Recept Kuře po normandsku

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře po normandsku

Postup

Na pánvi rozpusťte 25 g másla a opečte omytá kuřecí stehna. Přidejte cibule nakrájené na čtvrtky a rozkrájené celerové stonky a 5 minut opékejte. Zalijte moštem a vývarem, osolte a opepřete a duste asi 20 minut. Zbylé máslo rozpusťte na pánvi, přidejte oloupaná jablka rozkrájená na plátky a na mírném ohni osmahněte. Maso se zeleninou vyjměte z pánve děrovanou naběračkou a přendejte do pánve s jablky. Ve vypečené šťávě rozmíchejte mouku se smetanou a omáčku vařte asi 4 minuty. Kuře se zeleninou a jablky podávejte polité omáčkou a posypané petrželovou natí.

Čerpáno z časopisu Blesk pro ženy.

Recept je z kategorií: Stehna


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.10.04 vloženo
  • 3483x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 50 g másla
  • 4 kuřecí stehna
  • 3 červené středně velké cibule
  • 2 celerové stonky
  • 200 ml jablečného moštu
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 3 červená jablka
  • 4 PL hladké mouky
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • petrželová nať na zdobení;

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 08.10.18 10:26

Kuřecí paličky nebo stehýnka je nutné zbavit kůže, jablíčka krájet na osminky a nikoliv na plátky (a je-li základ omáčky moc kyselý, je dobré jablíčka poprášit trochou cukru a na másle nechat zkaramelizovat), místo červené cibule je vhodná spíš šalotka, výpek uvolnit nejprve armagnacem, případně calvadosem (můžete i flambovat), pak teprve přilít cidr nebo čerstvý jablečný mošt (správně jablečná šťáva), v žádném případě by neměl být hovězí vývar, ale kuřecí a nikdy, opakuji, nikdy do toho nesmí přijít mouka!
Francouzi přidávají crème fraîche, kulatější a míň navinulou chuť dodá 40% smetana. Jednodušší postup je asi ten původní, selský - v zapékací nádobě, která může přijít na plamen sporáku, se na másle osmahnou kuřecí paličky (nebo na menší kousky rozporcované kuře), přidají se rozkrojené šalotky a pokrájený řapíkatý celer, po rychlém osmažení se výpek uvolní šplouchem armagnacu (calvadosu), pak se přilije cidr a trochu vývaru, osolí, opepří, pekáček se zakryje (pokličkou, nebo třeba alobalem) a vrazí se to do trouby na 20 minut, mezitím se na másle vyzlatí cukrem poprášená jablíčka. Po dvaceti minutách se kuře odkryje, přidají se k němu jablka a zakape se to smetanou (zatřese se s tím) a celé se to nechá v troubě zapéct (chvilku).
Těch zaručeně pravých receptů je spousta, někdy se přidávají i žampiony a bouquet garni, podává se s bagetou, někdy i s pečenými bramborami, dobrá je hedvábná bramborová kaše, kdy se s bramborami vaří kousek celeru ….
Za ten hovězí vývar a mouku musím dát menší počet hvězdiček, ale jídlo je to velmi dobré a jablíčka jsou sklizena! Chutě do toho!

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Kuře po normandsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz