Recept Kuře na víně

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ve velkém kastrolu osmahneme na oleji cibuli, přidáme česnek a kuře, které zvolna opékáme až získá světle hnědou barvu. Poté kuře vyjmeme a odložíme. V kastrolu minutu opékáme šunku a žampiony, vrátíme kuře a přilijeme víno. Uvedeme do varu, zmírníme teplotu a zakryté dusíme asi 45 minut, až je kuře měkké. Vodu rozmícháme s kukuřinou moukou dohladka a postupně vmícháme do omáčky. Omáčku vaříme za stálého míchání, dokud nezhoustne a potom ještě asi 3 minutky. Petrželku přidáme až těsně před podáváním. Převzato z kuchařky "Chutné kuře" Odzkoušeno, velmi nám chutnalo :)

Recept je z kategorií: Stehna

Nahlásit recept

  • 03.05.04 vloženo
  • 4856x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi hodinku

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 lžíčky rostlinného oleje
  • 1 velká nakrájená civule
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 10 kuřecích stehen bez kůže
  • 125g nakrájené šunky
  • 250g velmi malých ale celých žampionů
  • 2 hrnky červeného vína
  • 2 lžíce kukuřičné mouky
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce nadrobno nasekané petrželky

Doporučená příloha

  • rýže, křupavý chléb nebo zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře na víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Karbanátky Karbanátky
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Květáková polévka Květáková polévka
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz