Recept Kuřecí dopiazah

(Hodnoceno 1x) Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuřecí dopiazah

Postup

Ve velké pánvi roztopte ghee a rostlinný olej a asi 10 minut poduste šalotku do zlatova. Vyndejte ji, nechte okapat a odstavte. Přidejte velkou cibuli nakrájenou na plátky a asi 10 minut poduste do zlatova. Vyndejte ji, nechte odkapat a odstavte. Pokud je třeba, přilejte ještě trochu více oleje, přidejte nakrájenou cibuli a 5 minut poduste. Vmíchejte česnek, chilli, zázvor, koriandr, římský kmín, černý pepř a podle chuti sůl. Poduste další 2-3 minuty. Přidejte kuře a 5 minut osmažte po všech stranách dozlatova. Přimíchejte rajčata, šafrán a vodu. Pomalu přiveďte do varu a mírně vařte dalších 40 minut dokud kuře nezměkne. Posypejte podušenými plátky cibule a šalotky. Přikryjte a poduste ještě 10 minut. Před podáváním pokropte citrónovou šťávou.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 25.02.07 vloženo
  • 7425x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 1 hodinu

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Kuře pečené s kořením a s dvojnásobným množstvím cibule a šalotky
  • 30 g ghee nebo másla
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 12 celých oloupaných šalotek
  • 1 velká cibule rozkrojená na polovinu a nakrájená na tenké plátky
  • 1 najemno nakrájená malá cibule
  • 3 najemno nasekané stroužky česneku
  • 3 drcené suché červené chilli
  • 2 lžičky nasekaného čerstvého zázvoru
  • 3 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky nahrubo mletého černého pepře
  • sůl
  • kuře o váze asi 1,5 kg rozkrojené na 8 dílů
  • 400 g sterilovaných rajčat včetně šťávy
  • 1/2 lžičky mletého šafránu
  • 150 ml vody
  • 1 lžíce citronové šťávy

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí dopiazah

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.08.11 20:46

V konečně horkém létu trošku exotiky, ta k vedru patří :-)

Recept znám pod názvem Chittarnee - Sladkokyselé kuře v cibulové omáčce.
Je typický pro židovskou komunitu v Kalkatě.

Kilo cibule najemno nakrájené dusím pod pokličkou do zlatova, trvá to dlouho, ale spojení s kořením a kuřecím masem je lahodné. Poldo, díky za recept :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz