Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V hmoždíři utlučeme na prášek jalovcové bobulky. Strouhanku smícháme s vejci, rozpuštěným máslem, polovinou tlučeného jalovce, strouhaným sýrem. Podle chuti dosolíme a důkladně zamícháme. Touto nádivkou naplníme dutinu kuře, zašijeme, vložíme do pekáče, podlijeme vodou, osolíme a posypeme druhou polovinou jalovce. Pečeme v troubě do měkka za stálého podlévání. Tak zní recept. Nádivku jsem si upravila: místo strouhanky nakrájím na kolečka 2 rohlíky, pokropím rozpuštěným máslem, kterého dávám o trochu více, než je uvedeno v receptu. Přidám strouhaný sýr a stejné množství strouhaných vlašských ořechů, osolím, opepřím. Drceného jalovce dávám jen 1 KL, promíchám a nakonec přidám ze dvou bílků sníh. Pokud by hmota před přidáním sněhu byla moc tuhá, ředím mlékem nebo smetanou. Do pekáče vkládám máslo a heru ve stejném poměru, podlévám vodou. Zdroj: Ruská kuchařka
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
U nás je to houskový knedlík a upravené kysané zelí. Takže je to na Vás.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuře na jalovci
Děvčata, s chutí do toho… něco přidat, něco ubrat…vždyť se nic neděje. Pěkné velikonoční svátky.
Bedlo no to zní přímo báječně vyzkouším díky.
53 příspěvků 25.1.09 03:43
tak to mi zní velmi zajímavě:-) .. jen nevim co na to moji kluci.