Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
danda Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kuře a krůta 200x jinak - Jana a Václav Větvičkovi, vydala Agentura VPK 2000. Do Louisvillu děkuji prof. Větvičkovi za laskavé svolení zveřejnit recept, protože polévka je výborná, díky :-)
V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli, česnek a zázvor a za občasného míchání osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme kari koření a rýži a vaříme dalších 5 minut. Přidáme kuřecí prsa, kuřecí vývar a 700ml vody. Polévku přivedeme k varu a zmírníme příkon na střední a za občasného míchání vaříme 30 minut, až je kuře měkké. Kuře přendáme na talíř a necháme vychladit. Polévku nalijeme do mixéru a mixujeme dojemna. Pokud je polévka moc hustá, přidáme vodu. Rozmixovnou polévku přendáme do čistého hrnce a znovu přivedeme k varu. Příkon zmírníme a vaříme na mírném plameni. Kuře vykostíme a rozkrájíme na malé kousky a přidáme zpátky do hrnce. Přidáme rajče, polévku zamícháme, dochutíme solí a pepřem a citronovou šťávou a vaříme další 3 minuty. Polévku na talířích ozdobíme nasekanou petrželkou nebo pažitkou. "foto":http://muj.labuznik.com/zaznam_denicku.php?c=5474&l=Danda
Recept je z kategorií: Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
17.12.15 14:02
Světe div se, ono je to jedlé. I když zprvu to tak nevypadalo. Po rozmixování rýže (které bych dal napříště o dost méně) vzniklo něco jako pudink. Ale vzhledem k množství kari to má chuť, což mě překvapilo. Prsa jsem samozřejmě nahradil kuřecími čtvrtkami.
Líbí se mi28.12.10 12:32
Tak jsem do toho sla, nybrz jsem mela hlad a polivka zaujala. Je vazne
vyborna ! Ale je tak husta, ze kdyz do ni dam uvarit dve kureci stena, bude to
vynikajici obed. Urcite davam kokosove mleko a na kazdou porci nekolik pulek
malych rajcatek. Maso jsem mela jen kureci nadro a kruti srdicka. Priste, coz
bude v nedeli, dam bazalku misto petrzelky. Joj, to bude zraso ! Dando, super,
mas to u me!
11.10.10 18:47
Vynikající polévka. Dando, děkuji a Tvoji fotku přidávám přímo k receptu.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuřecí kari polévka
Tak jsem do toho sla, nybrz jsem mela hlad a polivka zaujala. Je vazne vyborna ! Ale je tak husta, ze kdyz do ni dam uvarit dve kureci stena, bude to vynikajici obed. Urcite davam kokosove mleko a na kazdou porci nekolik pulek malych rajcatek. Maso jsem mela jen kureci nadro a kruti srdicka. Priste, coz bude v nedeli, dam bazalku misto petrzelky. Joj, to bude zraso ! Dando, super, mas to u me!
Dando, to se mixá i s tou rejží ? Hmmm, do toho jdu, vypada to velkolepě !
Btw jak píše babi, kokosové věci mrazím a hlavně zbylé mléko v pixle . Žádný problém s tím nemám.
Kari od Inda neznám, ale už jich mám tolik, že budu mít nejmíň 5 polívek. Ale z chutí mám nejoblíbenější roasted curry ! Znáte ho někdo? Já ho koupila někde na Cejlonu ale už ho mají i nás ve večerce Arabové, kdyby ho někdo chtěl. To se s žádným jiným curry rovnat nedá .
Ahoj Dando, polévka vypadá báječně! Díky moc za recept. Můžeš mi prosím Tě prozradit, kde v Praze má obchod ten Ind? Určitě bych tam chtěla vyrazit a doplnit zásoby:) Ď!:)
67 příspěvků 11.10.10 18:47
Vynikající polévka. Dando, děkuji a Tvoji fotku přidávám přímo k receptu.
na rozdil od eji mam vyborne zkusenosti se zmrazenim jidel obsahujicich kokosove mleko a zmrazuji take nacatou konzervu s mlekem. Kokosove mleko totiz nevydrzi dlouho cerstve. Je take snadne si ho pripravit doma z kokosovych orechu (musi v nich sterchat tekutina). Mohu napsat navod, chce-li nekdo
v této polévce kokosové mléko není, únava materiálu, či co?, ale jak píše Eja, dovedu si ho tam představit, a proto vznikl nesmyslný dotaz, takže zmrazování se může konat
Dojídali jsme ji ještě teď k večeři a je
lepší než čerstvá 
Mrazit cokoli s kokosovým mlékem nedoporučuji, po rozmražení to s konzistencí dělá divné věci… ale ať koukám jak koukám tak kokosové mléko v tomto receptu nenacházím ( i když bych si ho tam dovedla představit, kombinace kari, zázvor a kokosové mléko ke výborná).
Dando, kari existuje tolik smesi, ze je opravdu nejlepsi si vybrat podle zemepisneho polozeni a pak uz jenom vlastni chute, leda ze by si recept primo vyslovene zadal neco specifickeho. Psa nemam, ale take varim s kosti a kuzi, ktere nakonec vyhazuji.
Dobrou noc!
a vařím i s kůží, přeci se nepřipravím o tuk a chuť
, kůži pak dám psovi, mlsounovi 
tady jsem viděla a koupila kari od tří firem, každé je jiné a ani jedno se nevyrovná chutí, vůní ani barvou kari, které kupuji u Inda v Praze. Nikdy jsem nezkoušela zamrazit jídlo s kokosovým mlékem, pokud máš zkušenost, poděl se
Dando, zavonelo to az do Kanady
Kure i s kuzi a jakekoliv indicke kari? Uz se
tesim jak si pochutnam a zbytek zamrazim, takze si pochutnam nekolikrat…
Dik za recept a s pozdravem,
ahojky
, zázvor jsem dala čerstvý, kolik?
se mne neptej, prostě jsem kus oloupala a nastrouhala, vlastně ne, nakrájela
nadrobno, mám ráda kousky, dodají v puse pokrmu chvilkovou jinou chuť a
rajče? jsem měla jen ta malinká, tak jsem dala tři a bez loupání
Měj se hezky, i když bych to neměla takhle
psát 
Dando, vypadá to lákavě… Zázvor čerstvý? Rajče možná předem oloupat?