Recept Kuřecí kýtky na vínu s tymiánem a tandoori masala ala Papaj

gekonuss Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

http://muj.labuznik.com/obrazky/gekonuss/DSC01951.JPG Stehna pečlivě opereme,osolíme a opepříme ze všech stran a vložíme do kovového (který lze dát i na plotýnku) pekáčku s rozpuštěným kouskem másla. Vrchní stranu posypem čerstvým nebo sušeným tymiánem a tandoori masala. Podlijeme půlkou vína, přikryjeme a dáme do rozehřáté trouby na 160. Brambory omyjeme,dáme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme do změknutí. Necháme vychladnout a oloupeme.V hrnci si brambory lehce,ale opravdu jen lehce rozmačkáme, aby se každá brambora jen jakoby "rozjela" ale zůstala celá - takto připravené brambory jsou na pečení famózní!!!:) Vytáhnem stehýnka (cca po 45minutách) a brambory naskládáme všude kolem kýtek,tak aby se nám zvrchu opekly a lehce je posolíme. Teplotu necháme, sundáme poklici a pečeme, dokud nejsou brambory zlatavé. Mezi tím dáme na pařáček přílohovou zeleninu a oloupaný chřest a 5min ji vaříme v páře. Jakmile jsou brambory zlatavé a křupavé, pekáček vytáhneme a vyjmeme z něj všechny ingredience,ty dáme do tepla.V pekáči necháme co nejvíc výpeku. Napařenou zeleninu dáme do pekáčku,promícháme s vyýpekem a dáme ještě na 200 stupňů na cca10 min péct. Pekáček vytáhneme, zeleninu vyjmeme a pekáček déme na sporák na mírný plamen, přilijem zbytek vína a 5 min redukujem, nakonec zaprášíme moukou-lehce zahustíme a prohřejeme. Kýtky,brambůrky a zeleninu naskládáme na talíř a kytku přelijeme omáčkou. Bon apetit

Recept je z kategorií: Stehna

Nahlásit recept

  • 02.03.09 vloženo
  • 5816x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2x kuřecí kytku (stehno)
  • tymián
  • tandoori masala
  • 2 dcl bílého vína
  • máslo
  • brambory
  • chřest
  • přílohová zelenina=mrkev,brokolice,květák

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí kýtky na vínu s tymiánem a tandoori masala ala Papaj

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuřecí kýtky na vínu s tymiánem a tandoori masala ala Papaj

gekonuss
18 příspěvků 4.3.09 00:40
Re: Kuřecí kýtky na vínu s tymiánem a tandoori masala ala Papaj

Cau,dik za privitani,mam ted hodne prace,ale brzo zas neco pripojim.Tu fotku skusim,dik za navod.

Mrakoplas
50 příspěvků 3.3.09 21:16
Re: Kuřecí kýtky na vínu s tymiánem a tandoori masala ala Papaj

Běž do „Můj labužník“ a tam do deníčku. Dej vytvořit nový zápis a pod políčkem textu dej upravit v externím editoru. Naskočí ti editor a nahoře je ikonka pro vložení fotky. Klikni na ní a pak stiskni volbu vložit nový obrázek. Ten potom najdi v adresáři a vlož do dokumentu. Obrázek se ti objeví v editoru. Uprav si ho a dej uložit. V deníčku se ti objeví html kód. Ten zkopíruj a jako text vlož do receptu. Je to boj, ale jde to.

Anethka
19 příspěvků 3.3.09 04:35
Re: Kuřecí kýtky na vínu s tymiánem a tandoori masala ala Papaj

Tandoori masala zbožňuju. Nevím, proč chodím na Labužníka takhle večer, akorát mi pak bude kručet v břiše až do rána! :o( ;o)

Eja
3883 příspěvků 2.3.09 21:47
Re: Kuřecí kýtky na vínu s tymiánem a tandoori masala ala Papaj

Mňam. Vítej zpátky, na Tvoje recepty jsem se vždycky těšila.

gekonuss
18 příspěvků 2.3.09 21:24
Re: Kuřecí kýtky na vínu s tymiánem a tandoori masala ala Papaj

Jak přidám foto?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz