Recept kureci kridla z Taiwanu

(Hodnoceno 1x) Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

kureci kridla z Taiwanu

Úvod

manzelka meho kamarada pochazi zTaiwanu. Na tom by nic nebylo, kdyby nezacinala varit kolem 11 a po 12 hod dava na stul 10 druhu jidel pro vetsinou 8-10 lidi. Maji 5 deti, ktere chodi do skoly

Postup

Kridelka nastrihame na tri dily, dame do sacku , pridame 6 lzic sojove omacky , 6 rozdrcenych strouzku cesneku / nestrouhat, nepromackavat ,pouze drtit pomoci drzadla u noze, zakapneme sezamovym olejem a dame odlezet, ne v chladu
Omacka:
Do vetsi porcelanove misy nalejeme 1 ½ dl sojove omacky, pridame drceny cesnek a tolik praskoveho cukru, aby omacka byla husta. Dobre zamichame.Do vyssiho kastrolu nalejeme olej nechame ho ohrat a pridavame po castech kridelka, smazime dlouho, az jsou krupava- tady se nevyplaci spechat. Hotova hazime do omacky a obcas zamichame.Kdo neochutnal, nevi o co prisel.

Recept je z kategorií: Křídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.12.09 vloženo
  • 14113x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 75 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 -1,5 kg kurecich kridel- puvodne je to 1 kg, ale protoze je toho vzdy malo, davam 1,5
  • 6 lzic sojove omacky
  • 6 strouzku cesneku
  • nekolik kapek sezamoveho oleje
  • igelitovy sacek
  • omacka
  • 1-1,5 dl sojove omacky
  • 6 strouzku cesneku
  • praskovy cukr
  • ½ litru oleje

Doporučená příloha

  • jasminova ryze

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 08.03.18 18:58

Vyzkoušeno a jsou stále výborná :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu kureci kridla z Taiwanu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Wolfg
583 příspěvků 12.06.10 01:56
Re: kureci kridla z Taiwanu, Midlo

Žádnej kulinářskej zázrak v tom nevidím, tak jaká pohádka? A šampus? Někdo s jahodou, jiný s olivkou, já koňak

 
midla
266 příspěvků 12.06.10 02:51
Re: kureci kridla z Taiwanu - Wolfg

Hezká pohádka :)

 
Wolfg
583 příspěvků 12.06.10 01:46
Re: kureci kridla z Taiwanu

Karamelové kuře mě přivedlo na myšlenku, že nastává nejvyšší čas, kdy v pozdní odpolední hodině stoupne hodnota zahradního stolku mísou smažených kuřecích kousků. Předem nemusí být ani marinované. Jen se lehce obalí v hrubé strouhance z celozrnného chleba a do křupava vysmaží. Namáčí se do sladké, česnekové sójovky s přídavkem sweet chilli. Přílohou jsou neochucené listy ledového salátu, předem namočené do ledové vody a okapané - ještě nakřehnou. Spojení jemné chuti křupavých listů s koncentrovaným požitkem, je zvlášť lahodné. Zapíjí se šampáněm, tentokrát bez přídavku vodky, či koňaku

 
mrtvola
1394 příspěvků 13.12.09 20:26
Re: kureci kridla z Taiwanu

A taky to Eje dosvědčuju z plna srdce. Nakrmila mě královsky, bylo to skvělé a navíc má moc dobré vanilkové rohlíčky :-)).
Mrtvola si halt musí umět najít kamarádky, jinak by si na krchově moc nesmlsla.
A to jsem ještě nechválila zvěřinec, ten byl ještě víc okouzlující než ta křídla (tedy pokud mám srovnávat nesrovnatelné :-).

 
Eja
3820 příspěvků 13.12.09 19:16
Re: kureci kridla z Taiwanu

Je to VELMI jedlé - jedna labužnice mi to může dosvědčit :-). Nedala jsem česnek do marinády, protože jsem měla pocit, že by mu dlouhé smažení nemuselo prospět, a do namáčecí omáčky jsem přidala trochu thajské sladké chilli omáčky, kterou můžu skoro ke všemu. Jasmínová rýže jako příloha.
A k tomu jsem pro osvěžení bleskově připravila trochu salátku z pečené červené řepy, pórku, kousků mandarinky, šťáva z mandarinky a střik balzamika.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.12.09 02:58
Re: kureci kridla z Taiwanu-Pupku,

ale kdy tedy přidat škrob do Edwinovy omáčky? Ta se vaří, nebo míchá za studena?

 
Pupek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.12.09 02:31
Re: kureci kridla z Taiwanu

Ještě poznámka: podle Edwina je nejhorší barbaraství sojovku přidávat před nebo při vaření. Sojovka slouží prý k dochucování už hotových jídel (jako např. u nás tatarka nebo v Emerice kečup). A v Asijsku prý tu sojovku tlačí do hlavy po barelech. Ale když jsme do Edwina nalili 3 litry burčáku, šrůtek uzeného, švestkovej kompot, 1/2 litru ořechovice a zavařený feferonky, tak povolil. A když říkám že povolil, tak tím myslím, že povolil. Kompletně i komplexně (tzn. na sako, do trenek a do bot).

 
Pupek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.12.09 02:05
Re: kureci kridla z Taiwanu

Při vaření nebo dušení je to jasný (cca 10-15 min. před koncem vaření to tam vrazíme, mícháme to jako o život - a ono to nějak dopadne). Při pečení dělám barbarské zvěrstvo - škrob máčím přímo v té sojové mix-máčce, a pokud to povaha pokrmu snese, nestydím se tam dát i lžičku medu. Pak křidýlka (stehýnka, medailonky z kuřecích prsou) poliju vytvořeným dehtem a nechám to ještě chvilku zapéct na plný plyn. Tím se na povrchu vytvoří taková skelno-karamelovo-neurčitá krusta, chuti netradiční, avšak lahodné - a zatím si nikdo nestěžoval.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.12.09 01:40
Re: kureci kridla z Taiwanu-Pupku,

když máčený škrob, tak povařit?

 
Pupek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.12.09 01:38
Re: kureci kridla z Taiwanu - sojovka

Varianta podle Edwina (narozen v Tai-Pei).: 1/3 sladké, 1/3 normální (příp. houbové nebo ústřicové) sojové omáčky, 1/3 Worchesteru, snížit množství cukru, zahustit máčeným škrobem a zapudrovat mletým zázvorem.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.12.09 01:22
Re: kureci kridla z Taiwanu

wolfgu, Dandi - zřejmě máme rádi stejnou sojovku, i když ta moje se jmenuje Pearl River Bridge (mushroom flavoured superior dark soy sauce).

Zde uvedenou omáčku zkusím, marně hledám hodně hustou namáčecí omajdu, kterou jsem na Taiwanu jedla k slané omeletě a smažené ředkvi. V bistru řetězce 7-eleven mají jednoporcovky, naše hostitelka říkala, že je to ono, ale z obalu jsem schopna přečíst jen, že je to Creamy soy sauce, má to 10 gr, je to 100%, datum spotřeby a nějaké telefonní číslo. Jinak jsou na něm samé hezké obrázky :-))

 
Padre
194 příspěvků 07.12.09 16:55
Re: kureci kridla z Taiwanu

Přidává se do omáčky i olej? Asi ne, že? Ten v ingrediencích je asi na smažení, že jo…Děkuji a přeji hezký den!

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.12.09 04:58
Re: kureci kridla z Taiwanu - wolfgu :-)

houbovou mám ve špajzu taky a nakládám s ní obdobně :-), nakupuju je povětšinou v asiafoodu a se složením si hlavu nelámu, protože co mi chutná tutově nemůže být špatné :-), no a tyhle křídla byla jedničková, však se návštěva olizovala až za ušima a zbytky vytírali chlebem, barbaři :-)

 
Wolfg
583 příspěvků 04.12.09 04:47
Re: kureci kridla z Taiwanu, Dandi

Občas naťukám svůj názor, netvrdím, že je správnej, je můj. Nejvíce mě oslovila sójovka Pearl River Dark mushroom, nechci vědět, z čeho ji patlaj, nechaly by se s ní natírat rakve. Omáčka je dobrá i s medem a s přídavkem thajské sladké chilli omáčky. Je všude k mání, nepálí nijak zběsile a docela malý přídavek stačí pro milou pikantní chuť. Nejspíš mi někdo rozfláká laptop, když napíšu, že ji cmrnknu do omáčky ke španělským ptáčkům…

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.12.09 02:19
Re: kureci kridla z Taiwanu - Kvetko :-)

používám originály, protože mi připadá, že ty domácí na našem trhu mají společný jen název :-) Teď jsem smíchala hustou černou se světlou, cukr jsem použila třtinový s naším moučkovým, přidala jsem trochu rýžového octa a trošku tmavého rýžového vína, sezamový olej černý, nechala rozležet po celou dobu, kdy se křídla marinovala i smažila. Voňavá jasmínová rýže umocnila zážitek :-) Zkus a nech si chutnat :-)

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.12.09 02:13
Re: kureci kridla z Taiwanu - nantaali :-)

většinou jsme na tom jako wolfg, ale tentokrát jsem dělala křídla, jen jsem je chvíli povařila a až potom asi na 1,5h naložila. Omáčka je perfektní, občas ji používám studenou k vepřovému jazyku, dík za připomenutí :-)

 
Kvetka
149 příspěvků 02.12.09 17:22
Re: kureci kridla z Taiwanu

Jakou prosím používät sojovou omáčku?

 
nantaali
18 příspěvků 02.12.09 15:03
Re: kureci kridla z Taiwanu

Odpovim vsem najednou. Chutova senzace je ve sladko slane omacce, proto musi byt cukru hodne, omacka musi mit konzistenci husteho testa na palacinky.Solit se nic nemusi , sul doda sojovka.
Jak to je s cesnekem- odpoved je primo z Taiwanu. Pokud se drti je vice aromaticky, nez kdyz se strouha nebo kraji.Drtim i se slupkou,ktera se potom jednoduse odstrani.Vetsina lidi dela chybu, ze smazi kridylka prilis kratkou dobu. Chce to trpelivost.

 
anickav
2904 příspěvků 02.12.09 05:06
Re: kureci kridla z Taiwanu,Svato,

máš recht…iba som tak uvažovala - do 1,5 dl sójovky koľko asi cukru príde…
Musí to byť super!

 
svato
1417 příspěvků 02.12.09 04:56
Re: kureci kridla z Taiwanu - Anička,

podľa mňa netreba, sójová omáčka je slaná

 
anickav
2904 příspěvků 02.12.09 04:44
Re: kureci kridla z Taiwanu

Prosím a nesoliť? Ďakujem za odpoveď!

 
dag
539 příspěvků 02.12.09 04:23
Re: kureci kridla z Taiwanu

Přidala jsem si do oblíbených, abych nezapomněla. Teď před Vánoci dělat nebudu, ale po Novém roce jistě. Recept je úměrný, chutě se netlučou. S tím česnekem je to pravda, ale proč? To nevím.
Jsem ráda, že jsi sem ten recept napsala.

 
Wolfg
583 příspěvků 02.12.09 04:19
Re: kureci kridla z Taiwanu, Nantaali

Dík za připomínku.
Sladká hustá sójovka s česnekem nemá chybu. Akorát jsme líní ohryzávat kosti, proto smažíme kousky vykostěných stehen i s kůží až je křupavá. Předtím je obalíme ve škrobu. Ale dopátral jsem, že škrob přehřívaný smažením se mění na akrylonitril a ten je pramálo zdraví prospěšný

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Květáková polévka Květáková polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz