Recept Kuře s vlašskými ořechy

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Recept pochází ze srdce zeme plodící vlasské orechy v rýnských Alpách
blízko Grenoble. Vzhledem k jejich mnozství místní kuchari i hospodynky je
pridávají do ruzných pokrmu a neváhají s nimi experimentovat, aby neustále
dokazovali ruznorodost jejich pouzití. Drubez a orechy se navzájem prekrásne
doplnují. I kdyz je to recept, který vznikl na farme, muze se zajisté úspesne pouzít i pro slavnostní vecer. Stací rozsvítit hodne svícek, zahrát
nejakou romantickou muziku, podávat se salatem z krupave cekanky a pekne lehkým zchlazeným bílým Burgundy, nebo podobným vínkem.

Postup

Na stredním ohni rozehrát tezkou velkou pánev. Pridat na ni olej a kdyz je ten zahrátý, ale jeste nekourí, tak na nem asi 5 minut na kazdé strane do zlatova osmazit osolené a opeprené kousky perlicky, nebo kurete. Pridat citronovou stávu, 2 lzíce vína a cesnek. Snízit teplotu na strední a prikrýt poklicí. Dusit tak 15 minut, nebo az je drubez takrka udelaná. Vmíchat tam orechy zároven s drubky, znovu prikrýt a podusit dalsích asi 8 minut. Sejmout poklici a dusit do té doby, nez se tekutina vydusí a drubez s orechy dostanou zlatavou barvu. Behem této doby dávat pozor jak na cesnek, tak na orechy a jestli hnednou prílis rychle, tak je vyjmout a pridat je az pred podáváním. Drubez prendat na nahrátou servírovací mísu spolecne s cesnekem a orechy. Na pánev nalít zbytek vína, nechat uvolnit vsechen prípek a tekutinu zredukovat na polovinu, coz potrvá tak 4 minuty. Vzniklou prírodní stávu nalít na kure, nebo perlicku a ihned podávat. Prelozeno jednoho podzimniho dne v horske krajine Francie.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 08.09.10 vloženo
  • 4271x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 lzíce olivového oleje
  • 1 kure, nebo perlicka nejlépe BIO asi 1.3/4 - 2 kg rozdelené na 8 cástí (2 krídla
  • 2 cástí prsou, 2 palicky a 2 vrchní cásti nohy/stehna), drubky uschovat
  • sul a cerný pepr
  • 2 lzíce cerstvé citronové stávy
  • 150 ml suchého bílého vína jako je Vouvray, nebo podobné
  • 12 neoloupaných strouzku cesneku
  • 140 g velkých kousku vlasských orechu

Doporučená příloha

  • Restovane brambory, jinak nahore :)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře s vlašskými ořechy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz