Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Inspirovala mne Petra v Hrnci, ale zvolila jsem jinou technologii, trochu
jinou směs koření, tak vkládám jako nový recept.
Labužnický vyhledávač na „kuře A sušené švestky“ mi nic podobného
nevyhledal.
Zvolíme pánev/kastrol, který snese vložení do trouby na 180st. Rozehřejeme olej, vložíme osolená stehna a opečeme do zlatova, přeložíme na talíř. Do pánve dáme mezitím na půlměsíčky nakrájenou cibuli a na plátky česnek, necháme chvíli - pozor na česnek, ne do hněda, přidáme sypké koření, citronovou kúru nakrájenou na jemné proužky, feferonky, za půl minutky podlejeme vínem, odvaříme připečeninky, vložíme zpět kuřecí stehna, podlijeme trochou vývaru a dáme do trouby na 180st., přikryté poklicí. Po 30 minutách zkontrolujeme, přidáme švestky - můžeme nakrájet na kousky. Ev. podlijeme vývarem. Po dalších cca 20 minutách si dáme vařit jasmínovou rýži s pohankou, propláchnuté, do osolené vody. Na posledních 10 minut pečení sundáme poklici, dle potřeby ještě podlijeme a ochutíme citronovou šťávou. Pokud se trefíme, tak máme najednou hotovu přílohu i trochu zlatavé kůrky na měkkém kuřeti.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuře se sušenými švestkami
@casino Citron + pomeranč ( jakékoli součásti) ve sladkém kombinuji, ale jinak buď to nebo to. Tady k poměrně štědré dávce citronové kúry + šťávy bych se nad tím už s pomerančem a struhadlem neprocházela
Sedí mi tu to víno
(musím příležitostně zkusit do povidlové
omáčky místo rumu)
Po jemné slzičce
Aspoň 2×

Ale tady bych ještě přejelo pomorančem po struhadle
395 příspěvků 16.1.15 18:36
Hezká varianta. Pro dosažení nějaké křupavější kůrky (není to ale opravdu křupavá kůrka : -), jen je to zlaté) vyndavám maso nakonec na plech a pár minut griluji.