Recept kureci kridla z Taiwanu

(Hodnoceno 1x) Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

kureci kridla z Taiwanu

Úvod

manzelka meho kamarada pochazi zTaiwanu. Na tom by nic nebylo, kdyby nezacinala varit kolem 11 a po 12 hod dava na stul 10 druhu jidel pro vetsinou 8-10 lidi. Maji 5 deti, ktere chodi do skoly

Postup

Kridelka nastrihame na tri dily, dame do sacku , pridame 6 lzic sojove omacky , 6 rozdrcenych strouzku cesneku / nestrouhat, nepromackavat ,pouze drtit pomoci drzadla u noze, zakapneme sezamovym olejem a dame odlezet, ne v chladu
Omacka:
Do vetsi porcelanove misy nalejeme 1 ½ dl sojove omacky, pridame drceny cesnek a tolik praskoveho cukru, aby omacka byla husta. Dobre zamichame.Do vyssiho kastrolu nalejeme olej nechame ho ohrat a pridavame po castech kridelka, smazime dlouho, az jsou krupava- tady se nevyplaci spechat. Hotova hazime do omacky a obcas zamichame.Kdo neochutnal, nevi o co prisel.

Recept je z kategorií: Křídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.12.09 vloženo
  • 13952x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 75 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 -1,5 kg kurecich kridel- puvodne je to 1 kg, ale protoze je toho vzdy malo, davam 1,5
  • 6 lzic sojove omacky
  • 6 strouzku cesneku
  • nekolik kapek sezamoveho oleje
  • igelitovy sacek
  • omacka
  • 1-1,5 dl sojove omacky
  • 6 strouzku cesneku
  • praskovy cukr
  • ½ litru oleje

Doporučená příloha

  • jasminova ryze

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 08.03.18 18:58

Vyzkoušeno a jsou stále výborná :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu kureci kridla z Taiwanu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Wolfg
583 příspěvků 12.06.10 01:56
Re: kureci kridla z Taiwanu, Midlo

Žádnej kulinářskej zázrak v tom nevidím, tak jaká pohádka? A šampus? Někdo s jahodou, jiný s olivkou, já koňak

 
midla
266 příspěvků 12.06.10 02:51
Re: kureci kridla z Taiwanu - Wolfg

Hezká pohádka :)

 
Wolfg
583 příspěvků 12.06.10 01:46
Re: kureci kridla z Taiwanu

Karamelové kuře mě přivedlo na myšlenku, že nastává nejvyšší čas, kdy v pozdní odpolední hodině stoupne hodnota zahradního stolku mísou smažených kuřecích kousků. Předem nemusí být ani marinované. Jen se lehce obalí v hrubé strouhance z celozrnného chleba a do křupava vysmaží. Namáčí se do sladké, česnekové sójovky s přídavkem sweet chilli. Přílohou jsou neochucené listy ledového salátu, předem namočené do ledové vody a okapané - ještě nakřehnou. Spojení jemné chuti křupavých listů s koncentrovaným požitkem, je zvlášť lahodné. Zapíjí se šampáněm, tentokrát bez přídavku vodky, či koňaku

 
mrtvola
1394 příspěvků 13.12.09 20:26
Re: kureci kridla z Taiwanu

A taky to Eje dosvědčuju z plna srdce. Nakrmila mě královsky, bylo to skvělé a navíc má moc dobré vanilkové rohlíčky :-)).
Mrtvola si halt musí umět najít kamarádky, jinak by si na krchově moc nesmlsla.
A to jsem ještě nechválila zvěřinec, ten byl ještě víc okouzlující než ta křídla (tedy pokud mám srovnávat nesrovnatelné :-).

 
Eja
3805 příspěvků 13.12.09 19:16
Re: kureci kridla z Taiwanu

Je to VELMI jedlé - jedna labužnice mi to může dosvědčit :-). Nedala jsem česnek do marinády, protože jsem měla pocit, že by mu dlouhé smažení nemuselo prospět, a do namáčecí omáčky jsem přidala trochu thajské sladké chilli omáčky, kterou můžu skoro ke všemu. Jasmínová rýže jako příloha.
A k tomu jsem pro osvěžení bleskově připravila trochu salátku z pečené červené řepy, pórku, kousků mandarinky, šťáva z mandarinky a střik balzamika.

 
iva  08.12.09 02:58
Re: kureci kridla z Taiwanu-Pupku,

ale kdy tedy přidat škrob do Edwinovy omáčky? Ta se vaří, nebo míchá za studena?

 
Pupek  08.12.09 02:31
Re: kureci kridla z Taiwanu

Ještě poznámka: podle Edwina je nejhorší barbaraství sojovku přidávat před nebo při vaření. Sojovka slouží prý k dochucování už hotových jídel (jako např. u nás tatarka nebo v Emerice kečup). A v Asijsku prý tu sojovku tlačí do hlavy po barelech. Ale když jsme do Edwina nalili 3 litry burčáku, šrůtek uzeného, švestkovej kompot, 1/2 litru ořechovice a zavařený feferonky, tak povolil. A když říkám že povolil, tak tím myslím, že povolil. Kompletně i komplexně (tzn. na sako, do trenek a do bot).

 
Pupek  08.12.09 02:05
Re: kureci kridla z Taiwanu

Při vaření nebo dušení je to jasný (cca 10-15 min. před koncem vaření to tam vrazíme, mícháme to jako o život - a ono to nějak dopadne). Při pečení dělám barbarské zvěrstvo - škrob máčím přímo v té sojové mix-máčce, a pokud to povaha pokrmu snese, nestydím se tam dát i lžičku medu. Pak křidýlka (stehýnka, medailonky z kuřecích prsou) poliju vytvořeným dehtem a nechám to ještě chvilku zapéct na plný plyn. Tím se na povrchu vytvoří taková skelno-karamelovo-neurčitá krusta, chuti netradiční, avšak lahodné - a zatím si nikdo nestěžoval.

 
iva  08.12.09 01:40
Re: kureci kridla z Taiwanu-Pupku,

když máčený škrob, tak povařit?

 
Pupek  08.12.09 01:38
Re: kureci kridla z Taiwanu - sojovka

Varianta podle Edwina (narozen v Tai-Pei).: 1/3 sladké, 1/3 normální (příp. houbové nebo ústřicové) sojové omáčky, 1/3 Worchesteru, snížit množství cukru, zahustit máčeným škrobem a zapudrovat mletým zázvorem.

 
iva  08.12.09 01:22
Re: kureci kridla z Taiwanu

wolfgu, Dandi - zřejmě máme rádi stejnou sojovku, i když ta moje se jmenuje Pearl River Bridge (mushroom flavoured superior dark soy sauce).

Zde uvedenou omáčku zkusím, marně hledám hodně hustou namáčecí omajdu, kterou jsem na Taiwanu jedla k slané omeletě a smažené ředkvi. V bistru řetězce 7-eleven mají jednoporcovky, naše hostitelka říkala, že je to ono, ale z obalu jsem schopna přečíst jen, že je to Creamy soy sauce, má to 10 gr, je to 100%, datum spotřeby a nějaké telefonní číslo. Jinak jsou na něm samé hezké obrázky :-))

 
Padre
194 příspěvků 07.12.09 16:55
Re: kureci kridla z Taiwanu

Přidává se do omáčky i olej? Asi ne, že? Ten v ingrediencích je asi na smažení, že jo…Děkuji a přeji hezký den!

 
danda  04.12.09 04:58
Re: kureci kridla z Taiwanu - wolfgu :-)

houbovou mám ve špajzu taky a nakládám s ní obdobně :-), nakupuju je povětšinou v asiafoodu a se složením si hlavu nelámu, protože co mi chutná tutově nemůže být špatné :-), no a tyhle křídla byla jedničková, však se návštěva olizovala až za ušima a zbytky vytírali chlebem, barbaři :-)

 
Wolfg
583 příspěvků 04.12.09 04:47
Re: kureci kridla z Taiwanu, Dandi

Občas naťukám svůj názor, netvrdím, že je správnej, je můj. Nejvíce mě oslovila sójovka Pearl River Dark mushroom, nechci vědět, z čeho ji patlaj, nechaly by se s ní natírat rakve. Omáčka je dobrá i s medem a s přídavkem thajské sladké chilli omáčky. Je všude k mání, nepálí nijak zběsile a docela malý přídavek stačí pro milou pikantní chuť. Nejspíš mi někdo rozfláká laptop, když napíšu, že ji cmrnknu do omáčky ke španělským ptáčkům…

 
danda  04.12.09 02:19
Re: kureci kridla z Taiwanu - Kvetko :-)

používám originály, protože mi připadá, že ty domácí na našem trhu mají společný jen název :-) Teď jsem smíchala hustou černou se světlou, cukr jsem použila třtinový s naším moučkovým, přidala jsem trochu rýžového octa a trošku tmavého rýžového vína, sezamový olej černý, nechala rozležet po celou dobu, kdy se křídla marinovala i smažila. Voňavá jasmínová rýže umocnila zážitek :-) Zkus a nech si chutnat :-)

 
danda  04.12.09 02:13
Re: kureci kridla z Taiwanu - nantaali :-)

většinou jsme na tom jako wolfg, ale tentokrát jsem dělala křídla, jen jsem je chvíli povařila a až potom asi na 1,5h naložila. Omáčka je perfektní, občas ji používám studenou k vepřovému jazyku, dík za připomenutí :-)

 
Kvetka
149 příspěvků 02.12.09 17:22
Re: kureci kridla z Taiwanu

Jakou prosím používät sojovou omáčku?

 
nantaali
18 příspěvků 02.12.09 15:03
Re: kureci kridla z Taiwanu

Odpovim vsem najednou. Chutova senzace je ve sladko slane omacce, proto musi byt cukru hodne, omacka musi mit konzistenci husteho testa na palacinky.Solit se nic nemusi , sul doda sojovka.
Jak to je s cesnekem- odpoved je primo z Taiwanu. Pokud se drti je vice aromaticky, nez kdyz se strouha nebo kraji.Drtim i se slupkou,ktera se potom jednoduse odstrani.Vetsina lidi dela chybu, ze smazi kridylka prilis kratkou dobu. Chce to trpelivost.

 
anickav
2904 příspěvků 02.12.09 05:06
Re: kureci kridla z Taiwanu,Svato,

máš recht…iba som tak uvažovala - do 1,5 dl sójovky koľko asi cukru príde…
Musí to byť super!

 
svato
1415 příspěvků 02.12.09 04:56
Re: kureci kridla z Taiwanu - Anička,

podľa mňa netreba, sójová omáčka je slaná

 
anickav
2904 příspěvků 02.12.09 04:44
Re: kureci kridla z Taiwanu

Prosím a nesoliť? Ďakujem za odpoveď!

 
dag
539 příspěvků 02.12.09 04:23
Re: kureci kridla z Taiwanu

Přidala jsem si do oblíbených, abych nezapomněla. Teď před Vánoci dělat nebudu, ale po Novém roce jistě. Recept je úměrný, chutě se netlučou. S tím česnekem je to pravda, ale proč? To nevím.
Jsem ráda, že jsi sem ten recept napsala.

 
Wolfg
583 příspěvků 02.12.09 04:19
Re: kureci kridla z Taiwanu, Nantaali

Dík za připomínku.
Sladká hustá sójovka s česnekem nemá chybu. Akorát jsme líní ohryzávat kosti, proto smažíme kousky vykostěných stehen i s kůží až je křupavá. Předtím je obalíme ve škrobu. Ale dopátral jsem, že škrob přehřívaný smažením se mění na akrylonitril a ten je pramálo zdraví prospěšný

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Vegan raw cheesecake


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Květáková polévka Květáková polévka
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz