Recept Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

Sněhurka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

Postup

Kuře pokapeme citronovou šťávou a necháme aspoň pár hodin v lednici. Poté vyjmeme, zvenku osolíme, dovnitř kuřete dáme směs: plátky ze 4 stroužků česneku, 2 lžičky soli, lístky ze 4 snítek tymiánu. Kuře položíme prsíčky dolů na plech, na který jsme dali asi 2 lžíce olivového oleje, trochu podlijeme vodou a dáme péct. Asi po půl hodině (podle velikosti kuřete) plech vyndáme z trouby, na plech vysypeme neloupané, dobře omyté, na kusy nakrájené brambory promíchané s neloupanými stroužky česneku, zbývajícím tymiánem, asi 1 lžící soli (podle chuti) a několika lžícemi olivového oleje a kuře otočíme, prsíčky nahoru. Necháme necelou hodinku dopéct, v případě potřeby s citem podléváme.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 16.09.04 vloženo
  • 9191x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kuře
  • 1 citron
  • 1 palice česneku
  • 14 dlouhých snítek tymiánu
  • 2 kg brambor
  • olivový olej
  • sůl (já používám mořskou)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

Sněhurka
446 příspěvků 12.12.09 02:18
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami - Ivo

To jsem ráda, že sis recept upravila a že vám chutnalo. Tyhle jednoduché recepty inspirované oblastí kolem Středozemního moře, ty máme moc rádi. Jak drůbež, tak ryby nebo třeba těstoviny.
O ty neloupané stroužky česneku je u nás vždycky „rvačka“, takže teď už jich dávám mnohem víc :-) a nikdy nezbydou.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 6.12.09 18:48
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

měla jsem stehenní řízky a tymián citronový. Tak jsem to vše navrstvila na povrch a dusila jsem na hluboké pánvi. Brambory oloupané a vařené v MW (bez vody) jsem pak přidala k téměř hotovému masu a dala dopéct do trouby v kombinaci s grilem.
Moc nám chutnalo.

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

kuřátko nedávno upečeno a zbaštěno… nemá to chybu…
díky Sněhurko!!! :o)

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

Díky všem za kladné ohlasy, jsem moc ráda, že vám to také chutnalo.
Tome, nebudeš asi věřit, ale recept jsem nikde nevyčetla; dala jsem co nejjednodušeji dohromady naše oblíbené ingredience, postup přípravy a bylo to. Jsem mile překvapená, že Francouzi se tím cpou taky :-))))

buturenka
311 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

Sněhu, mňam, mňam a ještě 1*******, v neděli jsem dělala k obědu, snědli jsme kuřátka 2, a 3 kg brambor ve čtyřech lidech.

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

Sněhule nebyla jsi náhodou na obědě u naší holky v Antibes?A nebo je to podobnost čistě náhodná?Ale je to bomba viď.....Jí se to samo a ta vůně ólalá.....

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami
Eja
3871 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

Sněhule,mňaaaaaaaaam.

trikolka
383 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

Teda Snehurko, diky, koukam, ze bruceni na chatu se vyplatilo. Sups mezi oblibene recepty… :) Varime nejdyl v nedeli. Pusu na celo me muze.

buturenka
311 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

Teda Sněhu, to je typ receptů, které zbožňuju, zítra dělám k obědu. Dík, dám vědět jak chutnalo rodince

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami - Šárko

Já osobně teď používám buď norskou mořskou sůl nebo mořskou sůl „Fleur de Sel de Camargue“z Francie. Ale tu určitě znáš, je to sůl seškrábaná z pobřežních kamenů a skal, proto je tak drahá.

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami - Yvette

Je to přesně tak, je to velmi jednoduché, během pečení jídla v troubě uděláš spoustu jiné práce a navíc nenašpiníš téměř žádné nádobí.
A kdo by chtěl malou obměnu, může přidat k bramborám na poslední půl hodiny na kostičky nakrájený lilek nebo cuketu, případně i jinou zeleninu.

Labužník Sarka
433 příspěvků 17.9.04 04:55
Sul

Snehu, morska sul je ta hruba?

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře s tymiánem a pečenými bramborami

Snehurko, tak tento Tvuj recept na kure vypada bozsky. A co hlavne, clovek nepotrebuje stat v kuchyni „pul dne“, jak se lidove rika. Kure i s prilohou soupne clovek do trouby a muze se venovat necemu jinemu. Takovy typ receptu se mi libi. Uz vidim, ze co nevidet jej vyzkousim.
Snehi, diky…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz