dušené, chleba rozmočený a celé to vypadá tak trochu nevzhledně a rozblemcaně.
K době pečení - samozřejmě závisí na konkrétní troubě, ale mně 30 minut úplně stačí. Po 15 minutách špíz otočte. Vůně se z trouby line už po pěti minutách…:-))
Kdo vyzkouší, tomu můžu slíbit, že nebude litovat.
Takže dobrou chuť a hezký den
Bona

whitesnake
13 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

Určitě to bude moc dobré. A co tohle : Kabanos , chléb a tvrdý sýr nakrájet na stejné kousky. Nabodnout na špejle , obalit v trojobalu a usmažit.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

Pacičko a Sylvie, jasně že je to vyzkoušené, prostě to hodně „nahňahnějte“ na sebe. Chápu Vaše obavy, které se týkají doby propečení masa a opečení chlebíku, ale… pokud nebude chleba příliš vyčnívat, nemůže se spálit, naopak nasákne okolní chutě…
Přiznávám, že například na grilu jsem to nezkoušela, ale v troubě to funguje naprosto v poho…
Krásnou dobrou noc a díky za zájem o recept.
Bona

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

Ano ano, to by mě taky zajímalo
Sylvie

pacicka
12 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

Láká mně to, jen mám obavy, aby veka nebyla „černá“ a maso syrové. Zkoušeli jste to?

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

Jéžiši nechej toho nebo budu muset vysoušet klávesnici.....a v té lednici jsou úplně jiné věci a z mrazáku teď tahat něco,… je asi blbé co?

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

Zlatko, můžeš samozřejmě použít i libové vepřové a místo šunky třeba anglickou slaninku… ale tohle je tak trochu dietnější. Chleba nasákne chuť masíčka a na okrajích je příjemně křupavý…
Dobrou chuť a příjemný večer
Bona

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

Ále to je moc zajímavé, díky za inspiraci, to se bude moc hodit, ukládám a budu čekat na příležitost abych mohla použít.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Štika na smetaně Štika na smetaně
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz