Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
danda Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Velká čínská kuchařka - Svojtka 2003
Kuře vykostíme. Do masa uděláme zářezy, potom nakrájíme na kostky o hraně 2cm. Smícháme s přísadami (1) a marinujeme asi 30 minut. Zelenou papriku a chilli zbavíme semen a nakrájíme na malé kousky. Česnek nakrájíme na tenké plátečky. Kuličky pepře rozdrtíme. Na pánvi rozpálíme 3 šálky oleje a na něm osmažíme maso do zlatohněda. Maso vyndáme z oleje a zcedíme. Na pánvi necháme lžičku oleje a na silném ohni osmažíme papriku, chilli a česnek. Přidáme maso, pepř a přísady (2), mícháme a smažíme další 3 minuty. Zahustíme maizenovou pastou, dochutíme přísadami (3) a podáváme. "foto":http://muj.labuznik.com/zaznam_denicku.php?c=5304&l=Danda
Recept je z kategorií: Stehna
rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuře naostro
2905, běžně se tomu říká „máčený škrob“
Habanovo kuřecí
Kung-Pao
Solamyl s dostatečným předstihem dáme do malé skleničky, zalejeme kapkou vody a necháme sednout. Ze sedlého a nabobtnalého škrobu pak přebytečnou vodu slijeme (škrob má v tuto chvíli konzistenci velice husté pasty, že v něm zanořená lžička zůstane stát…) a použijeme. (tak pravil habana
škrob s vodou na zahuštění


Osmažená paprika, tak aby zůstala křupavá, je moc dobrá a určitě jí můžeš osmažit víc, nejen pro oko, možná bych ubrala chilli
Mějte se
To se bude spinkat po čtení dobrůtek

Danda nevím co je maizenová pasta, samovýroba nebo kupované ?
Asi bych přidala víc té papriky, to jen pro oko mého dietáře
díky, jsi jak blesk
přidal jsem ti sem ten tvůj obrázek.