Recept Kuřecí koule Toriniku dango
babi Japonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Očištěné fazolky nakrájet na 1-3 kousky a dát stranou. Smíchat pomleté kuřecí, 2 lžičky cukru, 1 lžíce sojové omáčky a vejce v míse. Posypat kukuřičnou moučkou a dobře promíchat. Smíchat vývar, saké, mirin, zbývající sojovou omáčku a 1 lžíci cukru v 3 litrovém hrnci. Přivést do varu. Z kuřecí směsi utvořit koule 2-3 cm velké. Po částech je dát vařit na 5-6 min. Vytáhnout koule drátěnou naběračkou. Přidat fazolky do vývaru a vařit 2-3 min. Vyjmout je z vývaru. Podávat koule s fazolkama, trochou vývaru a s rýží.
Recept je z kategorií: Mleté maso
- 23.04.02 vloženo
- 7905x zobrazeno
Čas přípravy
- 25 min.
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 115 g zelených fazolek
- 450 g mletého kuřecího masa
- 1 lžíce a 2 lžičky (10ml) cukru
- 1/4 hrnku sojové omáčky
- 1 střední vejce
- 1 1/2 lžic kukuřičné moučky
- 3 hrnky dashi* nebo kuřecího vývaru
- 1 1/2 lžic saké** (lze použít suchého sherry, ale nikdy ne čínského rýžového vína)
- 1 1/2 lžic mirin***
- *Dashi je japonský polévkový vývar a dostane se koupit instantní
- **Saké je víno z rýže, jehož procento alkoholu je 15-17. Podává se k jakémukoliv jídlu teplé, anebo velice vychlazené.
- ***Mirin je sladké víno na vaření připravené z lepkavé rýže, s procentem alkoholu 12-15. Nikdy nekupovat -ochucené-. Otevřená láhev dlouho vydrží.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kuřecí koule Toriniku dango
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kuřecí koule Toriniku dango