Recept Kuře ze západu v pomalém hrnci

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře ze západu v pomalém hrnci

Postup

V misce smíchejte vsechny slozky smesi korení.
V kastrolu rozehrejte máslo, na ne dejte cibuli, paprikový lusk a 3 PL smesi korení. Zvolna restujte az je cibule zlatová (asi 20 minut) a nechte trochu vychladnout.
Kure osuste, otvor naplnte touto smesí, kure posypte korením na drubez, rozetrete je po povrchu kurete a kure dejte do pomalého hrnce.
Varte zakryté na LOW asi 6 hodin, nebo na HIGH polovinu této doby.
Z kurete vyjmete opatrne cibulovou smes, stávu nalejte do kastrolu, zahrejte ji, zaslehejte do ni mouku a asi 250 ml vývaru. Varte slabým varem za stálého míchání az omácka zhoustne. Je-li prílis hustá, zredte dalsím vývarem. Dochutte solí a peprem.
Rozdelte kure a podávejte s cibulovou smesí, omáckou a varenými brambory.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.01.08 vloženo
  • 3776x zobrazeno

Čas přípravy

  • 6 hodin

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Smes korení:
  • 1 PL soli
  • 2 LK papriky
  • 1½ KL cibulového prásku
  • 1½ KL cesnekového prásku
  • 1½ KL susené bazalky
  • 1 KL práskové horcice
  • 1 KL kmínu
  • 2 KL mletého cerného pepre
  • 1 KL korení na drubez
  • 2 PL másla
  • ca. 500 ml nakrájené cibule
  • ca. 250 ml nakrájeného cerveného paprikového lusku
  • 60 ml mouky
  • 250-500 ml kurecího vývaru
  • celé kure 1800-2000 g

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře ze západu v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
oldsoft
682 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře ze západu v pomalém hrnci.

Ne, la_mil nemá žádnou zkušenost, jen nás zase pod novou přezdívkou zásobuje svými „třeskutě vtipnými“ příspěvky. Vskutku, za břicho se popadám.

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře ze západu v pomalém hrnci.

Nu, já se domnívám (možná naivně). že ocet se přidává nikoli jenom pro ´kyselost´, ale častěji pro zvýraznění určité chutě. A s octem se musí umět ´pracovat´… tento recept mi připadá inspirující a možná bych kuřátko tak dvěma lžícemi octa (po pokořenění) polil a jemně do masa prsty vklepal, ovšem do osmi lžic bych nejspíše nešel… i když, kdo ví, třeba la_mil má určitou zkušenost, kterou já nemám - prostě chutě mohou být skutečně rozličné a možná se mýlím…

 
la_mil
24 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře ze západu v pomalém hrnci.

V některých státech tam přidávají 8 lžic octa. Nakonec, šťávu ze 2-3 limetek.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz