Recept Kuře na plechovce

(Hodnoceno 2x) Bill Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kuře na plechovce

Postup

Kuře, omyjte. Nálev svařte, nechte vychladnout (dá se použít i normální grilovací koření rozmíchané v pivu a oleji). Kuře vložte do misky, zalijeme nálevem a necháme přes noc marinovat. Vezměte plechovku piva, otevřete, asi půlku upijte a poté nožem vytvořte ve víku dva větší otvory. Plechovku dejte na pekáč. Vezměte kuře a posaďte jej na plechovku s pivem. Nyní vložte plech i s kuřetem do trouby a pečte jej při 200°C cca 120 minut. Po každých 30 minutách potírejte výpekem a možná podlévejte výpek, aby se nepřipálil. Zvenku se peče, zevnitř se dusí. Podáváme s bramborem polité výpekem.

Recept je z kategorií: Drůbež Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 09.08.11 vloženo
  • 11396x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 celé kuře
  • 1 plechovka piva

Nálev na marinování:

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce worcesterové omáčky
  • 2 lžíce kečupu
  • 1-2 kapky tabasca nebo chilli
  • 1 lžíci mleté sladké papriky
  • 1 lžíce jemné hořčice
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku

Doporučená příloha

  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

georgehradec 10.8.11 12:36

Vyzkoušel jsem a nic moc.

Diskuse k receptu Kuře na plechovce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuře na plechovce

Ačraj
697 příspěvků 19.8.11 14:28

iva:děkuji za trdelníky,možná i vyzkouším :-D

Ačraj
697 příspěvků 17.8.11 21:48

casino:opravdu by to už stačilo, proč tedy stále reaguješ na něco, co se tě netýká, já se s tebou nepotřebuji vůbec dohadovat, ale jak jsem zjistila, že jsi známá firma, je to tvůj koníček.Já jsem reagovala na „midla“,ta psala o „flaškách“ a trdelníku, no, někdo tady bude pěkný trdlo, že? :-P Humoristka jsem, miluji humor, ráda se směju-OK! :-D

casino
4497 příspěvků 17.8.11 19:04

Ačraj,
Vy jste humoristka :-)
Už to, že jste se nezařídila podle vlastního: „…už by těch komentářu kolem tohoto kuřete mohlo stačit, nebo né??? :roll: “

Ale na poslední perlu nelze nereagovat
Trdelníky jsou dobré, ale na flaškách jsem to neviděla dělat, takže plechovka asi škodí..... :mrgreen:
To je, jako napsat: Raketoplán jsem neviděl, takže letadla asi nelétají :think:

Ačraj
697 příspěvků 17.8.11 15:13

midla:děkuji za odpověď, ale asi to zkoušet nebudu.Trdelníky jsou dobré, ale na flaškách jsem to neviděla dělat,

Příspěvek upraven 19.08.11 v 14:23

midla
266 příspěvků 17.8.11 12:57

Ačraj: Tebe zajímalo, jestli je plechovka neškodná. Tak jsem navrhla variantu. Na flaškách od piva pečou trdelníky a prej, zdůrazňuji prej, neprasknou.

Ačraj
697 příspěvků 17.8.11 11:50

Toto není návod „kuře na plechovce“zde jen okořeníte, napíchnete na stojan a během pečení potírat případně vypečenou šťávou, na pivní láhví to nezkoušejte, ta by praskla, ale sklenice-zavařovací by mohla být naplněná pivem, nebo to vyzkoušejte s tou plechovkou…takže, buď na pivu, nebo bez piva, máte dvě možnosti, tak jsem to aspoň pochopila já, už by těch komentářu kolem tohoto kuřete mohlo stačit, nebo né??? :roll:

midla
266 příspěvků 17.8.11 09:51

Ale co to pivo? Z té misky by se asi dost rychle odpařilo. Ještě jsme nezkoušeli. Flaška s pivem by snad taky šla, sklo je neškodné :-)

jaga13
399 příspěvků 17.8.11 09:20

jak se elegantně vyhnout plechovce http://www.tchibo.cz/…0007800.html

georgehradec
395 příspěvků 10.8.11 12:36

Vyzkoušel jsem a nic moc.

esmeralda
4812 příspěvků 9.8.11 23:52

Také jsem kdysi vyzkoušela. Trochu jsem se bála aby se kuře neskácelo. Větší kuře se dosti špatně vybalancovávalo.

Nejšťavnatější prsíčka mi zatím poskytl tento recept:

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

A je to téměř bez práce.

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.8.11 23:20

Jo jo, takhle se dá dělat i na grilu, zaobalené do alobalu. :-D
Nezkoušel jsem, ale znám ten recept z podání BBQ guru, Stevena Reichlena. Myslel jsem, že se na plechovce nutně musí pálit lak, ale on to dělá a doporučuje, tak asi (snad) ne. :think:

Ačraj
697 příspěvků 9.8.11 22:08

Ano, to je všechno hezký, ale mě zajímá, jestli ta plechovka neškodí…To musí chutnat jako grilované, že? :-P

svato
1445 příspěvků 9.8.11 22:03

Ten starší (skoro identický) recept som svojho času vyskúšala a môžem potvrdiť, že také šťavnaté kuracie prsíčka som pri inej príprave nejedla. Spomínam si ešte, že sa má radšej použiť desiatka, než dvanástka.

jolana
5068 příspěvků 9.8.11 21:09

..jj..tady je taky jedno.. ozrale..

http://www.labuznik.com/article.php?…

Ačraj
697 příspěvků 9.8.11 20:52

O tomto receptu jsem již slyšela, ale zároveň neschvalovali, prý se během pečení z plechovky uvolňují škodliviny, prý je lepší nějaká sklenice, ale vypadá to lákavě..... 8-o

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz