Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do pekáčku naskládáme plátky oloupaných brambor, měsíčky jablek, půlkolečka cibule, škrabkou na brambory oloupané plátky pomerančové kůry, celé oloupané stroužky česneku, skořici, hřebíček a bobkový list. Vše osolíme a lehce promícháme. Kuřecí stehna vydatně osolíme a opepříme, položíme na směs v pekáčku, zasypeme strouhankou a zalijeme šťávou z pomeranče. Pečeme při 250°C asi hodinu a příležitostně podléváme. Pokud by se povrch masa začal příliš připalovat, poklademe ho tenkými plátky másla. Můžeme pochopitelně na chvíli zakrýt alobalem. Před podáváním odstraníme skořici, bobkový list a hřebíček.
Recept je z kategorií: Stehna
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuře na pomerančovo-jablečné postýlce
Abys to mela jemnejsi chuti, musis pouzivat pouze tu zlutou cast kury. Tu bilou spodni cast odkroj, protoze je horka. Je to celkem jednoduche. Uvidis, ze to bude vyborne. Ahoj Sona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Janelito, omlouvám se, Tvůj poslední příspěvek mi připomněl tento dotaz..:-) Dlužím Ti odpověď, ale nejsem si s ní jistá… Prostě pomeranč opravdu malilinko zhořkne při tepelné úpravě, zvlášť, pokud se peče i s kůrou. Mně to například nevadí, peču tak i lososa podle receptu tady z Labu (tuším Evule). Manželovi pomeranč vyberu a naložím ho sobě (o dětech nemluvě..:-)), ale ta jeho příchuť v jídle zůstává a to je podstatné.
Možná zkus plátky lehce pocukrovat anebo potřít olejem (naprosto amatérské nápady). Hezký večer. B.
93 příspěvků 25.1.09 03:43
Už několikrát jsem pekla s pomeranči a vždy mi zhořky.
Kde dělám chybu?
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
pomeranč jen dobře omyju. Samozřejmě je lepší chemicky neošetřený. Přiznávám, že to zase tolik neřeším, veškeré ovoce a zeleninu dostávám z velkoobchodu od tchýně, původ nezkoumám…:-))
Nechte si chutnat. B.
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak tohle si ukládám a předem se těším, až to na svém okolí vyzkouším:o))) Jen mi prosím Tě prozraď, co děláš s tou pomerančovou kůrou, že je tímto způsobem použitelná. JEn jí omeješ?
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
je to fakt dobrůtka, ani si už nepamatuji, kde jsem k tomu přišla… Zkrátka kombinace nějakého receptu z časopisu a osobních letitých výzkumů… Ale kriticky musím přiznat, že kdo nerad např. pečená jablka v kombinaci s brambory, ten si tolik nepošmákne…
Naštěstí všem, kteří se pohybovali kolem mě vždy chutnalo (nebo se alespoň zdařile přetvařovali…:-))). B.
39 příspěvků 25.1.09 03:43
Teda, kam na ty recepty chodíš? to vypadá tak ňamózně, že už se mi sbíhají sliny.