Recept Kuře po Dijonsku

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vykostěná horní stehna z kuřete osolíme, opepříme a na oleji zprudka opečeme. Maso vyjmeme a přidáme nahrubo nakrájené cibule a na půlkolečka nakrájené mrkve (pokud možno tenké plátky). Podlijeme kuřecím vývarem, a dusíme doměka. Přidáme lžičku sojovky a lžíci plnotučné(nejlépe staroanglické) a lžíci dijonské (Amora) hořčice. Vše zalijeme dvěma dl šlehačky. Dusíme a až omáčka mírně zhoustne, zahustíme strouhaným Ementálem. Recept pro všechny, kteří nemají rádi vařenou mrkev. Na tomto receptu si jí zamiluje každý.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 21.02.07 vloženo
  • 5238x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 ks horních kuřecích stehen
  • 2 větší cibule
  • 3 velké karotky
  • 2 dl šlehačky
  • kuřecí vývar
  • olivový olej
  • 1 lžíce Dijonské hořčice
  • 1 lžíce Staroanglické (nebo plnotučné) hořčice
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 lžíce sojové omáčky (sladší)
  • 15 dkg Ementálu

Doporučená příloha

  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře po Dijonsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuře po Dijonsku

ostraka
8 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře po Dijonsku

Z úcty k panu Pratchettovi a neméně k panu Kantůrkovi jsem recept vyzkoušela. A je to jako u knížek. Budu se k reeptu vracet tak, jako se vracím na Zeměplochu. Paráda!

whitesnake
13 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře po Dijonsku

Koupím 12 kusů a jdu na věc :-)

Fabujan
150 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře po Dijonsku

Musím povedať, že je to veľmi chutné jedlo. Kombinácia mäsa so smotanou a syrom s príchuťou horčice je veľmi vydarená. Doporučujem.

Tasma
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře po Dijonsku

Určitě vyzkouším, vypadá to chutně. Sice s tou šlehačkou - opět malý útok na linii, ale když já tu smetanu v kombinaci s masem tak miluju :)
/ještě zkus v receptu opravit „honích stehen“ .Někdo, kdo nechce chápat , by mohl mít problém :) /

Mrakoplas
50 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře po Dyjonsku

Za to prznění Dijonu se omlouvám a maso tam pochopitelně vracíme :-)

Fabujan
150 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře po Dyjonsku

Možno taký názov, aby sa to lepšie zapamätalo

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře po Dyjonsku

Maso už nevracíme do omáčky??

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře po Dyjonsku

To mesto se jmenuje Dijon:-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz