Recept Kuře s bazalkou v petrželi

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do kastrolu si dáme olivový olej, kuřecí maso osolíme, opepříme a hustě posypeme bazalkou, pak ho na oleji zprudka opečeme a prozatím vyndáme. Ve výpeku osmažíme nakrájenou cibuli na měsíčky a pak přidáme na kostičky nakrájené papriky. Snížíme teplotu a dusíme 10 minut. Přidáme opečené maso, na které dáme nakrájená rajčata- mohou se spařit a oloupat. Promícháme a dusíme dalších 20 minut a pak dosolíme, opepříme a zasypeme větším množstvím petrželky a můžeme ještě přidat bazalku, dusíme společně 10 minut.Nakonec vlijeme jogurt s kterým vše necháme asi 5 minut probublat. Šťáva se nemusí zahušťovat a kuře se nemusí podlévat- vše bude tak, jak má být- akorát.

Dobrou chuť!

recept je můj, dneska jsem improvizovala, vymýšlela a tento pokrm takto vznikl- protože nám chutnalo a šťávička výborná, dávám ho k vyzkoušení, stojí za to! Měli jsme k tomu rýži.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.07.08 vloženo
  • 3908x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna, nebo prsa
  • 1 větší cibule
  • 3 papriky- červená, žlutá, zelená(trikolora)
  • 2- 3 rajčata
  • hodně petrželky, může být i pažitka
  • dost bazalky
  • 200 ml bílého jogurtu, kdo nechce, nemusí dávat
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Doporučená příloha

  • rýže, brambory, hranolky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře s bazalkou v petrželi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře s bazalkou v petrželi- Rosa

Rosinko, ano ty stehna, nebo prsa se opékají vcelku. Ten překlep neřeš, tady je jich a daleko horších- tak v pohodě. Pěkný nastávající výkend Jana.

 
rosaa
49 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře s bazalkou v petrželi

Oprava: opékají. Rosa

 
rosaa
49 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře s bazalkou v petrželi

Terrinko, ta stehna nebo prsa se opékajé v celku, nebo na kousky? Rosa

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz