Recept Kuře na plechovce

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře na plechovce

Postup

Kuře, omyjte. Nálev svařte, nechte vychladnout (dá se použít i normální grilovací koření rozmíchané v pivu a oleji). Kuře vložte do misky, zalijeme nálevem a necháme přes noc marinovat.

Vezměte plechovku piva, otevřete, asi půlku upijte a poté nožem vytvořte ve víku dva větší otvory. Plechovku dejte na pekáč. Vezměte kuře a posaďte jej na plechovku s pivem.

Nyní vložte plech i s kuřetem do trouby a pečte jej při 200°C cca 120 minut. Po každých 30 minutách potírejte výpekem a možná podlévejte výpek, aby se nepřipálil.

Zvenku se peče, zevnitř se dusí.

Podáváme s bramborem polité výpekem.

Recept je z kategorií: Drůbež Kuřecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.08.11 vloženo
  • 8967x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 celé kuře
  • 1 plechovka piva

Nálev na marinování:

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce worcesterové omáčky
  • 2 lžíce kečupu
  • 1-2 kapky tabasca nebo chilli
  • 1 lžíci mleté sladké papriky
  • 1 lžíce jemné hořčice
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku

Doporučená příloha

  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

georgehradec 10.08.11 12:36

Vyzkoušel jsem a nic moc.

Diskuse k receptu Kuře na plechovce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Ačraj
697 příspěvků 19.08.11 14:28

iva:děkuji za trdelníky,možná i vyzkouším :-D

 
 
Ačraj
697 příspěvků 17.08.11 21:48

casino:opravdu by to už stačilo, proč tedy stále reaguješ na něco, co se tě netýká, já se s tebou nepotřebuji vůbec dohadovat, ale jak jsem zjistila, že jsi známá firma, je to tvůj koníček.Já jsem reagovala na „midla“,ta psala o „flaškách“ a trdelníku, no, někdo tady bude pěkný trdlo, že? :-P Humoristka jsem, miluji humor, ráda se směju-OK! :-D

 
casino
4473 příspěvků 17.08.11 19:04

Ačraj,
Vy jste humoristka :-)
Už to, že jste se nezařídila podle vlastního: „…už by těch komentářu kolem tohoto kuřete mohlo stačit, nebo né??? :roll: “

Ale na poslední perlu nelze nereagovat
"Trdelníky jsou dobré, ale na flaškách jsem to neviděla dělat, takže plechovka asi škodí..... :mrgreen:
To je, jako napsat: Raketoplán jsem neviděl, takže letadla asi nelétají :think:

 
Ačraj
697 příspěvků 17.08.11 15:13

midla:děkuji za odpověď, ale asi to zkoušet nebudu.Trdelníky jsou dobré, ale na flaškách jsem to neviděla dělat,

Příspěvek upraven 19.08.11 v 14:23

 
midla
266 příspěvků 17.08.11 12:57

Ačraj: Tebe zajímalo, jestli je plechovka neškodná. Tak jsem navrhla variantu. Na flaškách od piva pečou trdelníky a prej, zdůrazňuji prej, neprasknou.

 
Ačraj
697 příspěvků 17.08.11 11:50

Toto není návod „kuře na plechovce“zde jen okořeníte, napíchnete na stojan a během pečení potírat případně vypečenou šťávou, na pivní láhví to nezkoušejte, ta by praskla, ale sklenice-zavařovací by mohla být naplněná pivem, nebo to vyzkoušejte s tou plechovkou…takže, buď na pivu, nebo bez piva, máte dvě možnosti, tak jsem to aspoň pochopila já, už by těch komentářu kolem tohoto kuřete mohlo stačit, nebo né??? :roll:

 
midla
266 příspěvků 17.08.11 09:51

Ale co to pivo? Z té misky by se asi dost rychle odpařilo. Ještě jsme nezkoušeli. Flaška s pivem by snad taky šla, sklo je neškodné :-)

 
jaga13
399 příspěvků 17.08.11 09:20

jak se elegantně vyhnout plechovce http://www.tchibo.cz/…0007800.html

 
georgehradec
373 příspěvků 10.08.11 12:36

Vyzkoušel jsem a nic moc.

 
 
esmeralda
4813 příspěvků 09.08.11 23:52

Také jsem kdysi vyzkoušela. Trochu jsem se bála aby se kuře neskácelo. Větší kuře se dosti špatně vybalancovávalo.

Nejšťavnatější prsíčka mi zatím poskytl tento recept:

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

A je to téměř bez práce.

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.08.11 23:20

Jo jo, takhle se dá dělat i na grilu, zaobalené do alobalu. :-D
Nezkoušel jsem, ale znám ten recept z podání BBQ guru, Stevena Reichlena. Myslel jsem, že se na plechovce nutně musí pálit lak, ale on to dělá a doporučuje, tak asi (snad) ne. :think:

 
Ačraj
697 příspěvků 09.08.11 22:08

Ano, to je všechno hezký, ale mě zajímá, jestli ta plechovka neškodí…To musí chutnat jako grilované, že? :-P

 
svato
1417 příspěvků 09.08.11 22:03

Ten starší (skoro identický) recept som svojho času vyskúšala a môžem potvrdiť, že také šťavnaté kuracie prsíčka som pri inej príprave nejedla. Spomínam si ešte, že sa má radšej použiť desiatka, než dvanástka.

 
jolana
5065 příspěvků 09.08.11 21:09

..jj..tady je taky jedno.. ozrale..

http://www.labuznik.com/article.php?…

 
Ačraj
697 příspěvků 09.08.11 20:52

O tomto receptu jsem již slyšela, ale zároveň neschvalovali, prý se během pečení z plechovky uvolňují škodliviny, prý je lepší nějaká sklenice, ale vypadá to lákavě..... 8-o

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Karbanátky Karbanátky
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz