Recept Kuřecí bábovka

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuřecí bábovka

Úvod

Překvapilo mě, že jsem ji zde nenašla, možná pod nějakým zakukleným názvem. Přišla mi mailem a už jsem ji několikrát vyzkoušela.

Postup

Bábovkovou formu vyložíme plátky slaniny.

Prsíčka nakrájíme na tenké plátky, které ještě opatrně rozklepeme.

Posypeme grilovacím kořením a vyložíme jimi formu.

Do mísy nastrouháme sýr, přidáme zeleninu, klobásy nakrájené na kousky, provensálské koření, vmícháme vejce.

Vlijeme opatrně do formy, nahoře uzavřeme posledními plátky prsíček a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 1 1/2 hodiny.

Necháme vychladnout, opatrně vyklopíme a posypeme nakrájenou pažitkou.

Recept je z kategorií: Bábovky Prsa Speciality

Nahlásit recept

  • 18.09.12 vloženo
  • 25463x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Ingredience

  • 6 kuřecích prsíček
  • 150 g anglické slaniny - tenké plátky
  • 5 vajec
  • 150 g uzeného sýra
  • kousek pórku
  • 3 lžíce kukuřice (mražené, nebo sterilované)
  • 3 lžíce hrášku (mražené, nebo sterilované)
  • 3 lžíce mrkve (mražené, nebo sterilované)
  • nebo přibližně stejné množství zeleninové směsi
  • 2 paprikové klobásy
  • grilovací koření
  • provensálské koření
  • pažitka

Doporučená příloha

  • třeba bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 10.04.16 15:55

Recept jsem trochu překopala:

  • místo kuřecího jsem dala krůtí maso
  • uzený sýr nahradila neuzeným (uzený nemusíme)
  • Vynechala jsem zeleninu (ponechán jen pórek)
  • klobása a grilovací + provensálské koření vypuštěno

Dělala jsem v dortové formě s vložením té duté hliníkové homole doprostřed, co se dává, aby vznikla bábovka…

Plochá bábovka vznikla, to ano a krásně držela :)
Ale uvnitř té „homole“ čekalo překvápko :D
Vejce částečně natekla do ní a vznikl velmi chutný střed :D

Chuťově vynikající, se zeleninou až zase příště :)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

casino 20.09.12 23:17

.

Uvaření se již líbí 8 labužníkům
Odkaz na uvaření

DanaS 18.09.12 19:17

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Kuřecí bábovka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
casino
4482 příspěvků 20.09.12 23:24
Tak jsem se pokusil ještě dnes

Vše jsem dodržel až na drobné změny:
• 220 g anglické slaniny - tenké plátky a ještě pochybělo
• pouze 2 vejce
• pouze 100 g uzeného sýra
• 6 nožiček debrecínských párků
• 300 g 2× mletého plecka
Akorát jsem kořenil pouze pepřem a nemořskou solí…, a úúúplně to stačilo :palec:
Na netu jsem našel hafo receptů co vypadají jako z jednoho hnízda: většinou pečou 90 minut při 200°C Mně stačila (ve věncové formě) hodina při 175°C
Poučení pro mě?
Tady je forma nadřazena obsahu ;)
Ta slanina zkrátka po upečení nikdy nebude „in“, ani když se podaří zajistit aby sýr nevypučel…
Rozhodně bych „dílo“ nenesl na stůl vcelku… Ale avšak když se to nakrájí, tak je to pohlednější! …asi, možná, snad… No a nakrájet se to může i z chlebíčkové formy, ale to by se to pak nemohlo jmenovati BÁBOVKA, že? :mrgreen:

 
casino
4482 příspěvků 20.09.12 08:50
Rádo bych se omluvilo za předešlý komentář

:oops:
…jsem se teď dívalo NA OBRÁZKY a vidím, že připravit „bábu“, která by se bez uzardění dala nést na stůl bez nějaké kamufláže (topping) bude asi v jiné než hladké formě (dortová, nebo chlebíčková spíše než srnčí hřbet) bez úpravy receptury obtížné… :think:
No, možná se pokusím… ;)

 
Eja
3837 příspěvků 20.09.12 07:37

Asi nejvíc se podobá tento recept a ještě Masový chlebíček od Pepina( pečený v jiné formě). Proklínala jsem vyhledávač, při zadání " bábovková forma a maso" mi vyběhly skoro všechny bábovky, které maso neviděly…

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.09.12 11:58

Recept od Vali je na krůtí prsa :-) http://www.labuznik.com/…uti-prsicka/

 
DanaS
38 příspěvků 19.09.12 11:51

Já se za autorku nepovažuji, tento recept „běhal“ mailem a je skoro na všech stránkách o vaření, přišlo mi jen škoda, aby nebyl na Labužníkovi, je totiž super. Krásný den.

 
di
2451 příspěvků 19.09.12 09:38

No, zatím jsem našla jen tohle: http://www.labuznik.com/…ubezi-cihla/, trochu to podobné je. Ale opravdu bych se vsadila, že tu ten recept už byl. Nebo možná taky ne a přivezla mi jej na papírku tchýně, vystřižený někde z Vlasty nebo Praktické ženy, ona takové recepty ráda.
P. S. Pro autorku - moje poznámky nejsou zaměřené nijak proti Vám osobně, jen mi to prostě přišlo povědomé a měla jsem pocit, že už jsem to tu viděla, nic víc za tím není, ano?

 
Frantiska
927 příspěvků 19.09.12 09:21

No pokud někdo nenajde stejný recept, tak bych to neřešila… říct, že asi to tu je, není moc průkazné

 
DanaS
38 příspěvků 19.09.12 08:57

S hledáním stejného receptu jsem si dala dost práce, zhlédla jsem spoustu receptů na bábovky apod., ale jestli se to jmenuje třeba „Mňamka z kuřecího masa“, tak nebylo v mých silách, jej najít.

 
casino
4482 příspěvků 18.09.12 23:54

No, jestli tu něco podobného je, tak určitě bez obrázku, to bych si zapamatovalo…

 
di
2451 příspěvků 18.09.12 21:56

Něco velice podobného už tu skoro určitě je, jen pod jiným názvem, recept je tuším od Vali.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz