Recept Kuře pečené v jogurtu

Lucemburská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Česnek oloupeme a utřeme se solí a spolu s kořením dáme do jogurtu a promícháme. Alobal potřeme máslem. Očištěné porce kuřete namočíme v jogurtové směsi a položíme na čtverce alobalu. Zbylou směs ještě rozdělíme na kuře a alobal dobře uzavřeme (spoje 2 x přeložíme). Dáme na několik hodin do chladna odležet. Pak v dobře vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 21.03.02 vloženo
  • 12680x zobrazeno

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna
  • 1 palice česneku
  • 2 bílé jogurty
  • sůl
  • 1 lžíce koření Masala, nebo trochu karí a pepře
  • máslo na pomaštění alobalu
  • 4 čtverce alobalu (nebo pečicího papíru)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře pečené v jogurtu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Pampeliska191
1075 příspěvků 21.03.02 16:16
Bez alobalu

Kopretinko, pokud chces pect kure bez alobalu, doporucovala bych Ti ho delat ve skle, nebo v tezke pecici mise. (treba zn. Cezar atd). Vsak to vyzkousej v jakemkoliv pekaci. Nejdrive bych to pekla nejakou dobu prikryte (treba i alobalem )a pak bych to dopekla odkryte. Pokud se Ti zda maso tuhsi, prilej do stavy lzici rumu a obcas to maso s tim polivej. Chces - li mit kure aby melo zlatou lesklou barvu dej si do hrnicka trochu rozpusteneho masla a do nej lzici mleka.Timto muzes kure obcas prelit.
Mam jeste jednu docela dobrou zkusenost, ze pri peceni polozime drubez na nekolik tukem potrenych spejli, aby se maso dobre propeklo a kuze se pri peceni neprichytla na dno.
Mozna se Ti tento zpusob peceni drubeze bude zamlouvat i pri jinych receptech. Vsak vyzkousej. Dobrou chut !!!!

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Varianta?

Co se stane, když kuře nezabalím do alobalu a upeču jen stehna, ale v pekáčku? To by nemělo vadit ne? Aspoň se utvoří kůrčička :o) Já s alobalem moc dobré zkušenosti nemám, idkyž v něm často grilujeme v létě na zahradě, ale vždycky se to nějak roztrhá, ikdyž to obtočím třikrát… Nemáte na to nějakej fígl? Napadlo mě, jestli by třeba nešlo, že by se pod alobal dal i pečící papír, aby se maso i šťáva tolik nepřipalovaly… Nezkoušel to někdo?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Cibulačka Cibulačka
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz