Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kure rozdelæte na porce. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kosticky. Cesnek oloupejte a rozetrete jej. Mrkev a zampiony nakrájejte na plátky, paprikový lusk na prouzky. V hrnci rozehrejte olej, na nem opecte kure do hneda a vyjmete je. Na tuku v hrnci orestujte cibuli a cesnek, pridejte k nim zbylou zeleninu a houby. Chvíli restujte, do hrnce pridejte fetu a nechte ji rozpustit. Zalejte mlékem a vývarem, okorente petrzelkou, tymiánem, dobromyslí, rozmarýnem, paprikou, solí a peprem a do hrnce vlozte opecené kure. Nechte varit pod poklickou mírným varem 45-60 minut az je kure mekké. Pred podáváním pridejte de omácky eventuelne víno. Brambory ocistete, rozkrájejte je na clunky a smíchejte je s olejem. Rozlozte je do pekáce nebo na plech, osolte a pecte je pri 200 st. C ca. 1 hodinu.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
Uvedena v receptu.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuře s fetou