Recept Kuře z Teramo - Pollo Canzanese

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vložit kuřata do mísy prosolit je a zalít studenou vodou. Přikrýt a nechat stát po 30min. Slít, oprat a osušit kuřecí kousky. Poskládat je do velkého pekáče a rozložit na něj všechny ostatní ingredience. Přikrýt a dusit na středním ohni po 35min. do skoro měkka. Sem tam zamíchat. Sejmout poklici a vydusit polovinu tekutiny a osmahnout kuře do hněda. Je-li zapotřeby, tak přidat trochu vína, nebo vody. Podávat horké posypané petrželkou.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 20.11.03 vloženo
  • 3350x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 2 malá kuřátka, každé asi 1300g nakrájené na 8 kousků
  • 1 lžíce soli
  • 2 snítky šalvěje, nebo trochu sušené
  • 4 bobkové listy
  • 3 stroužky česneku na plátky nakrájené
  • 12 celých hřebíčků
  • 2 snítky rozmarýnu, nebo nějaký sušený
  • hrst celých černých pepřů na hrubo rozdrcených
  • 1 pálivá červená paprička
  • 2 x 7mm tlusté plátky vzduchem sušené šunky (prosciutto, nebo podobné) na malé kostičky nakrájené
  • 170ml suchého červeného vína
  • 2 lžíce jemně posekané zelené petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře z Teramo - Pollo Canzanese

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Milá Ejo...

Na televizi máme jeden z kanálů, na kterém po 24 hodin dávají programy různých znýmých kuchařů. Zde jmenovaného italského kuchaře mám ráda a tak se na jeho půlhodinový pořad někdy dívám (vesměs v noci). Má vždy tři hosty, které krmí právě připraveným jídlem (vesměs typicky italsky jednoduchým) a kterým vysvětluje původ a postup receptu, tak jako ingredience atd. Hosté se taktéž ptají otázky. Proč se kuřata namáčí do studené slané vody? Odpovědí je, že se stanou křehkými.

Ejo, možná je naděje, že od příštího května, díky EU bude i v kuřatech rozdíl. Co jsem napsala není nic oproti druhům kuřat třebas v Belgii.

Měj se moc pěkně a užij si víkendu ;o)

Eja
3859 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře z Teramo - Pollo Canzanese.

Babi, Tvoje rozdělení kuřátek je úžasné, ale obávám se, že v Česku dost k ničemu. Naše " unifikovaná" kuřata nedávají fantazii moc prostoru. Já vybírám očima a hmatem, s trochou cviku člověk pozná, jestli kuřátko nemá moc tuku a jestli to není nějaká vyzáblá chudinka. Proto taky nikdy nekupuji mražené kuře, protože na něm nic nepoznám. Ale mě zaujalo něco jiného - proč to máčení ve vodě ???? Když to píšeš Ty, tak to bude určitě správně, ale já se vždycky držím toho, že maso nemá s vodou přijít pokud možno vůbec do delšího kontaktu. Ale jinak zavřu oči a cítím tu vůni, když se to peče - to vyzkouším hned teď o víkendu.
Měj se hezky.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře z Teramo - Pollo Canzanese.

Proč bych se měla zlobit. Každý má volnost použít kuřete, dle svého zalíbení, ale kuře 1.3 kg je malé kuře. Mimo jiné, výrok není můj, ale známého výborného italského kuchaře Mario Batali. Prodala jsem, jak jsem koupila.

Fakta:
Kuře na grilování: je mladé kuře asi 7 týdnů staré, které váží 900g-1300g
Kuře na smažení: je také 7 týdnů staré, které však váží 2kg
Kuře na pečení: je 3-5 měsíců staré a váží 2 1/4kg - 3 1/4kg
Kapoun je vykleštěný kohoutek: 4-8 měsíců starý a váží 1.8kg - 3 1/4kg
Kornwallská divoká slepička (kříženec z kornwallského kuřátka): je 4-5 týdnů stará a váží 450g-900g
Poussin: je baby kuřátko 4 týdny staré, váží 450g a má lepší chuť než Kornwallská slepička. Běžně se podává jedna na osobu.

Kvalita kuřat s váhou nemá tak moc co dělat, na čemž však záleží je jejich krmení, zdali měla kuřata volnost výběhu atd.

bublinka
17 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře z Teramo - Pollo Canzanese.

Babi,podle tebe jsou malá kuřátka okolo 1300 dkg?Nezlob se,ale podle mne jsou to pořádná kuřta.Určitě budou chutnější váhově menší kuřata.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Cuketové placky Cuketové placky
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz