Recept Kuře podle tajného rodinného receptu

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře podle tajného rodinného receptu

Postup

Vykostěnou půlku kuřete (ne­bo dvoje kuřecí prsíčka) zba­víme kůže a rozkrojíme (upra­víme) na silnější placku podle velikostí zapékací misky. Z obou stran osolíme a potřeme ro­zetřeným česnekem (množství volíme podle rodinných zvyk­lostí). Mísu z varného skla vytřeme olejem. Na dno naklademe na plátky nakrájenou anglickou slaninu. Na ni naskládáme připra­vené kuřecí maso a zasypeme na tenké plátky či na kostičky nakrájenou cibulí. Na vrstvu ci­bule dáme vrstvu nastrouhané­ho sýra a pokapeme olejem. Pečlivě umačkáme, přikryjeme víkem - pokličkou a necháme 24 hodin uležet v chladnu. Po­zor! - vrstev můžeme dát i více, ale kuřecí maso připravíme na tenčí plátky a vrstvy opakujeme v pořadí slanina, maso, cibule, sýr, olej. Sýrem pokapaným ole­jem také vždy končíme. Pečeme do změknutí masa a chvíli před předpokládaným ukončením pe­čení sejmeme ze zapékací ná­doby pokličku (víko), aby vznikla zlatavá kůrčička.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 03.01.05 vloženo
  • 8481x zobrazeno

Ingredience

  • 1/2 kuřete
  • 150 g anglické sla­niny
  • 250 g cibule
  • 150 g sýra na strouhání
  • 3-4 stroužky česneku
  • sůl
  • olej.

Doporučená příloha

  • různě připravené brambory, zeleninový salát (ze­leninová obloha).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře podle tajného rodinného receptu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Eja
3852 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře podle tajného rodinného receptu

Olej jsem nedala, odolala jsem pokušení tam přihodit ještě nějaké jiné koření, pekla jsem v ploché misce, aby byla jen jedna vrstva masa, a doporučuji, bylo to moooc dobré. Jako velkou výhodu vidím to, že jeden večer před spaním připravím, dám do lednice rozležet, druhý den přijdu, strčím do trouby a je hotovo.

barbaanek
99 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře podle tajného rodinného receptu

Můžu se zeptat proč ten olej? Připadá mi že s tou slaninou to bude mastné akorát…já třeba ani normálně pečené kuře nedávám do vymaštěné formy, vypeče se tuku dost, jen ho pro začátek podliji troškou vody, to stačí, a tady když se navíc ta slanina dává jako první vrstva…?

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře podle tajného rodinného receptu

Eleeen, Ejo - děkuji za reakce a rady
přehlédla jsem odkaz na prsíčka, tak moc jsem byla zahleděná na to „vykostění“

děkuji ještě jednou

Eja
3852 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře podle tajného rodinného receptu

Lucianko, byla bych spíš pro vykostěná stehna než prsíčka, jsou přece jen trošku sušší. V některých marketech dostaneš koupit kuřecí horní stehna nebo kuřecí řízky ze stehen. Alev tomhle receptu je úplně jedno, když nevykostíš celý plát masa a budeš z toho mít několik kousků. Je to jasné- jdu shánět kuřecí stehenní řízky.

Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Kuře podle tajného rodinného receptu - lucianko!

Vždyť to máš v receptu přímo napsané!!! Buď vykostěnou půlku anebo dvoje kuřecí prsíčka. Navíc pokud vrstvíš, tak tam musíš mít vykostěných kousků víc. Klidně použij koupená prsa anebo taky stehenní řízečky musí být báááječné. A i kdybys neuměle kuře vykostila a měla třeba 8 - 10 menších plátků tak si myslím, že se ani tak nic špatného nestane.
Promiň, pepíčku, že jsem tak drzá a mluvím za tebe. Pokud toto není pravda, tak mě oprav. Díííky!

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře podle tajného rodinného receptu

fajn recept, ale jak se vykostí půlka kuřete - jsem začátečník kuchtík a z toho bych opravdu měla strach - jde třeba použít kuřecí prsíčka už na plátky pochystaná?

Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře podle tajného rodinného receptu

Mňááááám!!!!
Tak to musí být pořádná dobrota!

Eja
3852 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře podle tajného rodinného receptu

Dospod ještě vrstvu brambor na plátky a máme zase o trochu nádobí méně, hehe. To se mi moc líbí, viděla bych to k dnešní večeři, mňam.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz