Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pa-mach Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Křidélka dobře očistíme, odstraníme poslední nejedlou část a vložíme do studené, osolené vody. Připravíme marinádu a nadrtíme oříšky. Po hodině křidélka vyjmeme, osušíme, vidlicí propícháme a připravenou marinádu důkladně vetřeme do kůže. Všeobecně doporučovaná doba marinování se ustálila na kategorickém "nejlépe do druhého dne" a není důvod toto vžité pravidlo výrazně měnit. Nyní přistoupíme k inovaci zažité praxe: z pečícího papíru vytvoříme jakousi "leteckou obálku" velikosti roštu naší trouby. Postupujeme následovně: kratší stranu přeloženého papíru uzavřeme dvojitým úzkým lemem, který zafixujeme několika svorkami kancelářské sešívačky. Do vzniklé kapsy naklademe marinovaná křidélka posypaná drcenými oříšky. Jelikož jsme odstranili koncové části křidélek, do obálky se nám vejde optimálně 8-10 křidélek. Zbylé dvě strany obálky uzavřeme obdobným způsobem. Položíme na plech a umístíme do středu předehřáté trouby. Pečeme při 210 stup. 80 - 90 min. Při pečení se obálka mírně nafoukne. Na závěr odřízneme její horní část, přívrženci výraznějšího zbarvení kůrky mohou povrch zastříknout pivem a ještě chvilku dopékat. Jediný problém, který případně může nastat, vznikne při losování, kdo vyluxuje střídkou domácího chleba spodní díl "letecké obálky". A dobrá zpráva nakonec: zahrneme-li kuřecí křidélka do stejné kategorie jako jsou kuřecí stehýnka, jsme automaticky zproštěni jinak zažitých konvencí a toto jídlo konzumujeme výhradně holýma ruka.
Recept je z kategorií: Křídla
domácí chléb, v horším případě, pečené americké brambůrky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuřecí křidélka via trouba
Vím, že jsem hrozná, ale recept je výborný až na to, že na křidýlkách nic není (totiž je toho hrozně málo) a to málo se ještě musí okusovat z kostiček. Zkusím inovaci - spodní stehýnka (paličky).
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
tak to s Tebou naprosto souhlasím a tak díky Tobě pa - mach…(uložila jsem si a jenco se sobotka přiblíží). Zdravím
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Tváří se to velmi jedle, dávám do oblíbených. Mám dojem, že dokonce příští týden mají v Tescu akci na křidýlka, takže se naskýtá příležitost jak receptík co nejdříve vyzkoušet. L.