Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V míse smíchat kuře, přidat 2 česneky, rozmarýn, 1/2 lžičky tymiánu a ocet. Vše dobře promíchat a nechat stát přikryté po 1-2 hod. v chladničce. Rozehřát troubu na 190°C. Slít fazole a dát je do velkého hrnce s mrkví, celerem cibulí, 3 česneky, bobkovým listem, pelyňkem a zbylou lžičkou tymiánu. Naplnit hrnec vodou tak, aby překrývala fazole a zeleninu o 10cm. Přivéct do varu, snížit teplotu a pomalu vařit po 1 1/2-2hodiny, až jsou fazole měkké. Sem tam zamíchat. Přendat fazole do síta nad mísou. Uschovat vodu ve které se vařily a nechat ji trochu vychladit. Rozmixovat polovinu fazolí a přilívat postupně 1 hrnek uschované vody, až je směs hustá a hladká. Navrátit do hrn e se zbytkem fazolí, přidat sůl a dobře promíchat. Vymastit olejem dostatečně velkou zapékací misku a poskládat do ní kuřecí kousku v jedné vrstvě. Péct, až je kuře propečené, asi 15min. Vyjmout zapékací misku z trouby a nalít fazolovou směs (vyjmout bobkový list) na kuře. Posypat strouhankou. Položit misku na plech s okrajem a péct, až je strouhanka zlatově hnědá a fazole bublají, asi 30min. Vyjmout z trouby a podávat horké. Pro jednu porci: 446 calorií, pouze 5g tuku! P.S.: potřebujete-li zaměnit sušené bylinky (ne mleté) za čerstvé, použijte pouze 1/4 množství.
Recept je z kategorií: Stehna
Křupavé pečivo.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuřecí Cassoulet s křupavou krustou (dietní)