Recept Kuřecí karí v pomalém hrnci
spiser Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Maso nakrájejte na kousky a dejte je spolu s cibulí a cesnekem do pomalého hrnce. V misce smíchejte olej s korením a solí na pastu. Dejte ji do hrnce k masu a promíchejte tak, aby se maso pastou obalilo a prilejte vývar. Na povrch dejte kousky másla a hrnec zakryjte poklickou. Varte na LOW 5-6 hodin.
Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce
- 01.08.10 vloženo
- 35239x zobrazeno
Čas přípravy
- 6 hodin
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 750 g kurecích prsou bez kuze a kostí
- 1 PL oleje
- 2 PL másla
- 1 cibule nakrájená na kosticky
- 1 velký rozetrený strouzek cesneku
- 2 PL karí
- 1 KL mletého kmínu
- ½ KL mleté kurkumy
- ½ KL mletého koriandru
- 1½ KL soli
- 1/4 KL mletého bílého pepre
- ca. 150 ml kurecího vývaru
Doporučená příloha
Rýze nebo indický chléb.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kuřecí karí v pomalém hrnci
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kuřecí karí v pomalém hrnci
děkuji, zkusím s oběma druhy kmínu a uvidím, co je lepší. Římský kmín je moje oblíbené koření.
717 příspěvků 3.8.10 15:18
V puvodním receptu je obycejný mletý kmín.
Kmín se dává římský (Cuminum cyminum) nebo Kmín kořenný (Carum carvi L.) ?
Když vidím spojení kmínu s kurkumou a koriandrem a ještě ke všemu země původu Indie, nejsem si jista, zda nemá být kmín římský.
To se mi osvědčilo. Fotka v deníčku .