Recept Kuřecí křidélka via trouba

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Křidélka dobře očistíme, odstraníme poslední nejedlou část a vložíme do studené, osolené vody. Připravíme marinádu a nadrtíme oříšky. Po hodině křidélka vyjmeme, osušíme, vidlicí propícháme a připravenou marinádu důkladně vetřeme do kůže. Všeobecně doporučovaná doba marinování se ustálila na kategorickém „nejlépe do druhého dne“ a není důvod toto vžité pravidlo výrazně měnit.

Nyní přistoupíme k inovaci zažité praxe: z pečícího papíru vytvoříme jakousi „leteckou obálku“ velikosti roštu naší trouby. Postupujeme následovně: kratší stranu přeloženého papíru uzavřeme dvojitým úzkým lemem, který zafixujeme několika svorkami kancelářské sešívačky. Do vzniklé kapsy naklademe marinovaná křidélka posypaná drcenými oříšky. Jelikož jsme odstranili koncové části křidélek, do obálky se nám vejde optimálně 8-10 křidélek. Zbylé dvě strany obálky uzavřeme obdobným způsobem. Položíme na plech a umístíme do středu předehřáté trouby. Pečeme při 210 stup. 80 - 90 min. Při pečení se obálka mírně nafoukne. Na závěr odřízneme její horní část, přívrženci výraznějšího zbarvení kůrky mohou povrch zastříknout pivem a ještě chvilku dopékat.

Jediný problém, který případně může nastat, vznikne při losování, kdo vyluxuje střídkou domácího chleba spodní díl „letecké obálky“. A dobrá zpráva nakonec: zahrneme-li kuřecí křidélka do stejné kategorie jako jsou kuřecí stehýnka, jsme automaticky zproštěni jinak zažitých konvencí a toto jídlo konzumujeme výhradně holýma ruka.

Recept je z kategorií: Křídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.01.08 vloženo
  • 10914x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1h/1d/90min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 8 kuřecích křídel
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce slepičího vývaru
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce chilli omáčky
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 5 stroužků česneku, utřených se solí
  • 1dcl světlého piva
  • 2 lžíce drcených oříšků (kešu, mandlí, lískových)
  • nebo dvě lžíce sezamových semínek

Doporučená příloha

  • domácí chléb, v horším případě, pečené americké brambůrky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí křidélka via trouba

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí křidélka via trouba

Vím, že jsem hrozná, ale recept je výborný až na to, že na křidýlkách nic není (totiž je toho hrozně málo) a to málo se ještě musí okusovat z kostiček. Zkusím inovaci - spodní stehýnka (paličky).

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí křidélka via trouba..Libuško,

tak to s Tebou naprosto souhlasím a tak díky Tobě pa - mach…(uložila jsem si a jenco se sobotka přiblíží). Zdravím :-))

 
sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí křidélka via trouba

Tváří se to velmi jedle, dávám do oblíbených. Mám dojem, že dokonce příští týden mají v Tescu akci na křidýlka, takže se naskýtá příležitost jak receptík co nejdříve vyzkoušet. L.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Reveňový koláč Reveňový koláč
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz