Recept Kuře v pivní marinádě

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso lehce naklepeme (ne moc - místo paličky použijeme vlastní pěst a klouby u ruky) a osolíme. Na marinádu dobře smícháme pivo, med a křen a maso do ní nejméně na 3 hodiny (nejlépe však do druhého dne) naložíme. Řízky vyjmeme z marinády, necháme okapat a každou porci pevně obalíme třemi plátky slaniny. Vložíme do olejem vymazané zapékací misky, částečně podlijeme zbylou marinádou tak, aby maso nebylo potopené, ale pouze mírně podlité. Pečeme v troubě rozpálené na 220-230°C nejméně 45 minut. Průběžně doléváme marinádu a štětcem potíráme povrch masa, aby se slanina příliš nepálila.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 21.05.07 vloženo
  • 5920x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí řízky (lepší jsou stehenní, ale můžeme použít i prsní)
  • 12 tenkých plátků anglické slaniny
  • 2 dcl černého piva
  • 2-3 lžíce čerstvě strouhaného křenu
  • 1 lžíce medu
  • olej
  • sůl

Doporučená příloha

  • šťouchané brambory nebo chléb a pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře v pivní marinádě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Kuře na medu Kuře na medu
Hruškový koláč Hruškový koláč
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz