Recept Kuře Windaloo

aneb Kuře Windaloo (Red Dwarf)

(Hodnoceno 3x) Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře Windaloo

Postup

Kuřecí stehna rozdělíme na dva menší kusy, osolíme a opečeme na rozpuštěném másle.
Opečené maso vyjmeme a do másla vložíme rozsekanou cibuli a rozsekaný česnek. Když začne cibule růžovět, přidáme rozkrájená rajčata a za 5 minut vmícháme jogutr.
Stáhneme teplotu, dobře promícháme, vrátíme porce kuřete a podlijeme šálkem vody. Přidáme koření a dusíme pod pokličkou 15 minut.
Mezitím oškrábeme brambory a rozkrojíme je na půlky nebo na čtvrtiny, podle jejich velikosti. Přidáme je do jídla a vaříme dalších 25 minut.

Zdroj: Internetové stránky seriálu Červený trpaslík
Vyzkoušeno (vůbec se Listerovi nedivím, že se po tom může utlouct..:))

Recept je z kategorií: Stehna


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.03.07 vloženo
  • 37765x zobrazeno

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 6 hřebíčků, podrcených v hmoždíři
  • 1/2 lžičky šalvěje
  • 3 rajčata
  • 6 brambor
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku, čerstvě nastrouhaného
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého nového koření
  • 6 zrnek pepře
  • 1-2 lžičky kari
  • 10 dkg másla
  • 1 bílý jogurt
  • 1 šálek vody
  • sůl

Doporučená příloha

  • vychlazený ležák

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Yaya2 28.07.14 16:19

Použila jsem kuřecí stehna. Po opečení na pánvi jsem je dala dopéct do trouby. Díky skořici to vonělo, jako bych pekla buchtu, ale chuťově opravdu dobré. A málo špinavého nádobí. :)

Odkaz na uvaření

adéla1974 20.07.14 18:16

Recept je dost dobrý,nejvíc se mi líbí,že je to z jednoho hrnce,ingredience jsem neměnila,jen jsem dosolovala

Odkaz na uvaření

ajta 12.08.12 13:58

příjemný a velice voňavý recept…
na rozdíl od původního receptu jsem použila stehenní kuřecí řízky bez kosti a do koření přidala 2 sušené a rozdrcené chilli papričky… na půlku rozkrájené malé brambůrky jen skvěle doplnily celou kompozici…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Kuře Windaloo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
di
2451 příspěvků 21.08.12 21:11

Bento, mrkněte na datum přidán receptu… Tehdy tu ssalonis asi ještě nebyla a meisje zrovna chvíli absentovala, nevím. Navíc, ony všechny recepty od této autorky jsou takové „své“, no, však se mrkněte.

Příspěvek upraven 21.08.12 v 21:22

 
casino
4466 příspěvků 21.08.12 17:41
Svíčková z chobotnice

Bento,
to není dobrý příklad ;) :)
…ale nápad je to výborný! :) Dodejte chobotnici a o svíčkovou se postarám :)
(fffčíl mě napadlo, nahradit tu chobotničku některým hovězím žaludkem,,, asi začnu uvažovat o novém receptu pro labužníky) :think: :) :mrgreen:

 
ssalonis
61 příspěvků 21.08.12 17:21

V prvom rade nie Windaloo, ale Vindaloo. Zemiaky do receptu nepatria, pridavaju ich v restauracich, aby nemseli pouzit vela masa. Ja robim takto Vindaloo

Příspěvek upraven 13.07.13 v 17:50

 
Bento
794 příspěvků 21.08.12 16:19

Tu bola velka diskusia o nicom…o spenate ktory bol trochu hustejsi, ale recept ktory je totalna volovina bol este ohodnoteny s *****? dufam ze sa ta pani ozve z Indie a okomentuje tento recept, co je asi taky isty ako keby som robil svickovu z chobotnice :palec:

 
Laky666
2 příspěvky 21.08.12 15:37

Přesně tak, pokud není vindaloo mega pálivé, už to není vindaloo, ale úplně jiné indické jídlo. Objevují se různé formy tohoto pokrmu a i dost se liší, ale všechny mají jednu společnou věc: Je tam tolik chilli, že netrénovanej člověk není schopen sníst ani jedno sousto. Takže tento pokrm se dá dělat i slabě pálivý, nebo i úplně nepálivý, ale už to v žádném případě není vindaloo

 
Laky666
2 příspěvky 21.08.12 15:31

Může mi prosím někdo vysvětlit co má kromě názvu tento recept společného s Vindaloo? měl jsem ho několikrát v indických a pakistánských restaurací a dokonce jsem ho i uvařil doma (ne podle tohoto receptu) a i to chutlalo podobně jako v těch restauracích ale tohle je jak složením tak podle obrázku úplně něco jinýho. Chudáci lidi koukaj na červenýho trpaslíka, pojídají tento patvar který nemá s indickou kuchyní nic společného a myslí si že jedí nejoblíbenější Listerovo jídlo. Nehledě na to že v receptu na druhé nejpálivější jídlo indické kuchyně by mělo být opravdu velké množství chilli což tady nevidim. Pokud se vyndaloo uvaří tak, že je ho běžný netrénovaný evropan schopný pozřít, tak se tomu nemůže v žádném případě říkat vindaloo, protože to je především o té šílené pálivosti.

 
Tess_Mercury
1 příspěvek 23.04.11 16:03

mooooooc vynikající recept! Masíčko jedna báseň a ten sosík.. no úžasný :-) Prostě bomba a ode dneška je tento recept zařazen mezi nejčastější a nejoblíbenější jídla :-D

 
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Windaloo (Red Dwarf)

No jó, jeden díl mi pustila Kačena, když tu byla o vánocích. Je to skvělé. Tak to jdu lovit na You Tube.
A skupinový smích je pro mé stárnoucí uši něco, co mi znesrozumitelní i dabing, o originálu nemluvě. Titulky zas občas blbě vidím :(.
Bono, buráci ;) - moc velké díky!

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Windaloo (Red Dwarf)

Mrtvolko, k najití jsou Black Books třeba na youtube. A jsem buráci (rodinný pseudonym hojně používaný jako login, tudíž použitý v začátcích i tady a nyní nezměnitelný:-) Lucka:-)

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Windaloo (Red Dwarf)

Buraci, máš samozřejmě pravdu, filmoví fajnšmekři neuznávají dabing téměř vůbec. U filmových skvostů a klasiky volím samozřejmě originální verzi. Ale já jsem dílem líná :-) a dílem jsem zjistila, že některé titulky jsou opravdu ošizené. Jako příklad uvedu Přátelé. Několik dílů jsem měla možnost vidět i s titulky a nebyly zdaleka tak vtipné jako ty dabované. Skoro vůbec nebyly vtipné a skupinový smích ve zvuku působil najednou vyloženě rušivě.
Mrtvolo, Black Books je britský sitcom o londýnském knihkupectví a jeho velmi svérázném majiteli. Bude se Ti líbit.

 
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Windaloo (Red Dwarf) - ještě OT

Poučte nekulturní mrtvolu bez TV, co jsou Black Books a kde jsou k najití (jedno zda s dabingem či bez něj). Je-li to něco ve stylu Red Dwarf nebo Monty Pythonů, moc ráda bych to zkoukla. Dík a omluva stejná jako u Buraci (Burácí či Buráci(ky) nebo snad dokonce Bůráci ;o)).

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Windaloo (Red Dwarf) - bono

Já jsem zase ráda, že Black Books dabované NEJSOU:-) Jsem ráda, když si můžu vychutnat originál (zejména díl, kde je Mooma a Moopa). Titulky ale potřebuji také, moje angličtina potřebuje občas vyfutrovat:-) Máš pravdu, že jejich kvalita často pokulhává, ale jsou i výjimky, třeba u Monty Pythons si překladatel s titulky dal dost práce, aby vystihovaly originální verzi. Promiňte mi můj mimomísní příspěvek:-)

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Windaloo (Red Dwarf)-Františko,

s Trpaslíkem máš pravdu, tedy podle mě. Škoda jen, že už ho znám zpaměti…:-)
Poslední dobou jedu v THE IT CROWD, jestli neznáš, vřele doporučuji.
Mám ráda i Přátele a jiné americké seriály, ale anglický humor je mi prostě nejbližší. Myslím, že je to ale obecně platná věc v našich krajích… Takové Black Books… Ale tam mi vadí, že to není dabované, protože potom se nestihnu soustředit na všechny podrobnosti (takový můj profesionální zlozvyk…:-)) Navíc české překlady jsou velmi kvalitní, stejně jako dabing, zatímco s titulky je to o něco horší.
A jídlo určitě zkus, je moc dobré a pochází přímo z www. stránek Červený trpaslík.
 B.

 
Frantiska
927 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Windaloo (Red Dwarf)

Tak tuto úpravu receptu neznám, musím vyzkoušet. Trpaslíka považuji za nejlepší seriál všech dob :)

 
ewa
600 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Windaloo (Red Dwarf)

Bono,
podle tvých receptů soudím, že i dietně upravená ryba byla určitě velká pochoutka.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Windaloo (Red Dwarf)-Ewi,

to mám radost.
My jsme dnes při obědě také citovali Červeného trpaslíka, dělala jsem pstruhy, takže to bylo: „Dnešní ryba je pstruh ala ‚krém‘..“, „Ty ryby jsou moje!“, „Jsem urybovaný k smrti.., budu muset jít dělat něco tajného..“ apod. :-)) Bylo to moc dobré, ale upřímně řečeno, kuře windaloo bych si dala raději. Tak až po dietě…

 
ewa
600 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Windaloo (Red Dwarf)

Výborné!
Dala jsem třetinu větší chilli papričky, ale klidně jsem mohla dát celou, mám ráda ostřejší.
Ke konci vaření se mi to trochu přismahlo (zapomněla jsem se u počítače), tak jsem přidala ještě trochu vody a zamíchala. Ale míchat jsem musela opatrně, protože maso odpadalo od kostí.
Ze všech ingrediencí a té směsi koření vznikla výborná omáčka. Mně nepřipadala tak mastná. Při vaření používám tuk dost skrblicky a ty brambory asi taky nějakou mastnotu vsákly.
Bono, děkuju za recept.

 
suzanka
161 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Windaloo (Red Dwarf)

vynikající !

 
teta
21 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Windaloo (Red Dwarf)

Vyzkoušela jsem, můj syn si k tomu pustil Trpaslíka a byl nadšený. Jen příště použiji stehenní řízky a místo másla jen trochu olivového oleje, na mě to bylo trochu moc mastné. Možná chyběl ten ležák.

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Windaloo (Red Dwarf)

Souhlasim s Esme, v receptu chybi chili, skutecne Windaloo ma palit. Mam dokonce pocit, ze se na to v Trpaslikovi nekolikrat narazi. Ne vsechny smesi kari pali (treba madraske je velmi jemne) a i kdyz pali, tak se jedna o ohnivost poradne zredenou. Takze mnozstvi kari staci, ale chili rozhodne pridat (u nas, protoze mame deti, to resime radnou davkou sambal oelek na taliri).

 
DanaJ
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Windaloo (Red Dwarf) - esme

Indická směs kari obsahuje chilli: Indické kari ;-)

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Windaloo (Red Dwarf)

Bože můj, teď to po sobě čtu! JedlY děti, samozřejmě! To se teda předvádím…

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Windaloo (Red Dwarf)

Esme, já si to uvědomuji, ale: tenhle recept je takto přesně formulovaný na internetových stránkách Červeného trpaslíka, s poznámkou, že Lister by znásobil množství kari nejméně 20×. O chilli tam nic není, ale invenci se meze nekladou. Já pálivé můžu, a dost, ale když toto vařím, potřebuju, aby to jedli děti. A že jim to takhle chutná! Ani manžel není na pálivé. Starší syn a já si přidáme trochu, nebo i víc chilli omáčky.
Dík za krásný obrázek! A to jídlo případně zkus, je dobré, maso krásně odpadá od kosti a brambory dušené v té omáčce taky nemají chybu. B.

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Vindaloo

je synonymum pro pálivost. V ingrediencích definitivně něco chybí.

 
Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Windaloo (Red Dwarf)

Ano, ano. Kuře Windaloo rozpustí jen ležák !
Dělala jsem vepřové windaloo a taky je dobré. Tento recept přidávám k oblíbeným a v dohledné době vyzkouším. Dík.

 
DanaJ
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Windaloo (Red Dwarf) - bona

Jé, to jsi na mě moc hodná. Úplně jsi mě zachránila, jinak bych musela předělat svůj žebříček oblíbeností.:-D

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Windaloo (Red Dwarf)

to platilo na DanaJ, pardon..

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Windaloo (Red Dwarf)

Však jsem na tebe myslela, když jsem to psala :)) - viz tvůj profil…

 
DanaJ
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Windaloo (Red Dwarf)

U nás je trpaslík pravidelně jednou za týden určitě, ale je fakt, že už ho pěkně flákáme. Díky za připomenutí. Hned uvaří kuře Windaloo a budem trápit počítač, kde se stal trpaslísk snad už hardwarem.;-)) ..díky za receptík.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Windaloo (Red Dwarf)

Dej vědět, jak vám chutnalo. Dcera (6) skoro vůbec nechce jíst maso, ale v téhle úpravě sní i dva kusy. Není to vůbec ostré, to pochopitelně lze upravit na talíři.(Jinak Trpaslíka doma milujeme a známe skoro slovo od slova.)

 
vrba
106 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře Windaloo (Red Dwarf)

Super. Tak tohle bude k večeři. Manžel miluje trpaslíka a tohle ho určitě potěší .Děkuji

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz