Recept Kuře v římském hrnci

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kuře v římském hrnci

Postup

1. Římský hrnec namočíme do vody. Kaštany scedí­me a nasekáme. Pór zbavíme nečistot a nakrájíme na kolečka. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jád­řinců a nakrájíme na plátky. Omyté kuře osušíme. 2. Zelí nakrájíme, smícháme s kaštany, pórem a jabl­ky, ochutíme solí, pepřem a hřebíčkem. 2/3 směsi naplníme kuře, otvor uzavřeme špejlí. 3. Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na kousky, promícháme se zbylou zelnou směsí, vloží­me do hrnce a zalijeme vývarem. Položíme na ně ku­ře, přiklopíme a postavíme do studené trouby. Te­plotu nastavíme na 200 °C a asi 50 min. dusíme. Kuře potřeme jablečnou šťávou a dopékáme bez po­kličky asi 15 min.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 29.04.03 vloženo
  • 7428x zobrazeno

Čas přípravy

  • 100 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 810 kcal, 66 g bílkovin, 27 g tuků, 69 g sacharidů
  • 200 g jedlých kaštanů (naložených)
  • 1 pór
  • 450 g jablek
  • 1 kuře (asi 1200 g)
  • 300 g kysaného zelí
  • sůl
  • pepř
  • špetka mletého hřebíčku
  • 700 g brambor
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce jablečné šťávy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře v římském hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Rizoto s batáty

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz