Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Kuře naporcujeme, porce osolíme a ze všech stran je na rozpuštěném másle opečeme dozlatova. Vyjmeme a do zbylého tuku dáme zezlátnout na drobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme oloupaná, jader zbavená a nakrájená rajčata, několik minut vše podusíme a přidáme jogurt. Zmírníme oheň, dobře promícháme a přidáme maso. V šálku vývaru rozmícháme šalvěj, skořici, kari, nové koření a tím maso zalijeme. Přidáme hřebíček a pepř, přikryjeme a zvolna dusíme. Maso občas obracíme a je-li třeba, podléváme dalším vývarem. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme je na čtvrtky a v polovině dušení je přidáme k masu. Dusíme společně a 10 minut před dohotovením ochutíme ještě špetkou muškátového oříšku.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
Rýže , těstoviny brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuře na kari - po indicku
dělám ho podobně, doporučuji. Jen bych doporučila jednu technologickou změnu - kari se má vždycky dávat do rozehřátého tuku, aby rozvinulo svoji vůni, tedy v tomto případě přidat ještě před rajčaty. Já zas všem finesám doporučovaných v kuchařkách moc nevěřím, ale tohle jsem zkoušela a je to opravdu znát.