Recept Kuře na způsob kachny

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Pro ty, kteří kačenku rádi, ale z různých důvodů ji nemohou. Kachna je sice kachna, ale nouze naučila Dalibora housti.

Postup

Zakoupeného o(d)peřence očistíme od zbytků peří, omyjeme a ihned osušíme.

Osolíme zevně i v bříšní dutině, kterou posypeme kmínem a vložíme rozpůlené a jádřince zbavené jablko. Do pekáče nalijeme na prst připraveného bujónu a polovinu piva, přiměřené množství zvoleného tuku, vložíme kuře a okmínujeme jej i na povrchu. Poklopíme a dáme péci do vyhřáté trouby. Troubu nastavuji na 160°C. Po 20 minutách kuře otočíme a opět svrchu pokmínujeme. Podle potřeby přilijeme opět vývar a pivo. Poklopíme a pečeme dalších 20 minut.

Zatím si rozmícháme lžíci medu ve 2-3 lžících piva. Pekáč odkryjeme, kuře otočíme a svrchu potřeme připravenou směsí. Troubu přepneme na horní ohřev a teplotu zvýšíme na 190-200°C. Po 10ti min. kuře otočíme a svrchní část opět potřeme medovou směsí. Kontrolujeme obsah výpeku a v případě potřeby přilijeme opět vývar i pivo. Pečeme dalších 10 minut.

Kuře by nyní mělo mít krásnou zlatohnědou barvu a být dostatečně propečené. Přiznám se bez mučení, že časy tepelné úpravy píši strašně nerad, protože jsou závislé na řadě věcí, nejvíce samozřejmě na velikosti kusu.

Kuře vyjmeme z pekáče a rozporcujeme na čtvrtky, jablko vyhazuji, ale lze jej rozmixovat do výpeku. Toho by mělo být tak akorát. Množství upravíme odvařením či naopak přidáme něco bujónu. Spotřebovat byste měli zhruba v surovinách uvedené množství tak, aby vydalo na 4 porce.

Recept je z kategorií: Drůbež Hlavní jídlo Kuřecí maso Maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.12.12 vloženo
  • 5571x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 větší kuře (doporučuji Vodňanské)
  • 1/2 l kvalitního černého piva 11ky a výše
  • 1 jablko
  • drůbeží (slepičí) bujón (vitana či co je k mání), asi 1/2 l
  • sůl
  • kmín
  • lžíce medu
  • voda
  • máslo či nějaký margarín
  • zelí jaké má kdo rád

Doporučená příloha

  • bramborový knedlík či brambory a zelí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře na způsob kachny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Turecké Cilbir vejce


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz