Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
r.Deni Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Stehna omyjeme,osušíme,obalíme v grilovacím koření a vložíme do vymzaného pekáčku. Oloupané brambory nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka, papriky na drobné proužky, cibuli na půlkolečka, česnek na plátky a vložíme do mísy. Rajčata spaříme,oloupeme,překrojíme na půlky,vyjmeme jadýrka a na kousky nakrájená je smícháme s ostatní zeleninou. Do této směsi přidáme čerstvě nasekanou bazalku,koření na hranolky, dobře promícháme a rozložíme okolo stehen. Zalijeme smetanou,poklademe plátky slaniny a sýru (ne povrch masa!), přikryjem alobalem a vložíme do předehřáté trouby. elektrická - prvních 10 min. 240 stupňů a dále 50 min 180 stupňů plynová - prvních 10 min. stupeň 3 a dále pak 50 -55 min. stupeň 2
Recept je z kategorií: Stehna
Přílohu už obsahuje celkový pokrm,ale větší jedlíci určitě
nepohrdnou bílým chlebem
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuřecí duo plné vůní
aj u mna bola smotana vodova, asi je to naozaj tou zeleninou. Ale maso som mal pecene. Kazdopadne som rad, ze si to vyskusal a nesklamal som prilis tvoju doveru:-) Samozrejme nesmieme zabudnut na autora/ku receptu. Takze r.deni dakujem(e) za skvely recept.
…takže dnes jsem to vyzkoušel. Rovněž jsem musel mírně improvizovat:
1. neměl jsem kuřecí stehna, takže jsem použil kuřecí prsa
2. nebyl volný pekáč, tak jsem testnul římský hrnec
3. protože bylo zeleniny hodně, tak jsem zeleninou, slaninou i sýrem pokryl i maso
Pekl jsem to rovnou 1 hodinu při 180°C. Bylo to hodně dobré, i když spíše dušené, než pečené. Co mě zaskočilo, bylo to, že sýr se nerozpustil a tak i smetana nevytvořila omáčku a zůstala taková vodnatá (asi té vody ze zeleniny a z hrnce bylo hodně). Takže jídlo fajn a pro milovníky římského hrnce další zajímavá úprava.
Zle som si prečítal dátum. Prosim, daj mi vedieť, či si to jedlo pripravoval a či ti to chutilo:-)
teší ma byť tvojim merítkom kvality, ale na druhej strane to strašne zaväzuje.
Ako to dopadlo, varil si?
…Tvoje dobrozdání je pro mě zárukou kvality…jestli dcerka nerozhodne jinak, bude to pozítří na jídelním lístku
Tak som to pripravil na obed. Jedine dve zmeny som spravil a to, že som nepoužil cesnak, lebo by ma to zabilo a pouzil som vykostene kuracie stehna. Inak jedlo malo veľký úspech. Zaraďujem do jedálnička.
106 příspěvků 25.1.09 03:43
páni, tohle vypadá zajímavě… šup a je v oblíbených.