Recept Kuřecí lollipops (lízátka-chramstátka) v citrusové marinádě Linie Bezlep

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuřecí lollipops (lízátka-chramstátka) v citrusové marinádě

Úvod

Bento sem kdysi vložil recept na filipínská kuřecí lízátka. Byla to pro mě inspirace, do té doby jsem obracela jen kuřecí paličky ze stehýnek, ty jsou ale velké a přímo si říkají o nadívání. Tohle jsou takové příjemné jednohubky… Vkládám jako samostatný recept kvůli odlišné marinádě (marinádám).

Postup

Kuřecí křidýlka očistíme a rozdělíme v kloubech. Špičky dáme stranou. Ostatní kousky opatrně oddělíme od kosti a maso i s kůží stáhneme a otočíme. U kousků s dvěma kostičkami vykroutíme tu tenčí.
Na marinádu prostě smícháme všechny ingredience a necháme pár hodin (já nechala přes noc) uležet.
Vložíme do pekáčku či ohnivzdorné mísy a pečeme ve vyhřáté troubě. Půl hodiny přikryté, druhou půlhodinku odkryté a kontrolujeme. Někdy stačí méně času, někdy více, ale je třeba podlívat. Prostě pečeme trochu podle citu.
Poznámka: Na obrázku jsou dva druhy lízátek- část marinovaná v sójovce, medu, česneku a zázvoru a světlejší v citrusové marinádě. Ta v citrusové marinádě jsou kousky ze spodní části křidýlek (ta subtilnější s dvěma kostičkami). Vzhledem k tomu, že v citrusové marinádě maso převelice zkřehne, příště to udělám přesně obráceně. Ta větší do této marinády, ta menší do sójovky s medem. Měla jsem trochu problém, aby mi maso z kostiček neodpadlo.
Podáváme s pečivem a jednoduchým jogurtovým dipem, který rovněž smícháme s uvedenými surovinami dle chuti. Volíme raději jemnou a méně intenzivní chuť, kuřátka jsou sama o sobě chuťově zajímavá, byla by škoda jejich chuť přebít.

Poslední poznámka: na obrázku jsou kuřecí držátka nahatá, ačkoli autorka toužila je obléknout do papírových koncovek. Byla přehlasována. Prý přírodní je to hezčí, není to umělé a je to k sežrání :-)

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty Drůbež Hlavní jídlo Křídla Kuřecí maso Pro alergiky (mléko, vejce) Recepty na Silvestr Redukční dieta


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.02.13 vloženo
  • 4325x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg kuřecích křídel
  • marináda: ½ hrnku pomerančové šťávy
  • 1 ½ PL citr. šťávy
  • 1-2 str. česneku
  • 1 ½ PL ol. oleje
  • 1 ČL cukru
  • ½ ČL bílého pepře
  • ¼ ČL soli
  • ¼ ČL oregana
  • šp. chilli
  • špetička šafránu
  • zálivka: hustý jogurt
  • sůl
  • šp. pepře
  • pomerančová šťáva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Alis 25.02.13 19:51

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Kuřecí lollipops (lízátka-chramstátka) v citrusové marinádě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
gmp
1603 příspěvků 26.02.13 23:17
+

Já bych to nepřemenovával, já bych pouze odklonil původní název k nově vyjeveným poznatkům. Obvzláště s přihlédnutím k nepřehlédnutelným faktům a s položeným důrazem na fakt, že chci li vyjádřit slovo „lollipops“ musím použít vší své komputerizátorské vědomosti a udělat Ctrl+C, kdežto „Chramstíky“ si pamatuji. Byť jen jde o krátký záchvěv mé jediné šedé buňky mozkové.

 
tlustá bába
1210 příspěvků 25.02.13 21:58
A kdyby ...

No, Casino, kam dneska dali důvtip?! To by musela přijít s „Chramstítkama“, o těch je tu řeč. To bych, být mrtvolou, považovala za impertinenci.
A vůbec, Alis si se svým receptem může dělat, co chce, a my si tak můžeme jít…vykloubit! :mavam: :lol: :mavam:

 
casino
4474 příspěvků 25.02.13 21:51
A dyby tomu dali název "Chrastítka..."

…tak by se třeba kolegyňka mrtvola probudila a zachraStila zde, jak ona to vidí… :mrgreen:

Edit:
Alis, это ваше дело! :mavam:

Edit 2:
oprava „zachratila“ :oops:

Příspěvek upraven 25.02.13 v 22:05

 
tlustá bába
1210 příspěvků 25.02.13 21:42
Vážná debata

Ale opravdu už seriózně - přeci slovo chramst je tak zvukomalebné! Úplně cítím (a slyším), jak se zakousnu a ta křupička tam… CHRAMST! Šťávička stéká po bradě…
Alis, nedej se!!!

 
tlustá bába
1210 příspěvků 25.02.13 21:35
Pardon

Odvolávám sadistické, vyměňuji za „kategorické oddálení masíčka“. :dance:

 
tlustá bába
1210 příspěvků 25.02.13 21:32
Ono se toho říká ...

Vedle Casino! Netrefil, netrefil! Kongreswomanky (to jsme pouze já a moje přítelkyně) do toho nemaj´co krafat, neboť nejsou ani autorem, ani autorkou.
A není důvod, aby Alis nemohla recept přejmenovat, protože původní a tento recept mají společné akorát to sadistické oddálení masíčka od kosti. Původní pták je smažený v trojobalu s chutí libovolnou, tento recept je o macarátu dvouochutitelném, třída ptákovití, řád pečený. :mavam: :mavam: :mavam:

 
Alis
2617 příspěvků 25.02.13 21:22

Krutá úprava pro částečné vykoštění křidýlek? Já to tak necítím :nevim:
Stejně tak jako se mi název chramstátka líbí víc… Lízátka mě iritujou, ale vím, že je to v mé hlavě :-)
Na druhou stranu, jestli to všichni cítíte jako převelice vžité (já ne),,, pak sklopím hlavu a půjdu s davem :-)

Nepatřím sice mezi kongreswomen, nicméně říct si nechci dát :-D

Bábrle, doufám, že tě za to zvolí předsedkyní nebo aspoň pokladníkem :-D

 
casino
4474 příspěvků 25.02.13 21:17
No, říká se, neopravuj to, co funguje...

…a měnit zavedený název je tak trošku vymknuto z kloubů (že by nomen omen vzhledem ke kruté úpravě výchozí suroviny?), ale předpokládám, že kongreswomanky si beztoho říci nedají, že? :nevim: ;) :mrgreen:

 
tlustá bába
1210 příspěvků 25.02.13 21:01

No, samo, jak je ctěná libost. Vzhledem ke stejnému založení druhé delegátky našeho
kongresu, mohu s jistotou prohlásit, že takto nazvaná krmě bude ještě o poznání žratelnější. :pankac:

 
Alis
2617 příspěvků 25.02.13 20:51

Bábrle jedno, tys na to kápla! :potlesk:
Pořád jsem dumala, jak to nazvat jinak, spojení lízátek s masem mi není moc příjemné, můžu použít tvůj nápad a přejmenovat je???

 
tlustá bába
1210 příspěvků 25.02.13 20:40
Kuřecí chramstátka

Já myslím, že jenom oblizovat by bylo škoda. Děkuji za inspiraci. Už vidím, jak jsem na našem příštím „slepičím kongresu“ za hvězdu! :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Velký steak z krkovice


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz