Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bill Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kuře, omyjte. Nálev svařte, nechte vychladnout (dá se použít i normální grilovací koření rozmíchané v pivu a oleji). Kuře vložte do misky, zalijeme nálevem a necháme přes noc marinovat. Vezměte plechovku piva, otevřete, asi půlku upijte a poté nožem vytvořte ve víku dva větší otvory. Plechovku dejte na pekáč. Vezměte kuře a posaďte jej na plechovku s pivem. Nyní vložte plech i s kuřetem do trouby a pečte jej při 200°C cca 120 minut. Po každých 30 minutách potírejte výpekem a možná podlévejte výpek, aby se nepřipálil. Zvenku se peče, zevnitř se dusí. Podáváme s bramborem polité výpekem.
Recept je z kategorií: Drůbež Kuřecí maso
brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuře na plechovce
iva:děkuji za trdelníky,možná i vyzkouším
trdelníky na pivních lahvích: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?… , http://foto.dama.cz/foto.php?…
casino:opravdu by to už stačilo, proč tedy stále reaguješ na něco, co se tě netýká, já se s tebou nepotřebuji vůbec dohadovat, ale jak jsem zjistila, že jsi známá firma, je to tvůj koníček.Já jsem reagovala na „midla“,ta psala o „flaškách“ a trdelníku, no, někdo tady bude pěkný trdlo, že?
Humoristka jsem, miluji humor, ráda se
směju-OK! 
Ačraj,
“
Vy jste humoristka
Už to, že jste se nezařídila podle vlastního: „…už by těch komentářu kolem tohoto kuřete mohlo stačit, nebo né???
Ale na poslední perlu nelze nereagovat

Trdelníky jsou dobré, ale na flaškách jsem to neviděla dělat, takže plechovka asi škodí.....
To je, jako napsat: Raketoplán jsem neviděl, takže letadla asi nelétají
midla:děkuji za odpověď, ale asi to zkoušet nebudu.Trdelníky jsou dobré, ale na flaškách jsem to neviděla dělat,
Příspěvek upraven 19.08.11 v 14:23
Ačraj: Tebe zajímalo, jestli je plechovka neškodná. Tak jsem navrhla variantu. Na flaškách od piva pečou trdelníky a prej, zdůrazňuji prej, neprasknou.
Toto není návod „kuře na plechovce“zde jen okořeníte, napíchnete na stojan a během pečení potírat případně vypečenou šťávou, na pivní láhví to nezkoušejte, ta by praskla, ale sklenice-zavařovací by mohla být naplněná pivem, nebo to vyzkoušejte s tou plechovkou…takže, buď na pivu, nebo bez piva, máte dvě možnosti, tak jsem to aspoň pochopila já, už by těch komentářu kolem tohoto kuřete mohlo stačit, nebo né???
Ale co to pivo? Z té misky by se asi dost rychle odpařilo. Ještě jsme nezkoušeli. Flaška s pivem by snad taky šla, sklo je neškodné
jak se elegantně vyhnout plechovce http://www.tchibo.cz/…0007800.html
Vyzkoušel jsem a nic moc.
41 příspěvků 10.8.11 00:31
http://www.labuznik.com/…ozrale-kure/
http://www.labuznik.com/…ale-kure-ii/
4813 příspěvků 9.8.11 23:52
Také jsem kdysi vyzkoušela. Trochu jsem se bála aby se kuře neskácelo. Větší kuře se dosti špatně vybalancovávalo.
Nejšťavnatější prsíčka mi zatím poskytl tento recept:
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
A je to téměř bez práce.
Jo jo, takhle se dá dělat i na grilu, zaobalené do alobalu.

Nezkoušel jsem, ale znám ten recept z podání BBQ guru, Stevena Reichlena. Myslel jsem, že se na plechovce nutně musí pálit lak, ale on to dělá a doporučuje, tak asi (snad) ne.
Ano, to je všechno hezký, ale mě zajímá, jestli ta plechovka neškodí…To musí chutnat jako grilované, že?
1436 příspěvků 9.8.11 22:03
Ten starší (skoro identický) recept som svojho času vyskúšala a môžem potvrdiť, že také šťavnaté kuracie prsíčka som pri inej príprave nejedla. Spomínam si ešte, že sa má radšej použiť desiatka, než dvanástka.
5068 příspěvků 9.8.11 21:09
..jj..tady je taky jedno.. ozrale..
http://www.labuznik.com/article.php?…
O tomto receptu jsem již slyšela, ale zároveň neschvalovali, prý se během pečení z plechovky uvolňují škodliviny, prý je lepší nějaká sklenice, ale vypadá to lákavě.....