Recept Kuře s vlašskými ořechy

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Recept pochází ze srdce zeme plodící vlasské orechy v rýnských Alpách
blízko Grenoble. Vzhledem k jejich mnozství místní kuchari i hospodynky je
pridávají do ruzných pokrmu a neváhají s nimi experimentovat, aby neustále
dokazovali ruznorodost jejich pouzití. Drubez a orechy se navzájem prekrásne
doplnují. I kdyz je to recept, který vznikl na farme, muze se zajisté úspesne pouzít i pro slavnostní vecer. Stací rozsvítit hodne svícek, zahrát
nejakou romantickou muziku, podávat se salatem z krupave cekanky a pekne lehkým zchlazeným bílým Burgundy, nebo podobným vínkem.

Postup

Na stredním ohni rozehrát tezkou velkou pánev. Pridat na ni olej a kdyz je
ten zahrátý, ale jeste nekourí, tak na nem asi 5 minut na kazdé strane do
zlatova osmazit osolené a opeprené kousky perlicky, nebo kurete.

Pridat citronovou stávu, 2 lzíce vína a cesnek. Snízit teplotu na strední a
prikrýt poklicí. Dusit tak 15 minut, nebo az je drubez takrka udelaná.
Vmíchat tam orechy zároven s drubky, znovu prikrýt a podusit dalsích asi 8
minut. Sejmout poklici a dusit do té doby, nez se tekutina vydusí a drubez s
orechy dostanou zlatavou barvu. Behem této doby dávat pozor jak na cesnek,
tak na orechy a jestli hnednou prílis rychle, tak je vyjmout a pridat je az
pred podáváním.

Drubez prendat na nahrátou servírovací mísu spolecne s cesnekem a orechy. Na
pánev nalít zbytek vína, nechat uvolnit vsechen prípek a tekutinu zredukovat
na polovinu, coz potrvá tak 4 minuty. Vzniklou prírodní stávu nalít na
kure, nebo perlicku a ihned podávat.

Prelozeno jednoho podzimniho dne v horske krajine Francie.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 08.09.10 vloženo
  • 3940x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 lzíce olivového oleje
  • 1 kure, nebo perlicka nejlépe BIO asi 1.3/4 - 2 kg rozdelené na 8 cástí (2 krídla
  • 2 cástí prsou, 2 palicky a 2 vrchní cásti nohy/stehna), drubky uschovat
  • sul a cerný pepr
  • 2 lzíce cerstvé citronové stávy
  • 150 ml suchého bílého vína jako je Vouvray, nebo podobné
  • 12 neoloupaných strouzku cesneku
  • 140 g velkých kousku vlasských orechu

Doporučená příloha

  • Restovane brambory, jinak nahore :)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře s vlašskými ořechy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kuře na medu Kuře na medu
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz