Recept Kuře, nebo perlička s kapustou a jablky

(Hodnoceno 1x) Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře, nebo perlička s kapustou a jablky

Postup

Odloupnout vnější listy kapusty a nakrájet ji na hrubo. V hrnci osolené vody po 1 minutu oblanšírovat. Slít a dát stranou.

Předehřát troubu na 190°C. Omýt ptáka a osušit ho. Uvnitř a zvenku ho osolit a opepřit. Začínajíc u krku pokrýt prsa ptáka 10ti plátky slaniny.

Položit ptáka prsama nahoru a nohama k sobě. Křídla zastrčit pod tělo. Ustřihnout si alespoň metr kuchyňského motouzku. Podsunou střed motouzku pod křídla pod krkem. V každé ruce držet jeden konec a táhnout k sobě tak, aby se motouzek dostal mezi telo ptáka a jeho stehna. Překřížit motouzek pod biskupem, ztáhnout nahoru a zachytit nohy a zkřížit je. Překřížit motouzek nad nohama a utáhnout jej. Ještě jednou obmotat nohy a nahoře udělat suk.

Rozpustit 1 lžíci másla a potřít jim nohy a kůži ptáka. Položit ho na mřížku položenou v pekáčku a péct ho asi 1 hodinu. Často polévat výpekem, až jsou hohy ptáka trochu uvolněné, když se s nimi zahýbá.

Vyjmout ptáka na nahřátý talíř a přikrýt ho volně alobalem. Z pekáče odstranit přebytečný tuk. Pekáč postavit na oheň, nakrájet zbývající slaninu na kostky a osmažit ji do křupava.Vyjmout slaninu a osušit ji na papírovém ubrousku.

Na pánvi rozpustit máslo a osmažit na něm jablka asi 2 minuty. Posypat je cukrem a pokračovat ve smažení do zlatohněda a až jablka změknou asi 10 minut.

Do pekáče přilít víno a vývar, přivést do varu a uvolnit přípek. Nechat trochu zredukovat, přidat kapustu a ochutit ji. Za stálého míchání ji povařit asi 5 minut. přidat uschovanou slaninu a jablka. Odstavit.

Kapustu a jablky navršit na servírovací mísu a nahoru položit celého, nebo naporcovaného ptáka (kuře, nebo perličku). Ihned podávat.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 14.04.07 vloženo
  • 4488x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 malé hlávky kapusty
  • 1.3 kg kuře nebo perlička
  • sůl a pepř podle chuti
  • 14 tenkých plátků slaniny
  • 1 1/2 lžíce másla
  • 2 jablka, bez jaderníku a nakrájená na 1/8
  • 250 ml bílého vína
  • 1 lžička cukru
  • 125 ml kuřecího vývaru

Doporučená příloha

  • Zámecké nové brambory…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 04.09.18 12:17

Téměř identický je recept na mladého francouzského venkovského kohoutka (tady se jim říká jarní kuřátko), jen je podstatně jednodušší na přípravu … ptačisko se osolí, opepří, do bříška dostane větvičku tymiánu, bobkový list, šalotku a kus hrušky, sváže se a štědře opatlá změklým máslem. Peče se na plátku libové zauzené slaniny (podle velikosti asi půl hodiny) … pak se v pekáčku podloží blanšírovanou kapustou, obloží půlkami hrušek, povařenými a z tvrdé slupky sloupnutými kaštany (lze použít i vakuované, to nedá práci) a ve slupce uvařenými malými brambůrkami (lze loupanými i neloupanými), přilije se trochu bílého vína a kuřecí vývar a dopeče se do zlatova. Kapusta by měla zůstat trochu křupavá … kdo je zhýralý, může přidat i šplouch koňaku.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Kuře, nebo perlička s kapustou a jablky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Karbanátky Karbanátky
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz