Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Polda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Kuře rozdělíme na více porcí, které potřeme dvěma stroužky česneku utřeného se solí. Povrch posypeme grilovacím kořením a jednotlivé porce v pekáčku po všech stranách opečeme na směsi másla a oleje. Pečeme při mírné teplotě, aby se máslo nepálilo a koření s česnekem nehořklo.
Osmahlé kuřecí maso zalijeme těstíčkem, které připravíme takto :
Vejce rozšleháme v mléce smíchaném se smetanou, vsypeme mouku a
nastrouhaný sýr a vše pormícháme, podle chuti přisolíme a přípepříme.
Posypeme nasekanou petrželkou, přikryjeme poklicí nebo alobalem a půl hodiny
dusíme v troubě. Pak pekáček odkryjeme a pokrm dopečeme dozlatova.
Zdroj : kalendář „Česká kuchyně 2008“
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
Podáváme s opékanými bramborami a salátem z čerstvé zeleniny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění