Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Japonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Rozříznout nohy v kloubu, rozříznout kůži na jedné straně stehýnka a paličky a vykostit. Nechat kůži na masu a propíchat ji vidličkou. Odstranit viditelný tuk. Rozehřát olej na pánvi a osmažit kuře na obou stranách po několik minut do zlatohněda. Vyjmout z pánve a dát na kuchyňský ubrousek. Přidat teriyaki omáčku do pánve a míchat. Přivéct do varu a trochu zredukovat tekutinu. Vrátit kuře, přikrýt a dusit dalších 15min. na pomalém ohni. Sem tam polít kuře štávou. Až se všechna tekutina vypaří, vyjmout kuře a nakrájet na kousky (sousta). Okořenit pepřem. PS: °není pravý pepř, ale usušená poupata. Užívá se ho v čínské směsy pěti koření a japonském shichimi sedum koření směs.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
Rýže.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuře teriyaki - " Tori No Teriyaki "