Recept Kuře s estragonovou omáčkou (TAKE5)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Zde je neco malo o Estragonu
https://www.labuznik.cz/…m_posts2.php?…
Vzdy byl v me bylinkove zahrade, presto ze ziji v Kanade. Diky tomu ze se rozsiruje svymi koreny i kdyz naz zemi vymrzl, na jare vyrasil novy. Znam velke mnozstvi receptu s pouziti estragonu a nektere jsou jiz na Labu
 https://www.labuznik.cz/…ni/podrobne/?…

Postup

Predehrat troubu na 180°C.

Vymastit litinovy hrnec, nebo nejaky tezky s prilehajici poklici. Omyt a osusit kure a svazat ho do formy. Potrit kure olejem a ochutit jej soli a peprem. Vlozit do hrnce prsama vzhuru a posypat cely povrch i hohy rozemnutym (posekanym) estragonem.

Prikryt poklici a vlozit do predehrate trouby na 2 az 2 1/2 hodiny, nebo az je kure upecene, po zapichnuti maleho noziku stava z masa vyteka cira, nebo kdyz vnitrni teplota na teplomeru je 82°C.

Vyjmout kure, prikryt ho volne pecicim papirem a cistou uterkou. Nechat kure odpocinout asi 10-15 minut. mezi tim pripravit omacku.

Z litinaku odlit prebytecny tuk. Nalit tam horky vyvar a kastrol postavit na stredni teplotu. Privest k varu, uvolnit pripek a vmichat jej do omacky. Kdyz vse pekne probublava, nalit tam smetanu s rozkvedlanou kukuricnou moucku a rozdrcenym estragonem (nebo posekanym). Snizit teplotu a nechat za staleho michani povarit po 2-3 minuty.

Ochutnat, popripade dochutit. Naporcovat kure, poskladat na nahratou servirovaci, misu, zalit vse casti omacky a zbytek omacky podavat v omacniku.

Jako priloha se hodi mackane brambory se zelenymi fazolkami…

Recept je z kategorií: Kuřecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.03.11 vloženo
  • 2752x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • asi 1.5 kg kure
  • 1 lzice suseneho estragonu, nebo 8 snitek posekaneho cerstveho
  • sul a cerstve pomlety pepr
  • Omacka:
  • 300 ml kureciho vyvaru
  • 130 ml plnotucne smetany
  • 1 lzice suseneho estragonu, nebo 8 snitek posekaneho cerstveho
  • 2 lzice kukuricne moucky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře s estragonovou omáčkou (TAKE5)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 05.03.11 21:23

esme je mnoho bylinek co pouzivam a co jsem pestovala v zahradce. Jsou vsak tri, co mam rada k priprave ryb a to je estragon, salvej a stovik :-)

Příspěvek upraven 05.03.11 v 21:23

 
esmeralda
4813 příspěvků 04.03.11 22:03

Babi, také si estragon suším. A ještě pro všechny známé. Suším celé větvičky a pak lístky jen stáhnu dvěma prsty. Jde to moc dobře.

Wydro, klidně použij sušený. Čerstvý má asi více „anýzovou“ chuť která se sušením trochu ztratí. Ale ne moc…

 
babi
6360 příspěvků 04.03.11 00:41

U tohoto receptu suseny tak moc nevadi. Estragon je jedna z bylinek, co moc neztraci na vuni a chuti ususenim…

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.03.11 00:20

Estragon jsem jeste nikdy nejedla, ale tohle se mi libi, mam pockat na cerstvy, nebo s tim susenym to chutna stejne?

 
babi
6360 příspěvků 04.03.11 00:11

svato, tak jsem se podivala na ukazky DVD…budu si muset poridit :-)

 
babi
6360 příspěvků 04.03.11 00:00

Bento, to me tvrde prekvapujes, ja si o Tobe myslim prave naopak…vsechno moderni a experimentalni :-D

 
babi
6360 příspěvků 03.03.11 22:21

Jeste jsem chtela dodat, ze neznam kureci sushi :mrgreen: Kure, ne jenom ze nedodelane neni tak chutne, ale je hlavne nebezpecne. Malo co v restauraci poslu zpet, avsak kdyz si objednam kure, ihned ho odkrojim od kosti. Nesmi byt ani naznak ruzoveho masa. Ja si vsak vesmes ani kure neporoucim, to si pripravime doma a poradne. Jednoduse, nektere maso mam rada radne udelane a nektere mohu jist takrka syrove. Myslim si, ze kure se musi umet udelat, aby bylo stavnate a pritom udelane a nevysusene. Kvalitni litinove hrnce jsou k nezaplaceni. Zvlaste u drubeze pouzivam teplomer…

 
babi
6360 příspěvků 03.03.11 22:01

esme, jak zajiste vis, estragon je take zaklad mekolika klasickych receptu jako je bernaise omacka, francouzke bylinky fines herbes, ruzne recepty na pripravu ryb, ruznych dressingu, majonez, klobasek atd. atd. Cerstvy estragon se dobre uchova v uzavrenych saccich a zmrazeny. Susene forme je take dobry.

 
svato
1417 příspěvků 03.03.11 16:04

Když je telecí a kuře nehotové, strávníci pak brzy skončí na hřbitově - tak aspoň tvrdí jeden kuchár v knihe Kapitán Fracasse.

 
esmeralda
4813 příspěvků 03.03.11 07:24

Bento, pokorně se přiznávám že steak mohu blue, ale kuře i jehněčí musí být propečené až na kost.
I ryba musí být pořádně udělaná. I když salát ze syrových ryb po způsobu Pacifiku přímo miluji.
Zkrátka…nesmí to být napůl.
Asi nejsem (pro majitele restaurace) ideální zákazník. Když nedostanu co jsem si objednala, klidně to pošlu zpátky.

 
Bento
794 příspěvků 03.03.11 05:39

Ja som asi uz stary alebo nemoderny, ale uz sa bojim daco objednat v tych „quazi modernych restauraciach vsetko pride polo surove, ci je to kuracie alebo bravcove.
Pri bifteku aspon mozem povedat 'well done“.
Esmeralda ja som uplne alergicky na takuto polohotovu upravu kuraciny a nech pouzivaju ake chcu meno a ich teorie .

 
esmeralda
4813 příspěvků 03.03.11 01:30

Babi, ještě jsem chtěla dodat: Jsem ráda že nejsem jediná kdo má rád kuře pořádně propečené.
Tady běžně doporučují péct 25 - 30 minut na každých 500 gramů. Podle mě je to moc málo. Někdo to má zřejmě rád. Já ne. Moje „řádně upečené kuře“ se musí téměř vykostit samo.

 
esmeralda
4813 příspěvků 03.03.11 01:22

Estragon mi roste na zahrádce. Mám ho moc ráda. Je to nejen úžasně aromatická bylina, ale také velice pěkná na vzhled, zvláště když kvete.

http://www.soniatasteshawaii.com/…tarragon.jpg

Příspěvek upraven 03.03.11 v 01:30

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz