Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
DanaS Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Překvapilo mě, že jsem ji zde nenašla, možná pod nějakým zakukleným názvem. Přišla mi mailem a už jsem ji několikrát vyzkoušela.
Bábovkovou formu vyložíme plátky slaniny. Prsíčka nakrájíme na tenké plátky, které ještě opatrně rozklepeme. Posypeme grilovacím kořením a vyložíme jimi formu. Do mísy nastrouháme sýr, přidáme zeleninu, klobásy nakrájené na kousky, provensálské koření, vmícháme vejce. Vlijeme opatrně do formy, nahoře uzavřeme posledními plátky prsíček a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 1 1/2 hodiny. Necháme vychladnout, opatrně vyklopíme a posypeme nakrájenou pažitkou.
Recept je z kategorií: Bábovky Prsa Speciality
třeba bramborová kaše
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
10.4.16 15:55
Recept jsem trochu překopala:
Dělala jsem v dortové formě s vložením té duté hliníkové homole doprostřed, co se dává, aby vznikla bábovka…
Plochá bábovka vznikla, to ano a krásně držela
Ale uvnitř té „homole“ čekalo překvápko
Vejce částečně natekla do ní a vznikl velmi chutný střed
Chuťově vynikající, se zeleninou až zase příště
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuřecí bábovka
Vše jsem dodržel až na drobné změny:


• 220 g anglické slaniny - tenké plátky a ještě pochybělo
• pouze 2 vejce
• pouze 100 g uzeného sýra
• 6 nožiček debrecínských párků
• 300 g 2× mletého plecka
Akorát jsem kořenil pouze pepřem a nemořskou solí…, a úúúplně to stačilo
Na netu jsem našel hafo receptů co vypadají jako z jednoho hnízda: většinou pečou 90 minut při 200°C Mně stačila (ve věncové formě) hodina při 175°C
Poučení pro mě?
Tady je forma nadřazena obsahu
Ta slanina zkrátka po upečení nikdy nebude „in“, ani když se podaří zajistit aby sýr nevypučel…
Rozhodně bych „dílo“ nenesl na stůl vcelku… Ale avšak když se to nakrájí, tak je to pohlednější! …asi, možná, snad… No a nakrájet se to může i z chlebíčkové formy, ale to by se to pak nemohlo jmenovati BÁBOVKA, že?
…jsem se teď dívalo NA OBRÁZKY a vidím, že připravit „bábu“, která by se bez uzardění dala nést na stůl bez nějaké kamufláže (topping) bude asi v jiné než hladké formě (dortová, nebo chlebíčková spíše než srnčí hřbet) bez úpravy receptury obtížné…
No, možná se pokusím…
Asi nejvíc se podobá tento recept a ještě Masový chlebíček od Pepina( pečený v jiné formě). Proklínala jsem vyhledávač, při zadání " bábovková forma a maso" mi vyběhly skoro všechny bábovky, které maso neviděly…
Recept od Vali je na krůtí prsa
http://www.labuznik.com/…uti-prsicka/
38 příspěvků 19.9.12 11:51
Já se za autorku nepovažuji, tento recept „běhal“ mailem a je skoro na všech stránkách o vaření, přišlo mi jen škoda, aby nebyl na Labužníkovi, je totiž super. Krásný den.
2452 příspěvků 19.9.12 09:38
No, zatím jsem našla jen tohle: http://www.labuznik.com/…ubezi-cihla/, trochu to podobné je. Ale opravdu bych se vsadila, že tu ten recept už byl. Nebo možná taky ne a přivezla mi jej na papírku tchýně, vystřižený někde z Vlasty nebo Praktické ženy, ona takové recepty ráda.
P. S. Pro autorku - moje poznámky nejsou zaměřené nijak proti Vám osobně, jen mi to prostě přišlo povědomé a měla jsem pocit, že už jsem to tu viděla, nic víc za tím není, ano?
No pokud někdo nenajde stejný recept, tak bych to neřešila… říct, že asi to tu je, není moc průkazné
38 příspěvků 19.9.12 08:57
S hledáním stejného receptu jsem si dala dost práce, zhlédla jsem spoustu receptů na bábovky apod., ale jestli se to jmenuje třeba „Mňamka z kuřecího masa“, tak nebylo v mých silách, jej najít.
No, jestli tu něco podobného je, tak určitě bez obrázku, to bych si zapamatovalo…
2452 příspěvků 18.9.12 21:56
Něco velice podobného už tu skoro určitě je, jen pod jiným názvem, recept je tuším od Vali.