Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V misce smíchejte vsechny slozky smesi korení. V kastrolu rozehrejte máslo, na ne dejte cibuli, paprikový lusk a 3 PL smesi korení. Zvolna restujte az je cibule zlatová (asi 20 minut) a nechte trochu vychladnout. Kure osuste, otvor naplnte touto smesí, kure posypte korením na drubez, rozetrete je po povrchu kurete a kure dejte do pomalého hrnce. Varte zakryté na LOW asi 6 hodin, nebo na HIGH polovinu této doby. Z kurete vyjmete opatrne cibulovou smes, stávu nalejte do kastrolu, zahrejte ji, zaslehejte do ni mouku a asi 250 ml vývaru. Varte slabým varem za stálého míchání az omácka zhoustne. Je-li prílis hustá, zredte dalsím vývarem. Dochutte solí a peprem. Rozdelte kure a podávejte s cibulovou smesí, omáckou a varenými brambory.
Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce
Uvedena v receptu.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuře ze západu v pomalém hrnci
Ne, la_mil nemá žádnou zkušenost, jen nás zase pod novou přezdívkou zásobuje svými „třeskutě vtipnými“ příspěvky. Vskutku, za břicho se popadám.
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Nu, já se domnívám (možná naivně). že ocet se přidává nikoli jenom pro ´kyselost´, ale častěji pro zvýraznění určité chutě. A s octem se musí umět ´pracovat´… tento recept mi připadá inspirující a možná bych kuřátko tak dvěma lžícemi octa (po pokořenění) polil a jemně do masa prsty vklepal, ovšem do osmi lžic bych nejspíše nešel… i když, kdo ví, třeba la_mil má určitou zkušenost, kterou já nemám - prostě chutě mohou být skutečně rozličné a možná se mýlím…
24 příspěvků 25.1.09 03:43
V některých státech tam přidávají 8 lžic octa. Nakonec, šťávu ze 2-3 limetek.