Recept Kuře v medové marinádě

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Kuře omyjeme, osušíme, rozdělíme na osminky. Připravíme marinádu z medu se zázvorem, sójovou omáčkou, koriandrem, šafránem a s pokrájenou cibulí. Rajčata oloupáme, pokrájíme a přidáme do marinády. Díly kuřete poklademe do mísy a na 20 min. marinádou zalijeme. 2. Předehřejeme troubu na 220 °C. Maso osmahneme v kastrole na 30 g másla a dusíme 25 min. v troubě. Každých 5 min. poléváme marinádou. Zbylou cibuli krájíme a dusíme 20 min. na 30 g másla s 2 dl vody. Limetovou kůru pokrájíme na jemné nudličky a spaříme. 3. Vypečenou šťávu uvedeme do varu s octem a cibuli. Osolíme, opepříme a přidáme zbytek másla. Kuře přelijeme šťávou a ozdobíme limetou.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 7720x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kuře
  • 3 lžíce medu
  • 1/2 lžičky zázvoru
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • 2 lžičky tlučeného koriandru
  • 10 šafránových nitek
  • 3 cibule
  • 1 rajče
  • 100 g másla
  • kůra z 1 limety nebo citronu
  • 1 lžíce octa
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře v medové marinádě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Vepřové kotlety na pivě

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz