Recept Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

Postup

Kuře pokapeme citronovou šťávou a necháme aspoň pár hodin v lednici. Poté vyjmeme, zvenku osolíme, dovnitř kuřete dáme směs: plátky ze 4 stroužků česneku, 2 lžičky soli, lístky ze 4 snítek tymiánu. Kuře položíme prsíčky dolů na plech, na který jsme dali asi 2 lžíce olivového oleje, trochu podlijeme vodou a dáme péct. Asi po půl hodině (podle velikosti kuřete) plech vyndáme z trouby, na plech vysypeme neloupané, dobře omyté, na kusy nakrájené brambory promíchané s neloupanými stroužky česneku, zbývajícím tymiánem, asi 1 lžící soli (podle chuti) a několika lžícemi olivového oleje a kuře otočíme, prsíčky nahoru. Necháme necelou hodinku dopéct, v případě potřeby s citem podléváme.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 16.09.04 vloženo
  • 8724x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kuře
  • 1 citron
  • 1 palice česneku
  • 14 dlouhých snítek tymiánu
  • 2 kg brambor
  • olivový olej
  • sůl (já používám mořskou)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Sněhurka
446 příspěvků 12.12.09 02:18
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami - Ivo

To jsem ráda, že sis recept upravila a že vám chutnalo. Tyhle jednoduché recepty inspirované oblastí kolem Středozemního moře, ty máme moc rádi. Jak drůbež, tak ryby nebo třeba těstoviny.
O ty neloupané stroužky česneku je u nás vždycky „rvačka“, takže teď už jich dávám mnohem víc :-) a nikdy nezbydou.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.12.09 18:48
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

měla jsem stehenní řízky a tymián citronový. Tak jsem to vše navrstvila na povrch a dusila jsem na hluboké pánvi. Brambory oloupané a vařené v MW (bez vody) jsem pak přidala k téměř hotovému masu a dala dopéct do trouby v kombinaci s grilem.
Moc nám chutnalo.

ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

kuřátko nedávno upečeno a zbaštěno… nemá to chybu…
díky Sněhurko!!! :o)

Sněhurka
446 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

Díky všem za kladné ohlasy, jsem moc ráda, že vám to také chutnalo.
Tome, nebudeš asi věřit, ale recept jsem nikde nevyčetla; dala jsem co nejjednodušeji dohromady naše oblíbené ingredience, postup přípravy a bylo to. Jsem mile překvapená, že Francouzi se tím cpou taky :-))))

buturenka
311 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

Sněhu, mňam, mňam a ještě 1*******, v neděli jsem dělala k obědu, snědli jsme kuřátka 2, a 3 kg brambor ve čtyřech lidech.

Bunter
457 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

Sněhule nebyla jsi náhodou na obědě u naší holky v Antibes?A nebo je to podobnost čistě náhodná?Ale je to bomba viď.....Jí se to samo a ta vůně ólalá.....

Bunter
457 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami
Eja
3859 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

Sněhule,mňaaaaaaaaam.

trikolka
383 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

Teda Snehurko, diky, koukam, ze bruceni na chatu se vyplatilo. Sups mezi oblibene recepty… :) Varime nejdyl v nedeli. Pusu na celo me muze.

buturenka
311 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

Teda Sněhu, to je typ receptů, které zbožňuju, zítra dělám k obědu. Dík, dám vědět jak chutnalo rodince

Sněhurka
446 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami - Šárko

Já osobně teď používám buď norskou mořskou sůl nebo mořskou sůl „Fleur de Sel de Camargue“z Francie. Ale tu určitě znáš, je to sůl seškrábaná z pobřežních kamenů a skal, proto je tak drahá.

Sněhurka
446 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami - Yvette

Je to přesně tak, je to velmi jednoduché, během pečení jídla v troubě uděláš spoustu jiné práce a navíc nenašpiníš téměř žádné nádobí.
A kdo by chtěl malou obměnu, může přidat k bramborám na poslední půl hodiny na kostičky nakrájený lilek nebo cuketu, případně i jinou zeleninu.

Labužník Sarka
433 příspěvků 17.09.04 04:55
Sul

Snehu, morska sul je ta hruba?

Yvette
704 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

Snehurko, tak tento Tvuj recept na kure vypada bozsky. A co hlavne, clovek nepotrebuje stat v kuchyni „pul dne“, jak se lidove rika. Kure i s prilohou soupne clovek do trouby a muze se venovat necemu jinemu. Takovy typ receptu se mi libi. Uz vidim, ze co nevidet jej vyzkousim.
Snehi, diky…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz