Recept Kuře se sušenými švestkami

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře se sušenými švestkami

Úvod

Inspirovala mne Petra v Hrnci, ale zvolila jsem jinou technologii, trochu jinou směs koření, tak vkládám jako nový recept.
Labužnický vyhledávač na „kuře A sušené švestky“ mi nic podobného nevyhledal.

Postup

Zvolíme pánev/kastrol, který snese vložení do trouby na 180st.
Rozehřejeme olej, vložíme osolená stehna a opečeme do zlatova, přeložíme na talíř.
Do pánve dáme mezitím na půlměsíčky nakrájenou cibuli a na plátky česnek, necháme chvíli - pozor na česnek, ne do hněda, přidáme sypké koření, citronovou kúru nakrájenou na jemné proužky, feferonky, za půl minutky podlejeme vínem, odvaříme připečeninky, vložíme zpět kuřecí stehna, podlijeme trochou vývaru a dáme do trouby na 180st., přikryté poklicí.
Po 30 minutách zkontrolujeme, přidáme švestky - můžeme nakrájet na kousky. Ev. podlijeme vývarem.
Po dalších cca 20 minutách si dáme vařit jasmínovou rýži s pohankou, propláchnuté, do osolené vody.
Na posledních 10 minut pečení sundáme poklici, dle potřeby ještě podlijeme a ochutíme citronovou šťávou.
Pokud se trefíme, tak máme najednou hotovu přílohu i trochu zlatavé kůrky na měkkém kuřeti.

Nahlásit recept

  • 15.01.15 vloženo
  • 1659x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 kuřecí stehna
  • 1 střední cibule/ ideálně velká šalotka
  • 2-3 větší stroužky českého česneku
  • feferonky dle chuti
  • sůl
  • olej - tentokrát spíše slunečnicový než olivový
  • 100 g sušených švestek
  • kúra ( jen žlutá bez bílé blanky) z poloviny citronu
  • šťáva z citronu na dochucení
  • 1 dcl bílého vína
  • cca 2 dcl kuřecího vývaru
  • po dvou špetkách římského kmínu, skořice, kurkumy, citronového pepře, strouhnutí muškátového oříšku
  • Jako příloha jasmínová rýže a pohanka 1:1

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 15.01.15 13:39

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Kuře se sušenými švestkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Eja
3831 příspěvků 17.01.15 11:19

@casino Citron + pomeranč ( jakékoli součásti) ve sladkém kombinuji, ale jinak buď to nebo to. Tady k poměrně štědré dávce citronové kúry + šťávy bych se nad tím už s pomerančem a struhadlem neprocházela :mavam:

 
casino
4479 příspěvků 17.01.15 10:20

Sedí mi tu to víno :potlesk: (musím příležitostně zkusit do povidlové omáčky místo rumu)
Ale tady bych ještě přejelo pomorančem po struhadle :) Po jemné slzičce :D Aspoň 2× :mrgreen: :mavam:

 
hippolyta
394 příspěvků 16.01.15 18:36

Hezká varianta. Pro dosažení nějaké křupavější kůrky (není to ale opravdu křupavá kůrka : -), jen je to zlaté) vyndavám maso nakonec na plech a pár minut griluji.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz