Recept Kuře pečené v jogurtu

Pampeliska191 Lucemburská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Česnek oloupeme a utřeme se solí a spolu s kořením dáme do jogurtu a promícháme. Alobal potřeme máslem. Očištěné porce kuřete namočíme v jogurtové směsi a položíme na čtverce alobalu. Zbylou směs ještě rozdělíme na kuře a alobal dobře uzavřeme (spoje 2 x přeložíme). Dáme na několik hodin do chladna odležet. Pak v dobře vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 21.03.02 vloženo
  • 15791x zobrazeno

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna
  • 1 palice česneku
  • 2 bílé jogurty
  • sůl
  • 1 lžíce koření Masala, nebo trochu karí a pepře
  • máslo na pomaštění alobalu
  • 4 čtverce alobalu (nebo pečicího papíru)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře pečené v jogurtu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuře pečené v jogurtu

Pampeliska191
1075 příspěvků 21.3.02 16:16
Bez alobalu

Kopretinko, pokud chces pect kure bez alobalu, doporucovala bych Ti ho delat ve skle, nebo v tezke pecici mise. (treba zn. Cezar atd). Vsak to vyzkousej v jakemkoliv pekaci. Nejdrive bych to pekla nejakou dobu prikryte (treba i alobalem )a pak bych to dopekla odkryte. Pokud se Ti zda maso tuhsi, prilej do stavy lzici rumu a obcas to maso s tim polivej. Chces - li mit kure aby melo zlatou lesklou barvu dej si do hrnicka trochu rozpusteneho masla a do nej lzici mleka.Timto muzes kure obcas prelit.
Mam jeste jednu docela dobrou zkusenost, ze pri peceni polozime drubez na nekolik tukem potrenych spejli, aby se maso dobre propeklo a kuze se pri peceni neprichytla na dno.
Mozna se Ti tento zpusob peceni drubeze bude zamlouvat i pri jinych receptech. Vsak vyzkousej. Dobrou chut !!!!

Kopretinka
565 příspěvků 25.1.09 03:43
Varianta?

Co se stane, když kuře nezabalím do alobalu a upeču jen stehna, ale v pekáčku? To by nemělo vadit ne? Aspoň se utvoří kůrčička :o) Já s alobalem moc dobré zkušenosti nemám, idkyž v něm často grilujeme v létě na zahradě, ale vždycky se to nějak roztrhá, ikdyž to obtočím třikrát… Nemáte na to nějakej fígl? Napadlo mě, jestli by třeba nešlo, že by se pod alobal dal i pečící papír, aby se maso i šťáva tolik nepřipalovaly… Nezkoušel to někdo?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Štika na smetaně Štika na smetaně
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz