Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso osolíme, opepříme (neklepeme!) a zprudka krátce opečeme na oleji. Vyjmeme a opečeme plátky slaniny. Pekáček vytřeme výpekem, naskládáme do něj porce masa a poházíme slaninou. V hrnci si připravíme hustý bešamel; necháme rozpustit máslo, zasypeme moukou, prosmahneme a za stálého šlehání metlou naléváme šlehačku a mléko. Osolíme, provaříme, sejmeme z plotýnky a vmícháme křen. Bešamelem přelijeme maso a dáme asi na půl hodiny zapéct do trouby vyhřáté asi na 220-230°C. Tip: Myslím, že by se takto dala připravit i ryba (filé), ale to jsem zatím nezkoušela...
Recept je z kategorií: Prsa
brambory nebo těstoviny, zeleninový salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuře zapečené s křenovým bešamelem
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Ještě mě napadlo, že by se místo kuřete daly použít i plátky uzeného… B.
17 příspěvků 25.1.09 03:43
No, já jsem velký milovník křenu, ale moje děti nad ním zrovna nejásají… Asi mají smůlu
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Přátelé (Evičko a Muchacho), pokud jste milovníci křenu (jako já), tak to je jasná volba…
Dobrou …(noc a chuť)
Bona
361 příspěvků 25.1.09 03:43
To vypadá velmi dobře.
17 příspěvků 25.1.09 03:43
To vypadá dobře, křen opravdu můžu.