Recept Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Každý řízek nakrájíme na čtyři díly, osolíme, opepříme a případně zasypeme oblíbenou kořenící směsí. Zacákneme olejem a necháme chvíli odpočinout. Mezitím nakrájíme šunku na kostky a chleba na malé plátky, které budou 1,5 cm silné a velké přibližně jako maso. Všechno včetně bobkových listů poctivě rozdělíme na čtyři díly a střídavě napícháme na jehly. Špízy položíme na plech, pokapeme olejem a pečeme v hodně vyhřáté troubě 30-40 minut. Během pečení jednou obrátíme.

Recept je z kategorií: Stehna

Nahlásit recept

  • 25.04.07 vloženo
  • 3543x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 stehenní kuřecí řízky
  • světlý chléb, veka nebo bageta (nejlépe minimálně den stará)
  • 200 g šunky vcelku
  • bobkový list
  • olivový olej
  • grilovací kořenící směs
  • pepř
  • sůl
  • 4 dlouhé kovové špízové jehly

Doporučená příloha

  • čerstvá zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

Já Vám to holky říkala…:-))))))
Krásný večer všem
 Bona

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

Tak už jsem nevrdržela čekat na nějakou sešlost, je to vynikající, Boni díky, díky, díky…,

pacicka
12 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem - Bona

Boni, moc děkujeme za bezva receptík. Řídila jsem se všemi Tvými radami a bylo to výborné, maso měkoučké a večka křupavá. Se šopským salátem paráda. Děkujeme.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem¨-whitesnake,

Tvoje varianta by také mohla stát za vyzkoušení, ale je to už úplně jiný recept…
Stejně děkuji za inspiraci.
 Bona

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

Ještě:

  1. Špízy kladu do rozpálené trouby na rozpálený plech.
  2. Je možné použít i starší bílý toustový chleba.
    B.
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem-všichni,

kdo jste v pokušení recept vyzkoušet…vynikající je koření Gyros od Kotányi!
A ještě pár rad: olejem nešetřete, dobré je i průběžné potírání špízu štětcem omočeným v oleji. Tady je skutečně lepší olivový olej (extra panenský). Šunka je lepší trochu prorostlejší (např. plec) a je dobré ji nakrájet na čtverečky cca 2×2 cm o síle 1 cm. Odolejte nápadu zabalit špíz do alobalu; jednou jsem to zkusila. Maso je spíš dušené, chleba rozmočený a celé to vypadá tak trochu nevzhledně a rozblemcaně.
K době pečení - samozřejmě závisí na konkrétní troubě, ale mně 30 minut úplně stačí. Po 15 minutách špíz otočte. Vůně se z trouby line už po pěti minutách…:-))
Kdo vyzkouší, tomu můžu slíbit, že nebude litovat.
Takže dobrou chuť a hezký den
 Bona

whitesnake
13 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

Určitě to bude moc dobré. A co tohle : Kabanos , chléb a tvrdý sýr nakrájet na stejné kousky. Nabodnout na špejle , obalit v trojobalu a usmažit.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

Pacičko a Sylvie, jasně že je to vyzkoušené, prostě to hodně „nahňahnějte“ na sebe. Chápu Vaše obavy, které se týkají doby propečení masa a opečení chlebíku, ale… pokud nebude chleba příliš vyčnívat, nemůže se spálit, naopak nasákne okolní chutě…
Přiznávám, že například na grilu jsem to nezkoušela, ale v troubě to funguje naprosto v poho…
Krásnou dobrou noc a díky za zájem o recept.
 Bona

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

Ano ano, to by mě taky zajímalo
Sylvie

pacicka
12 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

Láká mně to, jen mám obavy, aby veka nebyla „černá“ a maso syrové. Zkoušeli jste to?

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

Jéžiši nechej toho nebo budu muset vysoušet klávesnici.....a v té lednici jsou úplně jiné věci a z mrazáku teď tahat něco,… je asi blbé co?

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

Zlatko, můžeš samozřejmě použít i libové vepřové a místo šunky třeba anglickou slaninku… ale tohle je tak trochu dietnější. Chleba nasákne chuť masíčka a na okrajích je příjemně křupavý…
Dobrou chuť a příjemný večer
 Bona

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem

Ále to je moc zajímavé, díky za inspiraci, to se bude moc hodit, ukládám a budu čekat na příležitost abych mohla použít.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz