Recept Kuře v balíčku z Paříže

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V misce smíchat olej, brandy, česnek a posekané bylinky. Potřít tím kuřecí kousky a přikryté je nechat marinovat alespoň po 3 hodiny. Houby: Na středním ohni rozehřát máslo, přidat česnek a houby a smažit vše asi 4min., nebo až houby začnout hnědnout. Přílít brandy a nechat jej vypařit, asi po 2-3min. Přidat vývar a vše dusit asi 4-5min., nebo až se vývar zredukuje. Přidat šlehačku a bylinky. Ochutit solí a pepřem. Předehřát troubu na 180°C. Ustříhnout 4x 27cm čtverce pečícího papíru. Přeložit čtverce napůl (naznačit si poloviny) a potom je zase otevřít. Položit 2 kuřecí stehýnka na každý papír blízko jeho středu. Osolit a opepřit maso. Rozdělit houby na 1/4 a každou položit nahoru masa. Osolit a opepřit chcete-li. Nahoru všeho položit několik snítek bylinek. Každý papír přeložit napůl přes kuře. Začít překládat okraje papíru z jednoho konce ke druhému tak, aby balíčky byli úplně a pevně uzavřené. Balíčky by měly mít půlkruhový tvar. Zbytek papíru na koncích založit dospodu. Položit balíčky na plech s nízkým okrajem. Péct je po 20-25min, nebo až je kuře upečené. Poskládat balíčky na jednotlivé talíře a chcete-li ,nechat každého stolovníka si ten svůj otevřít (upozornit na horkou páru) pomocí nůžek, nebo balíčky pootevřít před podáváním v kuchyni. P.S. Stejný recept lze uzavřít do alobalu a připravit nejenom v troubě, ale také na zahradním grilu.

Recept je z kategorií: Stehna

Nahlásit recept

  • 23.06.03 vloženo
  • 3875x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce brandy
  • 2 stroužky česneku, poseskaného najemno
  • 1 lžíce posekaného čerstvého tymiánu, nebo 1 lžička sušeného
  • 1 lžíce čerstvého posekaného estrgonu, nebo 1 lžička sušeného
  • 2 lžíce posekané petrželky
  • 8 kuřecích stehýnek (vrchní část nohy, paličky použít na jiný rcept), bez kůže a kostí
  • Houby:
  • 1 lžíce másla
  • 1 stroužek utřeného česněku
  • 500ml shiitake hub, bez noh s nakrájenými klobouky, nebo na kousky natrhaných lišek
  • 250ml žampionů, nakrájených na plátky
  • 4 lžíce brandy
  • 125ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce šlehačky ku šlehání (neušlehaná)
  • 1 lžíce posekaného čerstvého estragonu, nebo 1 lžička sušeného
  • 2 lžíce posekané petrželky
  • mořská sůl a čerstvě rozdrcený pepř
  • mořská sůl a rozdrcený pepř
  • snítky tymiánu a petrželky

Doporučená příloha

  • ¨Brambory Anna¨ z Labužníka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře v balíčku z Paříže

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuře v balíčku z Paříže

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kuře v balíčku z Paříže.

Babi, při hledání receptů z kuřecích stehýnek jsem narazila na dva souhlasné recepty, jen nechápu, proč jeden recept je z Paříže a druhý z Kanady?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz