Recept Kuře naostro

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře naostro

Úvod

Velká čínská kuchařka - Svojtka 2003

Postup

Kuře vykostíme. Do masa uděláme zářezy, potom nakrájíme na kostky o hraně 2cm.
Smícháme s přísadami (1) a marinujeme asi 30 minut.
Zelenou papriku a chilli zbavíme semen a nakrájíme na malé kousky. Česnek nakrájíme na tenké plátečky. Kuličky pepře rozdrtíme.

Na pánvi rozpálíme 3 šálky oleje a na něm osmažíme maso do zlatohněda. Maso vyndáme z oleje a zcedíme.

Na pánvi necháme lžičku oleje a na silném ohni osmažíme papriku, chilli a česnek. Přidáme maso, pepř a přísady (2), mícháme a smažíme další 3 minuty. Zahustíme maizenovou pastou, dochutíme přísadami (3) a podáváme.

foto

Recept je z kategorií: Stehna


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.05.10 vloženo
  • 9810x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 kuřecí stehna
  • 1 zelená paprika
  • 2 chilli papričky
  • 5 stroužků česneku
  • 10 kuliček pepře
  • 1 lžička maizenové pasty
  • 3 šálky oleje.
  • Přísady:
  • 1) 1 vejce
  • 1 lžička sojové omáčky
  • 1/2 lžíce maizeny.
  • 2) 1 lžička sojové omáčky
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 lžička octa
  • 1/5 lžíce vína
  • 1 lžička bujonu.
  • 3) 1/2 lžičky sezamového oleje
  • 1/2 lžičky ostrého oleje s chilli.

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře naostro

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4469 příspěvků 08.05.10 20:22
Re: Kuře naostro

2905, běžně se tomu říká „máčený škrob“
Solamyl s dostatečným předstihem dáme do malé skleničky, zalejeme kapkou vody a necháme sednout. Ze sedlého a nabobtnalého škrobu pak přebytečnou vodu slijeme (škrob má v tuto chvíli konzistenci velice husté pasty, že v něm zanořená lžička zůstane stát…) a použijeme. (tak pravil habana :-) Habanovo kuřecí Kung-Pao

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.05.10 19:40
Re: Kuře naostro - 2905,

škrob s vodou na zahuštění :-)
Osmažená paprika, tak aby zůstala křupavá, je moc dobrá a určitě jí můžeš osmažit víc, nejen pro oko, možná bych ubrala chilli :-)
Mějte se :-)

 
2905
753 příspěvků 07.05.10 08:19
Re: Kuře naostro

To se bude spinkat po čtení dobrůtek :))
Danda nevím co je maizenová pasta, samovýroba nebo kupované ?
Asi bych přidala víc té papriky, to jen pro oko mého dietáře :))

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.05.10 04:31
Re: Kuře naostro - mánku :-)

díky, jsi jak blesk :-)

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.05.10 04:30
Re: Kuře naostro - Dandičko,

přidal jsem ti sem ten tvůj obrázek. :)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz