Recept Kuře ve vinné omáčce v pomalém hrnci

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nakrájejte na plátky asi 5 cm velké a ty obalte v mouce.
Na pánvi rozehrejte olej, na nem plátky opecte a dejte je do pomalého hrnce. Pridejte k nim sunku, cibuli, karotku, bouquet garni, kurecí vývar a víno. Zamíchejte a varte zakryté na LOW 6 hodin nebo na HIGH asi 4 hodiny. Asi 30 minut pred dokoncením varení odstrante z hrnce bouquet garni, maizenu rozmíchejte s vodou, nalejte do hrnce, zamíchejte a dovarte. Dochutte solí a peprem.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 31.08.08 vloženo
  • 2571x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4-6 hodin

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g kurecích prsou
  • 60 ml mouky
  • 2 PL oleje
  • 20 dkg sunky, nakrájené na kosticky
  • 30 perlových cibulek, oloupaných a vcelku
  • 250 ml karotky, nakrájené na kosticky
  • 200-250 ml celeru, nakrájeného na kosticky
  • bouquet garni
  • 500 ml kurecího vývaru
  • 250 ml cerveného vína
  • 3 PL vody
  • 3 PL maizeny

Doporučená příloha

  • Rýze, testoviny.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře ve vinné omáčce v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz