Recept Kuře v pivní marinádě

bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso lehce naklepeme (ne moc - místo paličky použijeme vlastní pěst a klouby u ruky) a osolíme. Na marinádu dobře smícháme pivo, med a křen a maso do ní nejméně na 3 hodiny (nejlépe však do druhého dne) naložíme. Řízky vyjmeme z marinády, necháme okapat a každou porci pevně obalíme třemi plátky slaniny. Vložíme do olejem vymazané zapékací misky, částečně podlijeme zbylou marinádou tak, aby maso nebylo potopené, ale pouze mírně podlité. Pečeme v troubě rozpálené na 220-230°C nejméně 45 minut. Průběžně doléváme marinádu a štětcem potíráme povrch masa, aby se slanina příliš nepálila.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 21.05.07 vloženo
  • 6579x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí řízky (lepší jsou stehenní, ale můžeme použít i prsní)
  • 12 tenkých plátků anglické slaniny
  • 2 dcl černého piva
  • 2-3 lžíce čerstvě strouhaného křenu
  • 1 lžíce medu
  • olej
  • sůl

Doporučená příloha

  • šťouchané brambory nebo chléb a pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře v pivní marinádě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz