Recept Kuřecí hrách na kari
vajgl Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
V kastrolu opečeme na oleji kari, chilli a garam masalu a pak taky nakrájenou cibuli. Potom opečeme brambory nakrájený na kostky a oloupaný a zalejeme to trochu vodou, ne moc a osolíme. Přiklopíme a vaříme chvíli, asi 10 minut. Pak tam dáme ocezenou cizrnu a vaříme bez pokličky aby tam zůstalo úplně málo vody. Nakonec do toho zamícháme jogurt. Ten recept není můj, je od jedný holky z anglického blogu.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
- 29.01.09 vloženo
- 4436x zobrazeno
Čas přípravy
- půl hodiny
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- konzerva cizrny od Bonduelle
- 2 cibule
- kari, nejlepší je Rajah z Globusu
- garam masala
- asi kilo brambor
- olej
- sůl
- trošku chilli pasty
- velký bílý jogurt
Doporučená příloha
chleba
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kuřecí hrách na kari
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kuřecí hrách na kari
1454 příspěvků 3.2.09 02:16
tak to je fakt ťažké, skúsili ste týždeň (to by som asi maximálne riskla), u nás sa nikdy nevenovala jedlu príliš veľká pozornosť, chceš, nech sa páči, nechceš, tak si dáš (nie to isté) neskôr. Myslím, že v tomto ohľade som mala vcelku šťastie.
Svatko, on sice poví, ale nemůže žít rok o suchých rohlících a sušenkách
1454 příspěvků 2.2.09 01:50
a nepovie, čo chce? Náš krpatý raz asi dva mesiace jedol len chlieb s lekvárom,
nechala som to tak, potom jedol zase úplne normálne všetko.
Můj synček má 4,5 roku, a jelikož je po tatínkovi i mamince, tak „nežere“ skoro nic. Pokud bude po nás i nadále, tak se to bohužel v pubertě zvrtne, neb máme oba nadváhu
.
. Zkusím tedy Alberta, dík.
Ne že bych si cizrnu neuvařila, ale jelikož se vždycky s něčím pleskám v blahé naději, že si synátor dá, a když se pojímám v kuchyni hodinku dvě a on pak koukne do talíře, ofrní se, udělá bléé, to jíst nebudu, tak by jeden něčím přetáh. Takže bych radši riskla i tu chemickou konzervu, kdyby se jídlo ujalo, jsem ochotná se s tím i vařit
65 příspěvků 2.2.09 01:26
Na tu cizrnu se ptala Helča. Promiňte.
1454 příspěvků 2.2.09 01:20
aby som to uviedla na pravú mieru, syn má 31, asi tak niečo nad 185, zožerie skoro všetko (a veľa), ale k zeleninovým jedlám, akokoľvek by mu chutili, si vyžaduje aj mäso.
Pre KelcuK: ten nápad s indickou reštauráciou je dobrý, nechám sa (synčekom) pozvať.
65 příspěvků 2.2.09 00:56
Pardón z pusy.
65 příspěvků 2.2.09 00:55
Alenko, my nakupujeme za rohem v Albertu. Někdy tu konzervu mají a někdy ne.
Mně se taky libí ta vařená podle Esmeraldy, ale bojím se, že nechat něco hodinu na kuchyňce, tak mi to nějaký hladovec sprostě sežere. Tak jako dnes ty sladkokyselý křidýlka. Ty jsme mu vyrvali na poslední chvíli málem z huby.
546 příspěvků 1.2.09 18:52
cizrnu vařím rád a pojídám samozřejmě také rád; a domnívám se – nejsa apriori ´protikonzervový´ – že bych přesto také dal přednost vařené. Dělám ji úplně obyčejně na plynovém sporáku a obvykle tak těch pětačtyřicet minut postačí. Někdy vařím cizrnu v bílém víně a s přídavkem trochy olivového oleje, osolím minutku před dokončením; tekutinu, když cizrnu přecedím, používám třeba k vytvoření ´sósu´ k minutkovému masu nebo zelenině (tedy když používám cizrnu jako přílohu).
JINAK: recept se mi dost zalíbil a nejspíše vyzkouším…
4812 příspěvků 1.2.09 04:44
vím že cizrna není drahá, ale chcete-li ještě ušetřit, uvařte si ji sami.
Nejen že ušetříte ale navíc to neplave v tom chemické nálevu.
Cizrnu přes noc namočím ve vhodné mikrovlnné nádobě. Ráno dám celou nádobu vlnit do mikrovlnky. Prvních 10 minut naplno aby se začala vařit, pak snížím výkon sotva na polovinu a 40 minut ve vaření pokračuji.
Uvařenou cizrnu rozdělím na porce, dám do mikroténových sáčků a zmrazím.
Tenro recept ráda vyzkouším.
Ještě se, vajglíku, zeptám: Kam chodíš na tu bonduel cizrnu? Nevybavuju si, že bych ji někde viděla, ale zase tak moc po konzervách nekoukám, ale že bych šla najisto- předpokládám, že to budou nětkeré supermarkety… Nebo vietnamci?
5068 příspěvků 31.1.09 17:23
..jj…nie je to tak davno… len cosi vyse dvoch desatroci preslo ako mihnutim oka..o))
Ja ani neviem ci vtedy boli MW, ja ju nemam doteraz.
Vydelavat som si vydelalava tiez. Mala som vyplatu 600 korun ceskoslovenskych z univerzitnej kniznice..o))
..moj spoluziak, chalan a potom manzel (uz aj ked
pracoval na UK) zvacsa vykladal vagony alebo pracoval na stavbach..praca je fajn
a byt samostatny a pomoct si ked sa da a je vola a sila je dobre- aj ked vtedy
sa to az tak „nenosilo“…ked som zacala studovat, najprv som na intraku
zavrela knihu o pol piatej rano, vzala kybel, rukavice a umyvala schody aby som
potom mohla ist na prednasky ..az potom som dostala miesto v UKniznici a bola
to najkrajsia praca v mojom zivote…;))
Sa drz, zivot je fajn..;))..ten eidam sme mali tiez len obcas..;-))…ale ryby som si davala do nemoty -treska v majoneze, udenac, zavinace… som zila na rybach a drstkovej polievke mrazenej v kocke..;))
65 příspěvků 31.1.09 07:13
Jé, to mám radost, že to chcete někdo zkusit. Ono je to fakt dobrý a docela vydatný. Já myslím, že synovi to bude chutnat, ona to tam ta holka uvádí jako autenticky indický.
Jolanko, to znám taky dost dobře. My jíme špagety s kečupem, občas i s Eidamem a smaženej chleba ve vajíčku taky. Jo a taky brambory s gulášovou polívkou. to je ale dost čuňárna. Fakt. Asi jste nestudovala tak dávno. My si tu teda všichni vyděláváme. No ale přece ty peníze všechny neprojíme že jo.
Ta Possum má fakt dobrý věci. Bezva nápad od vás. Díky.
No vida, toto by aj synček možno papal, eeeee, co to píšu. Přečtu si dva slovenské komentáře a začnu myslet rádobyslovenčinou
, vzdáleně by mu to mohlo připomínat indickou
kuchyni. Když už máme obavu, že chlapeček nám umře hlady (neb mu nic
nejede), tak ho vezmu do indické jídelny. Tam nezklame. Zbaští dospěláckou
porci, i když to trochu pálí, hlavně že je to indie. Tohle by nemusel
prokouknout 
1454 příspěvků 30.1.09 17:12
Tiež sa mi to celkom páči, len synovi budem musieť, tak ako k všetkým podobným jedlám, pochystať nejakú tú mäsovú prílohu.
5068 příspěvků 30.1.09 06:14
Vajgle, receptik vyzera fajnovo, skusim..;)) ..link na blog , kde je aj possum a ta vari v mikrovlnke, mozno si tam daco najdes do pusy..;-)
http://manek.bloguje.cz/index.php
..possum a jej receptiky su aj na Labuzniku..
http://muj.labuznik.com/recepty/possum
.. ty sa maaas MW.. za mojich cias sme mali na intraku jeden varic (jednu platnicku) pre cele poschodie (dievcensky intrak, jedno poschodie viac ako stovka bab ), svaby v kuchyni a zili sme zo spagiet s paradajkovou omackou a po vyplate boli s lunchmeatom-vtedy bola hostina a o chlebe vo vajcu ani nehovorim ten smrad mam este stale v nose-ale ten mam rada na rozdiel od spagiet doteraz..;))