Recept Kuře ze západu v pomalém hrnci

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře ze západu v pomalém hrnci

Postup

V misce smíchejte vsechny slozky smesi korení.
V kastrolu rozehrejte máslo, na ne dejte cibuli, paprikový lusk a 3 PL smesi korení. Zvolna restujte az je cibule zlatová (asi 20 minut) a nechte trochu vychladnout.
Kure osuste, otvor naplnte touto smesí, kure posypte korením na drubez, rozetrete je po povrchu kurete a kure dejte do pomalého hrnce.
Varte zakryté na LOW asi 6 hodin, nebo na HIGH polovinu této doby.
Z kurete vyjmete opatrne cibulovou smes, stávu nalejte do kastrolu, zahrejte ji, zaslehejte do ni mouku a asi 250 ml vývaru. Varte slabým varem za stálého míchání az omácka zhoustne. Je-li prílis hustá, zredte dalsím vývarem. Dochutte solí a peprem.
Rozdelte kure a podávejte s cibulovou smesí, omáckou a varenými brambory.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.01.08 vloženo
  • 3753x zobrazeno

Čas přípravy

  • 6 hodin

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Smes korení:
  • 1 PL soli
  • 2 LK papriky
  • 1½ KL cibulového prásku
  • 1½ KL cesnekového prásku
  • 1½ KL susené bazalky
  • 1 KL práskové horcice
  • 1 KL kmínu
  • 2 KL mletého cerného pepre
  • 1 KL korení na drubez
  • 2 PL másla
  • ca. 500 ml nakrájené cibule
  • ca. 250 ml nakrájeného cerveného paprikového lusku
  • 60 ml mouky
  • 250-500 ml kurecího vývaru
  • celé kure 1800-2000 g

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře ze západu v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
oldsoft
682 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře ze západu v pomalém hrnci.

Ne, la_mil nemá žádnou zkušenost, jen nás zase pod novou přezdívkou zásobuje svými „třeskutě vtipnými“ příspěvky. Vskutku, za břicho se popadám.

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře ze západu v pomalém hrnci.

Nu, já se domnívám (možná naivně). že ocet se přidává nikoli jenom pro ´kyselost´, ale častěji pro zvýraznění určité chutě. A s octem se musí umět ´pracovat´… tento recept mi připadá inspirující a možná bych kuřátko tak dvěma lžícemi octa (po pokořenění) polil a jemně do masa prsty vklepal, ovšem do osmi lžic bych nejspíše nešel… i když, kdo ví, třeba la_mil má určitou zkušenost, kterou já nemám - prostě chutě mohou být skutečně rozličné a možná se mýlím…

 
la_mil
24 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře ze západu v pomalém hrnci.

V některých státech tam přidávají 8 lžic octa. Nakonec, šťávu ze 2-3 limetek.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz