Recept Kuře na kysaném zelí

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře na kysaném zelí

Postup

Kysané zelí dáme na síto, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Polovinu množství rozprostřeme na pe­káč a posypeme špetkou ore­gána a grilovacím (či jiným) ko­řením podle chuti - měla by stačit větší špetka. Poklademe plátky z čtvrtky másla. Očištěné a mírně posolené kuře rozdělíme na čtvrtky a po­ložíme na připravenou vrstvu řezem dospod. Zbytek zelí a plátků másla ze druhé čtvrtky navrstvíme na ku­ře a opět posypeme kořením a oregánem. Vše zalijeme za­kysanou smetanou, kterou mů­žeme rozředit vodou (ale ne zase moc, kuře nesmí být ponořené). Přiklopíme druhým pekáčem a v troubě dusíme 40-50 minut. Po celou dobu přípravy kuřete v troubě však zásadně neodkrýváme druhý pekáč. Po uplynutí uvedené doby sundáme vrchní pekáč a zhruba 10-15 minut ještě za­pékáme dozlatova. Pokrm báječně voní a pře­kvapivě výborně chutná, přípra­va je vcelku nenáročná.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 10.12.04 vloženo
  • 16700x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 menší kuře
  • 330 g (menší sklenice) kysaného zelí
  • 1/2 kostky másla
  • grilovací koře­ní (či jiné vhodné, stačí i gu­lášové)
  • sůl
  • 2 špetky roze­mnutého oregána
  • kelímek zakysané smetany.

Doporučená příloha

  • knedlíky, brambo­ry, chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře na kysaném zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Lenka-K
72 příspěvků 25.01.09 03:43
Varianta

Mňam, akorát jsem dojedla, výborné! Použila jsem trošku jinší variantu, z nouze ctnost- na dno pekáčku kysané zelí, na ně pár plátků anglické slaniny a na to kuřecí stehna, ochucená grilovacím kořením a na necelou hodinku do trouby. S bramborovými nočky jedna báseň!

babca
22 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na kysaném zelí

Pro nás více kysaného zelí, je vynikající se šťávičkou a to my můžeme. K tomu bramborový knedlík.

dubacik
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na kysaném zelí

Ja ešte dávam pod kapustu predvarenú ryžu, tá potom nasiakne všetkými šťavami. Tiež je to výborné.

MilenaD
126 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře na kysaném zelí

Na to zelí ještě dávám anglickou slaninu, nakrájenou na plátky, teprve pak kuře. Opravdu to skvěle chutná, báječně voní…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz