Recept Kuře zapečené s hermelínem a brusinkami

(Hodnoceno 3x) bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kuře zapečené s hermelínem a brusinkami

Postup

Povrch masa nařízneme několika mělkými zářezy (neklepeme), vetřeme sůl, pepř, granulovaný česnek a olivový olej. Zprudka opečeme na suché rozpálené pánvi a i s výpekem přendáme do zapékací misky. Půlku jednoho hermelínu dáme stranou, ostatní nakrájíme na drobné kostičky a spojíme se smetanou a promnutým tymiánem. Nalijeme na maso a pečeme v troubě vyhřáté na cca 230°C asi třicet minut, nebo až sýr začne bublat. Poté na každou porci dáme plátky zbylého hermelínu a dva kopečky brusinek a zapékáme dalších deset minut.

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 15.06.07 vloženo
  • 28462x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 2 hermelíny
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 8 lžiček brusinkové zavařeniny
  • gralulovaný česnek
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej

Doporučená příloha

  • brambory, těstoviny, rýže…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

veverka45 9.5.21 15:15

Recept vynikající

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.3.17 13:00

Pochutnali jsme si náramně…
porce byla jedno stehýnko a půlka hermelínu, zbytek věcí úměrně tomu.
Nedávala jsem oliváč, ale máslo.

Měla jsem strach, co můj muž na ty brusinky, ale říkala jsem si, že když mu nevadí u svíčkové a v omáčce na grilované maso, že by mohly projít bez řečí a prošly :D
Prý mám uložit do „oblíbených“ a rozhodně se k nim občas vrátit :D

Diskuse k receptu Kuře zapečené s hermelínem a brusinkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuře zapečené s hermelínem a brusinkami

DanielaE
14 příspěvků 10.12.12 21:45

Chuť zapečeného Kuřete s hermelínem a brusinkami je vynikající. Mám několik receptů s brusinkami, ale tenhle je opravdu na 1*. Použila jsem Sedlčanský hemelín, který zvládá vyšší teploty a opět nezklamal, jeho chuť podtrhly brusinky, „vražebná kombinace“ :) Mňam!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz