Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nalít vývar do kastrolu a přivéct jej do varu. Přidat česnek a na pomalém ohni jej vačit po 40min. Rozehřát máslo a olej na pánvi, vložit na něj kuřecí stehýnka a pomalu je osmažit po obou stranách do zlatova. Přendat je do pekáčku, nebo keramické zapékací misky. Předehřát troubu na 190°C. Přelít vývar přes síto a uschovat jej. Rozdělit plátky citronu a oloupané česneky mezi stehýnka. Do pánve s tukem, kde se smažilo kuře, vložit mouku a osmažit ji za stálého míchání po 1min. Stále míchat, přidat víno a uvolnit přípek na dně pánve. Přidat vývar a míchat tak dlouho, až je omáčka hladká a zhoustlá. Ochutit solí a pepřem. Nalít omáčku na kuře, přikrýt vše poklicí a dusit v troubě po 40-45min. Chcete-li hustší omáčku, tak vyjmout maso a nechat za stálého míchání odpařit část tekytiny z omáčky. Vrátit maso do omáčky a posypat vše petrželkou. Podávat horké přímo ze zapékací misky s vařenými, malými brambůrky, nebo bramborovou kaší.
Recept je z kategorií: Stehna
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuřecí kastrůlek pro milovníky česneku