Recept Kuře v marinádě

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Všechny ingredience na marinádu smícháme v misce. Vzniklou hmotou potřeme kuře zvenku i zevnitř.

Dáme na pekáč, pokladme kousky másla a překryjeme plátky anglické slaniny. Mírně podlijeme vodou.

Pečeme asi půl hodiny pod pokličkou, pak přidáme obsah Kunovjanky i s nálevem a teď již pečeme bez pokličky do změknutí. Občas kuře vzniklou šťávou poléváme.

Podáváme s bramborem, porce sypeme pažitkou či petrželkou.

Autorem receptu je: paní Helena Hlinská z Mostu

Recept je z kategorií: Kuřecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.12.07 vloženo
  • 4671x zobrazeno

Ingredience

  • 1 pěkné macaté kuře, ale může být i králík
  • 100 g másla
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 sklenička Kunovjanky.
  • Marináda:
  • 1 KL soli
  • 1 KL sladké mleté papriky
  • 1 KL mleté pálivé papriky
  • 1 KL mletého černého pepře
  • 3 KL plnotučné hořčice
  • 3 KL kremžské hořčice
  • 3 KL pikantní marmelády.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře v marinádě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře v marinádě - bedlo

možná bych to toho ´šel´; vypadá to zajímavě. Nejspíše bych nepřidával 15-20 lžic octa, ale plně respektuji chutě, které mohou býti rozdílné - a nic proti tomu! Citrón bych ale přidal… A ten cukr - to je zajímavý nápad… kombinace cukr+ citrón…

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Kuře v marinádě - java ...

určitě, je to vyzkoušené a kdo má rád sladší, přidá cukr.

 
java
59 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře v marinádě

Mám v oblíbených,může to být dobré,ale ocet ani citron přidávat nebudu.Kunovjanka s nálevem myslím stačí.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Kuře v marinádě

Proč, ne … je to Tvoje chuť.

 
la_mil
24 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře v marinádě

Určitě bych tam přidal 15-20 lžic 8% octa. Nakonec na závěr šťávu ze 3 citronů. Jinak to bude absolutně bez chuti.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz