Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Každý řízek nakrájíme na čtyři díly, osolíme, opepříme a případně zasypeme oblíbenou kořenící směsí. Zacákneme olejem a necháme chvíli odpočinout. Mezitím nakrájíme šunku na kostky a chleba na malé plátky, které budou 1,5 cm silné a velké přibližně jako maso. Všechno včetně bobkových listů poctivě rozdělíme na čtyři díly a střídavě napícháme na jehly. Špízy položíme na plech, pokapeme olejem a pečeme v hodně vyhřáté troubě 30-40 minut. Během pečení jednou obrátíme.
Recept je z kategorií: Stehna
čerstvá zelenina
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Já Vám to holky říkala…:-))))))
Krásný večer všem
Bona
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak už jsem nevrdržela čekat na nějakou sešlost, je to vynikající, Boni díky, díky, díky…,
12 příspěvků 25.1.09 03:43
Boni, moc děkujeme za bezva receptík. Řídila jsem se všemi Tvými radami a bylo to výborné, maso měkoučké a večka křupavá. Se šopským salátem paráda. Děkujeme.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Tvoje varianta by také mohla stát za vyzkoušení, ale je to už úplně jiný recept…
Stejně děkuji za inspiraci.
Bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Ještě:
B.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
kdo jste v pokušení recept vyzkoušet…vynikající je koření Gyros od Kotányi!
A ještě pár rad: olejem nešetřete, dobré je i průběžné potírání špízu štětcem omočeným v oleji. Tady je skutečně lepší olivový olej (extra panenský). Šunka je lepší trochu prorostlejší (např. plec) a je dobré ji nakrájet na čtverečky cca 2×2 cm o síle 1 cm. Odolejte nápadu zabalit špíz do alobalu; jednou jsem to zkusila. Maso je spíš dušené, chleba rozmočený a celé to vypadá tak trochu nevzhledně a rozblemcaně.
K době pečení - samozřejmě závisí na konkrétní troubě, ale mně 30 minut úplně stačí. Po 15 minutách špíz otočte. Vůně se z trouby line už po pěti minutách…:-))
Kdo vyzkouší, tomu můžu slíbit, že nebude litovat.
Takže dobrou chuť a hezký den
Bona
13 příspěvků 25.1.09 03:43
Určitě to bude moc dobré. A co tohle : Kabanos , chléb a tvrdý sýr nakrájet na stejné kousky. Nabodnout na špejle , obalit v trojobalu a usmažit.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Pacičko a Sylvie, jasně že je to vyzkoušené, prostě to hodně „nahňahnějte“ na sebe. Chápu Vaše obavy, které se týkají doby propečení masa a opečení chlebíku, ale… pokud nebude chleba příliš vyčnívat, nemůže se spálit, naopak nasákne okolní chutě…
Přiznávám, že například na grilu jsem to nezkoušela, ale v troubě to funguje naprosto v poho…
Krásnou dobrou noc a díky za zájem o recept.
Bona
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Ano ano, to by mě taky zajímalo
Sylvie
12 příspěvků 25.1.09 03:43
Láká mně to, jen mám obavy, aby veka nebyla „černá“ a maso syrové. Zkoušeli jste to?
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Jéžiši nechej toho nebo budu muset vysoušet klávesnici.....a v té lednici jsou úplně jiné věci a z mrazáku teď tahat něco,… je asi blbé co?
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Zlatko, můžeš samozřejmě použít i libové vepřové a místo šunky třeba anglickou slaninku… ale tohle je tak trochu dietnější. Chleba nasákne chuť masíčka a na okrajích je příjemně křupavý…
Dobrou chuť a příjemný večer
Bona
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Ále to je moc zajímavé, díky za inspiraci, to se bude moc hodit, ukládám a budu čekat na příležitost abych mohla použít.