Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kure lehce osolte (nekterá omácka je slaná) a dejte je do pomalého hrnce hrbetem dolu. Na ne a kolem nej nalejte omácku. Varte zakryté na LOW 8-10 hodin, nebo na HIGH 4-5 hodin. Behem doby varení hrnec neodkrývejte.
Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce
Rýze, testoviny.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuře na všední den v pomalém hrnci
2 příspěvky 5.4.14 15:57
4 příspěvky 21.5.11 17:16
Nemáš pravdu,jsem v důchodu a vařím jen pro dva.Mám pomalý hrnec Kenwood CP 658 objem 6,5,litrů.Je akorát,ikdyž se zdá velký.Využívám noční proud,časovací zásuvka je pohoda.Hlavně mají pomalé hrnce malou spotřebu.Jídlo do něj naházíš,nemícháš ale jen čekáš až se uvaří samo.
zajdi na http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?…
a dozvíš se více.Budeš
co v něm vše děláme!
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Máš pochvalu! Výborné, jednoduché. Kuřátko jsem měla menší. Dusila jsem ho čtyři hodiny na high a rozpadalo se. Stačilo by o fous méně. Použila jsem tekutou marinádu od Knorru. Neobracela, nepodlévala. Výsledkem bylo mnohem chutnější kuře než pečené. Myslela jsem, že zapeču pod grilem, ale nechala jsem to tak. I ta prsíčka byla šťavnatá. No paráda, zopakuju.
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Jsem rád, Gegino, ze vám chutnalo! Není treba dekovat i kdyz pochvala vzdycky potesí. Zvlást od Tebe!
358 příspěvků 25.1.09 03:43
tak jsme doobědvali. Místo kuřete jsem použila vykostěné krůtí stehno bez kůže, přidala jsem navíc trochu brusinkové a švestkové omáčky, pěkně promíchala. Za 3 hodinky na HIGH byl hotov výborný oběd. Jako přílohu jsem volila krokety, manželovi jsem to nazdobila pokrájeným pórkem. Oblizovali jsme se až za ušima!
Spisere, díky za jednoduché a chutné recepty
78 příspěvků 25.1.09 03:43
Možná by radost z vaření stačila každý druhý den, že. Kámošky, cukrárna, nakupování a koníčky jsou taky důležité.
358 příspěvků 25.1.09 03:43
To kouzlo okamžiku to úspěšně vynahradí! Zatím jsem v PH dělala asi 2O jídel tady z Labu, což není moc a každé jen jednou, takže to překvápko je fajn. Jediný, co dělám časteji je čočka a kuře hoisin podle receptů od Spisera. Čočku moc nemusím, ale v tom hrnci…lahoda! To jsem ale odbočila, tenhle recept zkusím s krůtím stehnem asi o víkendu. Snad se podaří a šmákneme si
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Omlouvám se za chybu - uz jsem ji opravil.
634 příspěvků 25.1.09 03:43
gegino, a neodpadá ta radost z toho vaření, když za tebe vaří jinej??? Ale zase je to překvápko co z toho vyleze, viď. Téda teď jsem snad ještě víc nahlodaná…
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Křupavá nebude, ale co ti brání šoupnout to na chvíli pod gril…
Jelikož nemám s pomalým hrncem žádné zkušenosti, chtěla bych se zeptat konkrétně u tohoto receptu: Jaká je po uvaření kůže kuřete. Je jako uvařená ve vodě nebo je křupavá. Děkuji za odpovědi.
358 příspěvků 25.1.09 03:43
a co takhle zajít s kámoškama do cukrárny a hrnec ti uvaří! To by bylo taky fajn! …samozřejmě, že když je člověk doma, taky to vidí jinak. To bych ten hrnec asi taky neuživila. Pokud bych ale měla nějaké koníčky, které zaberou víc času, hodil by se. Tak doufám, že ještě tak 30 let bude sloužit
Jestli se teda důchodu dožiju,
když hranice odchodu do něj se stále zvedá…
78 příspěvků 25.1.09 03:43
Proto jsem se ptala, abych se něco dověděla. Dvoukilové kuře ne, to bych nestihla, to máš pravdu, Handulo. Jak to píšeš, gegino, je to tak, že to čas určitě ušetří. Každý to máme jinak, já už jsem doma v důchodu. Mít ten hrnec, když jsem chodila do práce a doma jsem měla dvojčata, mimino a starého dědu na opatrování ! To by byla věc! Ale teď už bych to pro mne byla fakt pracholapka
Dík za odpovědi.
78 příspěvků 25.1.09 03:43
Využila jsem čas, než mi někdo napíše a zjistila jsem si, co jsem mohla o pomalém hrnci. Je to asi dobrá pomoc pro ty, co mají málo času. Určitě se to dá dobře využít a asi i ta spotřeba energie nebude tak velká, když to přepíná na nulovou spotřebu. Ale kuře budu dělat jako dosud, i kdybych ten hrnec měla.
Např. kuře tabako nedá žádnou práci, je rychlé a chuť se dá obměńovat podle použitého koření, příloh a pří:,–(. Není to už tabako, název se vymyslí, ale příprava je rychlá a kuře moc dobré. Doba přípravy je deset minut jedna strana, deset druhá, pět minut dohotovení šťávy.
Ale na jiná jídla může být pomalý hrnec dobrý.
634 příspěvků 25.1.09 03:43
to jsi teda borec, udělat 2 kg kuře za půl hodiny!!!! PH také nemám, dost o něm přemýšlím, ale nejsem 100% rozhodnutá. Bojím se, aby to nebyla další pracholapka do domácnosti.
358 příspěvků 25.1.09 03:43
nejlíp by ti odpověděli všichni, kdo mají s PH daleko víc zkušeností než já. Dlouho jsem přemýšlela, zda ho koupit, či ne. Přesvědčily mne diskuze tady na stránkách a nelituju. Ale mé postřehy: maso je křehčí, šťavnatější, pokrm z PH je celkově (pro mne) chutnější. Důvod proč zrovna PH je jednoduchý. Spousta lidí v něm vaří a jsou při tom v práci, v knihovně nebo třeba jenom na nákupech. Já např. v půl 8 vedu dceru do školky, nakoupím, projdu se s kočárkem a když přijdu kolem 10 hodiny domů, tak v klidu uvařím polévku pro menšího prcka, nakrmím ho, dám ho spát a uklidím. Samozřejmě mám i spoustu času na vysedávání na Labu. No a když se manžel vrací v půl 3 z práce, akorát můžu dávat na stůl. Prostě ušetří čas i práci. Jinak mně osobně se zrovna tenhle recept líbí moc už pro jeho jednoduchost…ale třeba Ti tu někdo napíše něco zajímavějšího.
78 příspěvků 25.1.09 03:43
Kuře a deset hodin? Proč dělat něco deset hodin a nebo i ty uváděné čtyři hodiny ? Když se to dá udělat v pohodě za půl hodiny ? Práce to víc nedá. Pomalý hrnec nemám a kdybych si ho chtěla pořídit, tak v něm nebudu dělat kuře. To se rozpadá za čtyřicet minut i v rychlém hrnci. Za deset hodin už to asi nemá ani kosti.
Omlouvám se, jestli to tak není, zkušenosti s pomalým hrncem nemám, ale moc se mi to nezdá. Kolik se spotřebuje energie za deset hodin? A na co jsem se učila vařit, když stačí hotová omáčka a hrnec, co to připraví za tolik hodin?
Nemyslím to špatně a budu ráda, když mi to někdo vysvětlí.
358 příspěvků 25.1.09 03:43
myslím, že tam má být High 4-5 hod. Ale každého, kdo v PH vaří, to určitě napadne