Recept Kuře plněné hruškou ovoněné pomerančem Dia Linie

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hrušku oloupeme, polovinu nakrájíme na kostky, druhou na tenké dílky.
Na troše oleje orestujeme polovinu cibule nakrájené nadrobno, přidáme a podusíme do poloměkka kostičky hrušky, ochutíme strouhnutím pomerančové kúry a špetkou tymiánu.
Nožíkem vyrobíme v kuřecí čtvrtce kapsu, vycpeme podušenou hruškou,pojistíme párátky nebo svážeme, osolíme zvenčí, přidáme trochu tymiánu a dáme do rozehřáté trouby lehce podlité vodou přikryté péct. Po půlhodince přidáme dílky hrušky, druhou polovinu cibule nakrájenou na dílky, přikryté pečeme dál 10 minut, pak odklopíme, přidáme kousek másla a dopečeme do chřupavé kůžičky. Maso vyjmeme a necháme chviličku odpočinout, mezitím do výpeku přidáme pár kapek balsamica a podle konsistence trochu pomerančové šťávy.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 09.02.13 vloženo
  • 877x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 kuřecí stehenní čtvrtky
  • 1 velká hruška
  • 1 červená cibule
  • kúra z pomeranče
  • tymián - ideálně čerstvý
  • sůl
  • olivový olej, máslo
  • balsamico

Doporučená příloha

  • polenta, šťouchané brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře plněné hruškou ovoněné pomerančem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz