Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
JALOVCOVA Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Očištěné kuře omyjeme a osušíme. Sušené jalovčinky vsypeme do hmoždíře a rozdrtíme, promícháme s citrónovou šťávou a medem. Z venku i zevnitř kuře důkladně osolíme a potřeme směsí. Kuře poklademe proužky slaniny, opepříme, položíme na sádlo, podlijeme šálkem vody a pečeme v předehřáté troubě. Během pečení kuře přeléváme vypečenou šťávou. Po dopečení (kuře musí mít pěknou kůrčičku) přidáme víno s nadrobno pokrájeným koprem a krátce provaříme. Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší, mohou být i bramborové knedlíky. Zapíjíme jalovcovou pálenkou.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
Vařené brambory, bramborová kaše nebo bramborové knedlíky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuře na jalovci s koprem
37 příspěvků 25.1.09 03:43
děkuji za pochválení receptu - to víš, když se člověk nepochválí sám, ať ho aspoň pochválí jiní! Ano, mám ráda jalovcovou chuť, ale nejenom jalovcovou, teď máme s manželem prostě jalovcové období. Jsme oba z města, ale oba jsme se dostali nějak do přírody - manžel je lesák, já účetní, ale na naší zahradě pěstujeme co se dá.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Jalovcová,jalovcová, že ty jsi si dala to jméno po jalovci, který máš zřejmně ráda a ve svých receptech ho všude používáš? Cha,cha!
Jinak recept dobrej. Hezký den!