Recept Kure pecené v pomalém hrnci

(Hodnoceno 1x) Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kure pecené v pomalém hrnci

Postup

Vezmete 3 velké kusy alobalu a smuchlejte je do tvaru koulí o prumeru asi 8-10 cm. Polozte je na dno keramické nádoby pomalého hrnce.
Opláchnete kure pod tekoucí vodou a dobre je osuste kuchynským papírem. Osolte kure zvencí i uvnitr a popaprikujte je po vsech stranách. Umístete kure na aluminiové koule a nastavte pomalý hrnec na HIGH. Pecte 1 hodinu. Prepnete hrnec na LOW a pecte dalsích 8-10 hodin podle velikosti kurete. Stáva vytékající z kurete musí být cirá.

Recept je z kategorií: Drůbež


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.06.06 vloženo
  • 12385x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 10½ hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kure o váze 1-1½ kg
  • sul a pepr podle chuti
  • 2-3 g papriky

Doporučená příloha

  • podle vlastní chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 06.02.18 14:43

Kuře o váze 1,4 kg jsem osolil, opepřil, okmínoval a protože mám rád ostřejší, tak ještě opaprikoval pálivou maďarskou růžovou paprikou. Šoupnul jsem ho do PH a přidal 1 PL vody, nastavil na 7 hodin na LOW.
Ničím jsem nepodkládal, neboť mám PH kulatý, vysoký, ale menšího průměru. Kuře tam zprvu pololeželo, nebo polostálo s nožkama nahoru, ale v průběhu procesu si tam samo našlo místo a po sedmi hodinách leželo ve vlastní šťávě. A podle mne mu to vůbec neublížilo.
Kuře jsem přeložil na pekáček a 20 minut opékal v troubě na 220 st.C. Výsledek velmi dobrý, kuře šťavnaté a plné chutí!
Na obrázcích kuře po vyjmutí z PH a po dopečení v troubě.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Kure pecené v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
esmeralda
4813 příspěvků 08.03.11 21:51

Včera jsme měli k večeři.
Byla jsem napnutá jako kšandy jak to dopadne.
Dopadlo to nad mé očekávání. Kuře bylo velice šťavnaté, chutné a téměř bez práce.
Servírovala jsem k tomu obyčejnou dušenou Basmati rýži a Palak Paneer.
Kuře jsem tímto způsobem určitě nedělala naposledy.

Můj pomalý hrnec je asi opravdu pomalý. Celý proces trval 12 hodin.

Dodatečně: příště dám na dno hrnce pár lžic vody. Nemyslím, že to výsledek nějak změní, ale hrnec se bude lépe umývat.

Příspěvek upraven 08.03.11 v 23:28

 
Anitta
521 příspěvků 02.03.11 20:52

A hele, přece jen se tady žije!
No, já už používám crockpot asi 20 let a přece jen pečínky peču raději v troubě. K vaření a dušení je však vynikající, taková svíčková, gulášky, segedín, ale zelí a smetanu až na závěr.
:wink:

 
esmeralda
4813 příspěvků 02.03.11 00:53

Anitta, mýtus o alobalu byl už dávno vyvrácen.

Jsem ale na tvé straně. Cokoliv z hliníku mi způsobuje husí kůži. Hliníkové nádobí mi bylo vždy přímo odporné.
Hliníkovou fólii používám, ale nesmí být v přímém styku s jídlem.

Nerezový rošt je jistě ideální řešení.

Ani já nejsem přesvědčená že bude kuře „pečené“, ale dušené kuře bude také dobré.
Jdu se podívat do mrazáku co se tam skrývá za poklady a vyzkouším.

 
Anitta
521 příspěvků 02.03.11 00:15

Koukám, že sem už dlouho nikdo nenapsal!
Tak aspoň tuhle připomínku…
Alobal bych s tím nevařila ani náhodou! :mrgreen: Ubližuje zdraví, hlavně mozku!
Což takhle použít nerezový roštík? :-)

 
marmelada
1643 příspěvků 17.03.09 21:20
Re: Kure pecené v pomalém hrnci.

Superduper - pokud chceš v PH docílit chuť pečeného masa, netřeba maso podlévat. Stejně se na konci koupe ve vypečené sťávě. K tomu jsou asi dobré ty alobalové koule, které zabrání namočení masa ve vlastní šťávě.
Bez podlévání dělám v PH kachnu a vepřové a je velmi dobré. Zužitkuji tak i např. jehněčí žebírka, která dělám bez podlévání jen s citronem a rozmarýnem. Jsou měkkoučká a výborná.

 
mrtvola
1394 příspěvků 17.03.09 06:03
Re: Kure pecené v pomalém hrnci. Oldsofte,

mám za to, že koule mají kuře nadzdvihnout a zabránit tomu, aby se koupalo ve vlastní šťávě.

 
oldsoft
682 příspěvků 17.03.09 01:43
Re: Kure pecené v pomalém hrnci.

Zajímá mě, k čemu je tam ten alobal. Pomalý hrnec mám a mám za to, že bez alobalových koulí by se vůbec nic nestalo. Máte na to někdo nějaký názor?

 
iva  25.01.09 03:43
Re: Kure pecené v pomalém hrnci - superduper

Neboj, hrnci se nic nestane. To je právě přednost pomalého hrnce. Kuře si pustí šťávu samo a nic se nevypaří. Dokonce mám problém při použití Halali na svíčkovou, že té omáčky mám pak moc.

 
superduper
9 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kure pecené v pomalém hrnci.

Mam dotaz. Nedocetla jsem se ze se ma kure podlit. Takze se to pece uplne na sucho? Zadna voda (krom vypecene stavy z kurete) se nepridava? Myslela jsem ze je nutne vzdy nejakou vodu prilit. Neznicim si tim svu zanovni PH? To by me mrzelo. Jinak takhle pecene kure bez nutnosti dozoru je super.

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kure pecené v pomalém hrnci.

Kuře nebylo, za to jsem našla asi tak 3/4 kg bůčku. Jen jsem ho osolila a okmínovala. Použila jsem nápad s alobalem a na dno jsem nalila asi 1/2 deci vody. Za necelé 4 hodiny byl hotový a dobrý. Jediná chybička je barva, ale jinak chuť jak pečený.

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kure pecené v pomalém hrnci. - ifko

Nebo se koukni tady na diskusi k pomalému hrnci, už tady proběhla. Klidně vznes i další dotazy, ale toto téma jsme „proprali“ dost důkladně.

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kure pecené v pomalém hrnci.

Odpoved Ifce.
Odpovedet na Tvoje otázky by trvalo dlouho. Jdi na www.dyson.cz/…al/index.htm . Tam se doctes o vsem co Te kolem pomalého hrnce zajímá.

 
ifka
38 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kure pecené v pomalém hrnci.

Jane,
je to náhoda, že reaguji zrovna u tvého receptu - ale pořád mi není jasné, v čem tkví výhoda toho, co popisuješ ty i druzí jako pomalý hrnec. Proč dělat kuře (vařené-dušené, to je ted jedno) 10 hodin místo běžných 1-2hodin. Chutná to tak výrazně lépe? Novinky mám ráda a zkouším nové postupy i recepty, ale ráda dopředu apoň tuším, v čem je to nové výhodnější.
Děkuji za odpověď Janovi i dalším.
 Ifka

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kure pecené v pomalém hrnci.

Pro „marmeládu“: Pecené ci varené? Kure je pecené ovsem jak Tvoji chytrou otázkou naznacujes, je i cástecne dusené. Jak jinak? Kure je vyhríváno ze vsech stran ale páry nemohou odcházet víkem. V troube nedopékám. Jím s omáckou atd. Samozrejme ze nic nebrání tomu kure „dorazit“ v horké troube (250-300) nebo dát pod gril. To je ovsem práce navíc. Stací to takhle?

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kure pecené v pomalém hrnci.

Jane a máme pečeno nebo dušeno? Dopékáš v troubě ?

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kure pecené v pomalém hrnci.

Jane a máme pečeno nebo dušeno? Dopékáš v troubě ?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz